(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3521 times
Been thanked: 3546 times

Re: (Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Post autor: japanczyk »

Avachi pisze: 06 paź 2024, 00:42 Ostatnio Lucrum informowało że druk DD odbędzie się bez udziału Mythic Games, mają drukować grę wraz z innymi lokalnymi wydawcami. Szanse na dostarczenie raczej są dość sporo biorąc to po uwagę.
Please nie siej fake newsow - nie ma tam nic o tym, ze druk odebdzie sie bez udzialu Mythic Games
Info bylo takie:
Leser pisze: 05 lip 2024, 18:45 Niestety czekamy i wierzymy. O utracie cierpliwości mnie przekonywać nie musisz. Spędziłem długie godziny nad tłumaczeniem tej przepastnej gry i próbą załatania problemów instrukcji z minimalnym wsparciem ze strony Mythica. Nie raduje mnie perspektywa przepracowania kilkunastu nocek na próżno. W każdym razie Mythic nadal utrzymuje, że druk się odbędzie.
Leser pisze: 27 sie 2024, 21:16 2) Darkesta będziemy drukować z innymi partnerami Mythica, którzy są w takiej samej sytuacji jak my. Mythic ledwo zipie, ale w tym momencie wygląda na to, że ten projekt uda się wreszcie dowieźć. Kiedy? Nie wiem, ale jak najszybciej - nad nami to też wisi niczym miecz Damoklesa, nie mamy zamiaru ciągnąć tego choćby o 1 dzień dłużej niż to konieczne.
Gdzies koajrze byl jeszcze wpis o badaniu mozliwosci druku na wlasna reke wczesniej, ale nie moge teraz znalezc
Avachi
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Avachi »

japanczyk pisze: 06 paź 2024, 18:09 Gdzies koajrze byl jeszcze wpis o badaniu mozliwosci druku na wlasna reke wczesniej, ale nie moge teraz znalezc
Nie wiem czemu wydawało mi się że na live PN Magdalena z Lucrum potwierdziła że tak będzie, a jednak jest tylko o takiej możliwości.

Kowal04
Has thanked: 2 times
Been thanked: 15 times

Post autor: Kowal04 »

Micaet pisze: 02 paź 2024, 20:55 Dodatkowo gdzieś podbiję temat Imperium: Horyzonty ale pewnie w tamtej sprawie nic się nie zmieniło, a może jednak
Gadałem z Kamilem na Spodku i powiedział, że nic z tego. Za drogo by wyszło w porównaniu do Antyku i Legend, a nie żeby te gry szałowo schodziły (na Spodku była promocja pakiet obu za 100zł).
Awatar użytkownika
anitroche
Has thanked: 755 times
Been thanked: 821 times
Kontakt:

Post autor: anitroche »

Leser pisze: 16 wrz 2024, 10:25
Sapieha pisze: 15 wrz 2024, 14:05 Rozumiem, że dalej opinia co do Cafe Baras się nie zmieniła? :/
Nadal nie grałem i własnej opinii nie mam, ale owszem, decyzja zapadła i my z tym tytułem pracować nie będziemy.
Szkoda :( z mężem właśnie zagraliśmy i to bardzo fajna lekka karcianka z bardzo sympatycznym tematem i oprawą graficzną. W tę najnowszą grę z tej "serii" nie graliśmy, ale zdecydowanie wolę te kapibary od Dobrego Roku, gdzie gra się dłuży dla dzieci i jest nieinteresująca dla dorosłych i do tego ma problem z czekaniem na swoją kolej i chyba z tego co pamiętam z ilością kości w grze (chyba przydałoby się kilka dodatkowych kości neutralnych, czy w kolorach graczy, czy coś w tym stylu było chyba problematyczne, niestety po czasie już dokładnie nie pamiętam, co było nie tak, ale coś było :D). No szkoda, my zostaniemy przy naszym angielskim egzemplarzu i tylko szkoda, że z dzieciakami zagramy dopiero, jak nauczą się angielskiego (chyba że jakiś home rule zrobimy, że startowa ręka kart jest jawna, bo później wszystko w grze już dobiera się z widocznego rynku).
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."

Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Awatar użytkownika
Leser
Has thanked: 588 times
Been thanked: 1547 times

Post autor: Leser »

anitroche pisze: 11 paź 2024, 21:56 W tę najnowszą grę z tej "serii" nie graliśmy, ale zdecydowanie wolę te kapibary od Dobrego Roku, gdzie gra się dłuży dla dzieci i jest nieinteresująca dla dorosłych i do tego ma problem z czekaniem na swoją kolej i chyba z tego co pamiętam z ilością kości w grze (chyba przydałoby się kilka dodatkowych kości neutralnych, czy w kolorach graczy, czy coś w tym stylu było chyba problematyczne, niestety po czasie już dokładnie nie pamiętam, co było nie tak, ale coś było :D).
Problemu z kośćmi w Dobrym Roku akurat żadnego nie ma. No chyba że odniesiemy się do Twojego wcześniejszego zarzutu dotyczącego downtime'u i przyjmiemy, że posiadanie przez każdego gracza swojego własnego zestawu neutralnych kości mogłoby przyśpieszyć rozgrywkę - wtedy okej.

Rozumiem, że gra Ci nie podeszła - nie jesteś jedyna. Ale generalne wyniki sprzedażowe i oceny sugerują, że jednak jest to co najmniej niezła gra dla swojego targetu. Prywatnie szczerze ją lubię.

Co do Cafe Baras - gdyby to do mnie należała decyzja - to wydałbym ją dla samego ciągnięcia linii wydawniczej (no chyba że byłaby naprawdę bardzo, bardzo zła, a jak rozumiem nie jest). Decyzja jednak do mnie nie należy, bo to nie ja wykładam sporą kasę na produkcję. To że my się tego nie podejmiemy jeszcze jednak nie oznacza, że gra nie ukaże się w języku polskim. Właśnie sukcesowi Dobrego Roku przypisuję fakt, że nie jesteśmy jedynym wydawnictwem skorym do polonizacji gier KTBG.

Osoby czekające na informacje w sprawie Darkesta proszę jeszcze o odrobinę cierpliwości. W poniedziałek, najdalej wtorek, postaram się wydobyć jakiś komunikat ze strony naszej "centrali".
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Awatar użytkownika
Blacezard
Has thanked: 11 times
Been thanked: 15 times

Post autor: Blacezard »

https://frontlinegaming.org/2024/10/14/ ... ves/?amp=1

także po Mythicach Lucrumy . Uważajcie na kolejne ich projekty jak sobie nazwę zmienią.
Awatar użytkownika
Leser

No dobra, wielkie dzięki wszystkim oczekującym za wykazanie iście anielskiej cierpliwości.

Sprawy mają się następująco. Paradoksalnie Mythic w swoich przedśmiertnych drgawkach wykazuje niejakie ożywienie i w ostatnich dniach jesteśmy z nimi w dość efektywnym kontakcie. Pomysł na rozwiązanie całej sytuacji istnieje - kupujemy od Mythica figurki i kości, a resztę drukujemy na własną rękę. W tym momencie kończymy zbierać wyceny, pliki mamy gotowe i zaraz będziemy mogli ruszać. Ostatnim "kamieniem milowym", który musimy osiągnąć, zanim będziemy mogli poczuć się spokojniej, to podpisanie przez nich aneksu do umowy, która wiąże nas z tym feralnym partnerem. Jeżeli to uzyskamy, to naprawdę powinno być dobrze.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Kuchi
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post autor: Kuchi »

A będą tylko elementy z pierwszej fali czy druga fala też się pojawi?
Awatar użytkownika
Leser

Będzie podstawka i Crimson Court. Wedle mej wiedzy w swych najnowszych wersjach, ale z ostateczną deklaracją w tym zakresie wstrzymam się do momentu, gdy zobaczę czarno na białym umowę.
manicminer
Has thanked: 88 times
Been thanked: 130 times

Post autor: manicminer »

Kurcze szkoda, jeśli oni już mieli to przygotowane do wave 2 czy nawet figurki gotowe, chętnie bym kupił cały zestaw wave 2.
Może się uda jakoś i zrobicie preorder na dodatki. Trzymam kciuki.
Szyperianin

Post autor: Szyperianin »

Ostatnio na planszeo pojawiła się w kalendarzu zapowiedź kolejnego dodatku do Merchant of the Dark Road - Patron's Provisions. Na stronie Lucrum nie ma tego dodatku w przedsprzedaży. Coś ktoś wie, czy to rzeczywiście wyjdzie od Lucrum?
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1441 times
Been thanked: 978 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Szyperianin pisze: 20 paź 2024, 21:17 Ostatnio na planszeo pojawiła się w kalendarzu zapowiedź kolejnego dodatku do Merchant of the Dark Road - Patron's Provisions. Na stronie Lucrum nie ma tego dodatku w przedsprzedaży. Coś ktoś wie, czy to rzeczywiście wyjdzie od Lucrum?
Z tego co wiem to jest dodatek z pierwszego KS.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Szyperianin

Post autor: Szyperianin »

Trochę poszperałem i znalazłem wpis z czerwca z PlnaszówychNewsów, że ten dodatek będzie dostępny tylko podczas kampanii https://planszowenewsy.pl/2024/06/ruszy ... oad/18679/ - nie ma informacji do kiedy ta kampania, a na stronie Lucrum jest przedsprzedaż ale tylko podstawki i jednego dodatku.
Awatar użytkownika
rand
Has thanked: 130 times
Been thanked: 103 times

Post autor: rand »

Z tego co kojarzę to tylko wersja retail podstawki i dodatku będzie dostępna w sklepach. Wszystko inne de luxe, monety czy wspomniany mini dodatek były dostępne tylko w czasie kampanii i przedsprzedaży w Lucrum, więc obawiam się że o ile ktoś nie zamówił, to raczej ciężko będzie z dostępnością.
Morgon
Has thanked: 40 times
Been thanked: 66 times

Post autor: Morgon »

Leser pisze: 15 paź 2024, 17:45 Będzie podstawka i Crimson Court. Wedle mej wiedzy w swych najnowszych wersjach, ale z ostateczną deklaracją w tym zakresie wstrzymam się do momentu, gdy zobaczę czarno na białym umowę.
Jakieś postępy?
Awatar użytkownika
Leser

Morgon pisze: 06 lis 2024, 18:48
Leser pisze: 15 paź 2024, 17:45 Będzie podstawka i Crimson Court. Wedle mej wiedzy w swych najnowszych wersjach, ale z ostateczną deklaracją w tym zakresie wstrzymam się do momentu, gdy zobaczę czarno na białym umowę.
Jakieś postępy?
Coś się ruszyło, w poniedziałek ma pójść info.
Manietu
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post autor: Manietu »

A czy Kupcy zdążają na trakt przed nocą?
Awatar użytkownika
Leser

W Elf Creeku źle się dzieje i jest bardzo możliwe, że podobnie jak z Darkestem będziemy tu musieli improwizować. Na ten moment nie jestem w stanie nic powiedzieć o terminie.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3521 times
Been thanked: 3546 times

Post autor: japanczyk »

Leser pisze: 07 lis 2024, 11:28 W Elf Creeku źle się dzieje i jest bardzo możliwe, że podobnie jak z Darkestem będziemy tu musieli improwizować. Na ten moment nie jestem w stanie nic powiedzieć o terminie.
To bardzo zla nowina :(
ODPOWIEDZ