(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
Apos
Has thanked: 486 times
Been thanked: 1072 times
Kontakt:

Re: (Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Post autor: Apos »

Lucrum Games uruchomiło przedsprzedaże nowości w swoim sklepie (Distilled, Obsession i Chrzań to)

https://sklep.lucrumgames.pl/kategoria- ... sprzedaze/

Czy ktoś wie, czy takie Dystylaty będą później taniej w zwykłych sklepach z planszówkami?
Derwisz-14
Has thanked: 27 times
Been thanked: 25 times

Post autor: Derwisz-14 »

Bardzo możliwe, że będzie trochę taniej. Ja zakładam, że ceny bazowe będą podobne, może kilka procent taniej. Kody weekendowe i kody InPost pewnie pozwolą trochę zbić cenę w aleplanszówkach . Patrząc po Obsesji, to Lucrum nie dało złej ceny.
jagiell82
Has thanked: 11 times

Post autor: jagiell82 »

Taaa, chrzan to taniej niż na kickstarter
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1441 times
Been thanked: 978 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Apos pisze: 09 wrz 2024, 18:53 Czy ktoś wie, czy takie Dystylaty będą później taniej w zwykłych sklepach z planszówkami?
Raczej tak, jak nie to niewiele stracisz
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Mark442
Has thanked: 294 times
Been thanked: 82 times

Post autor: Mark442 »

A mnie w przedsprzedażach LG od dłuższego czasu intryguje pozycja "Darkest Dungeon (+Stretch Goals) hasłem PRZEDSPRZEDAŻ
699.90 zł Original price was: 699.90 zł.
Current price is: 499.90 zł."

z informacją: "Na stanie"... :D :lol:
Mark
Has thanked: 280 times
Been thanked: 149 times

Post autor: Torquemada666 »

Mark442 pisze: 10 wrz 2024, 07:59 A mnie w przedsprzedażach LG od dłuższego czasu intryguje pozycja "Darkest Dungeon (+Stretch Goals) hasłem PRZEDSPRZEDAŻ
699.90 zł Original price was: 699.90 zł.
Current price is: 499.90 zł."

z informacją: "Na stanie"... :D :lol:
Poniżej, na czerwono :)

"UWAGA: Ten produkt jest w przedsprzedaży i nie ma go w magazynie."
Awatar użytkownika
rand
Has thanked: 130 times
Been thanked: 103 times

Post autor: rand »

@Leser jak już wróciłeś z urlopu to daj znać co z tymi Kupcami, czy wiadomo czy podstawka z dodatkiem razem wyjdzie i czy uda się to jeszcze w tym roku :wink:
Awatar użytkownika
Leser
Has thanked: 588 times
Been thanked: 1547 times

Post autor: Leser »

rand pisze: 10 wrz 2024, 10:32 @Leser jak już wróciłeś z urlopu to daj znać co z tymi Kupcami, czy wiadomo czy podstawka z dodatkiem razem wyjdzie i czy uda się to jeszcze w tym roku :wink:
Zwlekałem, bo próbujemy właśnie ustalić jaka jest nowa linia narracji Elf Creeka. Oczywiście główną linią jest milczenie.
Druk miał się odbyć w maju. Mieli w Detroit tornado, więc to oczywiście dla nich koniec świata. Po prostu przestali pracować i do dnia dzisiejszego nie wydaje się, żeby na serio znów zaczęli.

Dodatki mają być produkowane razem z podstawką. Tyle wiemy. Kiedy? Nie potrafię powiedzieć. Modlimy się o ten rok, ale z każdym dniem staje się to mniej prawdopodobne.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Awatar użytkownika
mikolajl
Has thanked: 195 times
Been thanked: 17 times
Kontakt:

Post autor: mikolajl »

Apos pisze: 09 wrz 2024, 18:53 Lucrum Games uruchomiło przedsprzedaże nowości w swoim sklepie (Distilled, Obsession i Chrzań to)

Czy ktoś wie, czy takie Dystylaty będą później taniej w zwykłych sklepach z planszówkami?
Czy wiadomo do kiedy będzie trwała przedsprzedaż Obsession?

EDIT: Przepraszam. Doczytałem, że "Wysyłka egzemplarzy zakupionych w przedsprzedaży odbędzie się na 1-2 tygodnie przed premierą gry (październik)."
Awatar użytkownika
Leser

mikolajl pisze: 10 wrz 2024, 15:41
Apos pisze: 09 wrz 2024, 18:53 Lucrum Games uruchomiło przedsprzedaże nowości w swoim sklepie (Distilled, Obsession i Chrzań to)

Czy wiadomo do kiedy będzie trwała przedsprzedaż Obsession?

EDIT: Przepraszam. Doczytałem, że "Wysyłka egzemplarzy zakupionych w przedsprzedaży odbędzie się na 1-2 tygodnie przed premierą gry (październik)."
Tak jest, przy czym zaznaczam, że gra jest w transporcie. Termin jest estymowany i może ulec zmianie (oby nie), ale na pewno do "przedsprzedażowców" wyślemy grę minimum ten tydzień przed premierą sklepową.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Sapieha
Has thanked: 46 times
Been thanked: 44 times

Post autor: Sapieha »

Leser pisze: 09 kwie 2024, 16:00
W Cafe Baras osobiście nie grałem, ale "centrala" owszem i póki co wrażenia są raczej negatywne. Może coś się zmieni, lecz na ten moment na wydanie się nie zanosi.
Rozumiem, że dalej opinia co do Cafe Baras się nie zmieniła? :/
Awatar użytkownika
Leser

Sapieha pisze: 15 wrz 2024, 14:05 Rozumiem, że dalej opinia co do Cafe Baras się nie zmieniła? :/
Nadal nie grałem i własnej opinii nie mam, ale owszem, decyzja zapadła i my z tym tytułem pracować nie będziemy.
Mevlex
Has thanked: 28 times
Been thanked: 28 times

Post autor: Mevlex »

Czy Merchants of The Dark Road będą w limitowanym nakładzie dostępni w wersji deluxe w Waszym sklepie? Lub choć same deluxe komponenty?
Awatar użytkownika
Wender
Has thanked: 107 times
Been thanked: 91 times

Post autor: Wender »

Mevlex pisze: 18 wrz 2024, 20:07 Czy Merchants of The Dark Road będą w limitowanym nakładzie dostępni w wersji deluxe w Waszym sklepie? Lub choć same deluxe komponenty?
Jak ruszała przedsprzedaż były obie wersje. Jak nie ma to jest szansa, że deluxe już się skończył.
Micaet

Post autor: Micaet »

Dzień dobry,
Jakie są realne szanse na polskie wersje dodatków do Spirit Island? W szczególności jagged earth bez którego każdy następny dodatek będzie niegrywalny.
Dodatkowo gdzieś podbiję temat Imperium: Horyzonty ale pewnie w tamtej sprawie nic się nie zmieniło, a może jednak
Ostatnio zmieniony 02 paź 2024, 21:51 przez Micaet, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
skibo
Has thanked: 64 times
Been thanked: 23 times

Post autor: skibo »

Cześć czołem :), czy coś wiadomo może o dodatkach do Miodnego bzyka ?
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3521 times
Been thanked: 3546 times

Post autor: japanczyk »

Micaet pisze: 02 paź 2024, 20:55 Jakie są realne szanse na polskie wersje dodatków do Spirit Island? W szczególności jagged earth bez którego każdy następny dodatek będzie niegrywalny.
Od lucrum zadne, za wydanie SI byla odpowiedzialna nieistniejaca juz Lacerta
Raztel
Has thanked: 4 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Raztel »

Pojawił się post Leonideasa Vesperini( Mythic Games) na bgg że no nie wyszło i starali się nie zglaszać upadłości ale no jest jak jest, i za jakiś czas dadzą oficjalne ogłoszenie. Ogólnie że są w d. No i że dostał pełno gróźb itd i że ostatni raz się wypowiada. Link do posta: https://boardgamegeek.com/thread/337527 ... 6#44951316
ElPrzemas
Has thanked: 2 times
Been thanked: 12 times

Post autor: ElPrzemas »

No to zostaje pytanie czy Lucrum Games udało się ogarnąć zgody i czy wydrukują Darkest dungeon we własnym zakresie.
Awatar użytkownika
Bart Henry
Has thanked: 140 times
Been thanked: 818 times

Post autor: Bart Henry »

@Leser kiedy możemy spodziewać się startu przedsprzedaży Destylatów w sklepach? Będzie przed zakończeniem przedsprzedaży u Was? Te przekreślone 730 zł na 430 zł za all-in sugeruje, że macie dobrą cenę, ale wolałbym poczekać na ceny sklepowe, bo już wiem, że nie respektujecie zapisanych w komentarzach do zamówienia próśb o ewentualne opóźnienie wysyłki, aby dać radę odebrać paczkę pod ustalonym adresem. :roll:
Awatar użytkownika
Tringa
Has thanked: 322 times
Been thanked: 335 times

Post autor: Tringa »

Bart Henry pisze: 05 paź 2024, 14:25 @Leser kiedy możemy spodziewać się startu przedsprzedaży Destylatów w sklepach? Będzie przed zakończeniem przedsprzedaży u Was? Te przekreślone 730 zł na 430 zł za all-in sugeruje, że macie dobrą cenę, ale wolałbym poczekać na ceny sklepowe, bo już wiem, że nie respektujecie zapisanych w komentarzach do zamówienia próśb o ewentualne opóźnienie wysyłki, aby dać radę odebrać paczkę pod ustalonym adresem. :roll:
Przedsprzedaże w sklepach są zawsze po zakończeniu przedsprzedaży w Lucrum.
"Czasami lepiej jest użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność." - Terry Pratchett – Zbrojni

Moje zbiórki: CLICK
Moje gry: CLICK
bartekb8
Has thanked: 71 times
Been thanked: 63 times

Post autor: bartekb8 »

ElPrzemas pisze: 04 paź 2024, 09:48 No to zostaje pytanie czy Lucrum Games udało się ogarnąć zgody i czy wydrukują Darkest dungeon we własnym zakresie.
Też chciałbym wiedzieć. Zamówiłem grę w preorderze i moja kasa jest zamrożona od miesięcy. Czekam cierpliwie, ale chyba mogę liczyć na zwrot jeśli nic z tego nie wyjdzie? Może trzeba komunikować się z CMON w sprawie DD, skoro przejęli inne projekty Mythic Games?
Avachi
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Avachi »

bartekb8 pisze: 06 paź 2024, 00:34
ElPrzemas pisze: 04 paź 2024, 09:48 No to zostaje pytanie czy Lucrum Games udało się ogarnąć zgody i czy wydrukują Darkest dungeon we własnym zakresie.
Też chciałbym wiedzieć. Zamówiłem grę w preorderze i moja kasa jest zamrożona od miesięcy. Czekam cierpliwie, ale chyba mogę liczyć na zwrot jeśli nic z tego nie wyjdzie? Może trzeba komunikować się z CMON w sprawie DD, skoro przejęli inne projekty Mythic Games?
Ostatnio Lucrum informowało że druk DD odbędzie się bez udziału Mythic Games, mają drukować grę wraz z innymi lokalnymi wydawcami. Szanse na dostarczenie raczej są dość sporo biorąc to po uwagę. Mam nadzieję że Lucrum po powrocie z essen odniesie się do tej sytuacji.
bartekb8
Has thanked: 71 times
Been thanked: 63 times

Post autor: bartekb8 »

Avachi pisze: 06 paź 2024, 00:42Mam nadzieję że Lucrum po powrocie z essen odniesie się do tej sytuacji.
Ja też. Dzięki za info.
Awatar użytkownika
Leser

Jak tylko wrócę z Essen postaram się ogarnąć jakiś jasny komunikat w tej sprawie.
ODPOWIEDZ