(Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1441 times
Been thanked: 978 times
Kontakt:

Re: (Oficjalny) Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Post autor: Hardkor »

japanczyk pisze: 25 cze 2024, 12:46
Hardkor pisze: 25 cze 2024, 12:27 Dość życzeniowe pytanie, ale czy premiera Brzdęk Legacy 2 jest planowana wraz z angielską wersją? Jeśli nie to raczej kwestia max paru miesięcy czy dłużej?
Na pewno dluzej
Łudzi się człowiek, że może pliki dostaną szybko...
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Leser
Has thanked: 588 times
Been thanked: 1546 times

Post autor: Leser »

Hardkor pisze: 25 cze 2024, 12:27 Dość życzeniowe pytanie, ale czy premiera Brzdęk Legacy 2 jest planowana wraz z angielską wersją? Jeśli nie to raczej kwestia max paru miesięcy czy dłużej?
Na pewno później. Dire Wolf z założenia najpierw wypuszcza angielską wersję, a dopiero po tym ruszą z wysyłaniem plików do partnerów.
Łudzi się człowiek, że może pliki dostaną szybko...
Również rad byłbym już zacząć pracę nad tłumaczeniem. Łatwiej byłoby w wakacje niż w środku sezonu konwentowo-sprzedażowego...
Mrukar pisze: 24 cze 2024, 23:56 Czy na pewno temat Imperium jest zakończony?
Zaczynam zastanawiać się nad wejściem w angielską wersję Horizons.
Nie mogę jeszcze złożyć w 100% oficjalnej deklaracji, ale raczej rozglądałbym się z opcjami anglojęzycznymi. Szanse na polską edycję są na ten moment mniejsze niż znikome.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
kwiatech
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Post autor: kwiatech »

Macie w planach wydanie Luthier? Ten sam wydawca i tworca co Distilled. Kampania startuje 16 lipca.
https://boardgamegeek.com/boardgame/371330/luthier
Morgon
Has thanked: 40 times
Been thanked: 66 times

Post autor: Morgon »

Coś się ruszyło w sprawie Darkest Dungeon czy ciągle opieramy się na wierze, że druk wkrótce ruszy? Szczerze mówiąc zaczynam tracić cierpliwość...
Awatar użytkownika
Leser

kwiatech pisze: 28 cze 2024, 09:36 Macie w planach wydanie Luthier? Ten sam wydawca i tworca co Distilled. Kampania startuje 16 lipca.
https://boardgamegeek.com/boardgame/371330/luthier
Jak już pisałem wcześniej, przyglądamy się tej grze. Mieliśmy na razie jedną rozgrywkę testową, która mi się nawet podobała, ale reszta zespołu jest dużo bardziej sceptyczna.
Morgon pisze: 04 lip 2024, 19:40 Coś się ruszyło w sprawie Darkest Dungeon czy ciągle opieramy się na wierze, że druk wkrótce ruszy? Szczerze mówiąc zaczynam tracić cierpliwość...
Niestety czekamy i wierzymy. O utracie cierpliwości mnie przekonywać nie musisz. Spędziłem długie godziny nad tłumaczeniem tej przepastnej gry i próbą załatania problemów instrukcji z minimalnym wsparciem ze strony Mythica. Nie raduje mnie perspektywa przepracowania kilkunastu nocek na próżno. W każdym razie Mythic nadal utrzymuje, że druk się odbędzie.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
samuraj1369
Has thanked: 257 times
Been thanked: 255 times

Post autor: samuraj1369 »

@Leser Czy jest jakaś szansa na poprawione te dwie karty do Imperium Antyk?
Awatar użytkownika
Leser

samuraj1369 pisze: 10 lip 2024, 22:06 @Leser Czy jest jakaś szansa na poprawione te dwie karty do Imperium Antyk?
Chodzi Ci o karty stanowiące erratę? Jeżeli tak to napisz na privie. Ogarnę temat.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3518 times
Been thanked: 3542 times

Post autor: japanczyk »

@Leser
Wez tam kogos scignij od kampanii Throgala zeby ruszyl 4 litery i zajrzal w komentarze - odpalone w czwartek o 18:00, zero udzielania sie ze strony wydawnictwa
Ktos stwierdzil klikamy i pora na CSa

A nie dziala modyfikacja produktu, bo pledge Early Bird nie da sie samemu dodac, wiec nie da sie tez zmodyfikowac jezyka - good job :)
Awatar użytkownika
Wender
Has thanked: 107 times
Been thanked: 91 times

Post autor: Wender »

japanczyk pisze: 21 lip 2024, 16:34 @Leser
Wez tam kogos scignij od kampanii Throgala zeby ruszyl 4 litery i zajrzal w komentarze - odpalone w czwartek o 18:00, zero udzielania sie ze strony wydawnictwa
Ktos stwierdzil klikamy i pora na CSa

A nie dziala modyfikacja produktu, bo pledge Early Bird nie da sie samemu dodac, wiec nie da sie tez zmodyfikowac jezyka - good job :)
Mi się udało. Wybrałem język early birda podczas płacenie za transport i z tego co widzę teraz też mogę edytować i zmienić język ;)
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

Wender pisze: 21 lip 2024, 16:46 Mi się udało. Wybrałem język early birda podczas płacenie za transport i z tego co widzę teraz też mogę edytować i zmienić język ;)
Uwielbiam anegdoty "U mnie dziala" :D
U mnie nie - i patrzac po komentarz nie tylko ja mam ten problem ;)
Awatar użytkownika
Leser

Dzięki za wezwanie. Już działam!
Awatar użytkownika
Leser

Post pod postem, ale potrzebuję podbić temat łamiącą wiadomością:

Jutro, tj. 23 lipca, rusza nasz oficjalny lucrumowy sklep internetowy, gdzie do nabycia będzie wreszcie Brazil Automato.
Awatar użytkownika
kci83
Has thanked: 79 times
Been thanked: 77 times

Post autor: kci83 »

Widzę, że sklep ruszył ;)

Czy Brazil: Autômato będzie dostępny również w innych sklepach, bo muszę przyznać, że jednak cena jest "taka sobie", prawie 76zł z wysyłką za 21 kart i metalowy znacznik? Niestety, sprowadzenie z zagranicznych sklepów wyjdzie chyba taniej ;(.
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1441 times
Been thanked: 978 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

kci83 pisze: 23 lip 2024, 13:37 Widzę, że sklep ruszył ;)

Czy Brazil: Autômato będzie dostępny również w innych sklepach, bo muszę przyznać, że jednak cena jest "taka sobie", prawie 76zł z wysyłką za 21 kart i metalowy znacznik? Niestety, sprowadzenie z zagranicznych sklepów wyjdzie chyba taniej ;(.
Wydaje mi się, że pisali, że tylko u nich.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Leser

Tylko u nas. Mamy tego kilkadziesiąt sztuk, więc skoro już nasz sklep ruszył, to w nim zostanie.
Awatar użytkownika
tomp
Has thanked: 294 times
Been thanked: 494 times

Post autor: tomp »

@Leser
Odnośnie https://sklep.lucrumgames.pl/, nie znam osoby odpowiedzialne za stronę sklepu, zatem piszę do ciebie.
Jest parę miejsc, gdzie brakuje polonizacji sklepu. Placeholder w pasku wszukiwania "Search products..." albo przy sortowaniu jest napis "Show" albo panel do logowania:
Spoiler:
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Awatar użytkownika
Leser

Dzięki, przekażę!
salut
Has thanked: 63 times
Been thanked: 19 times

Post autor: salut »

Nie widzę na tej stronie kategorii/podstrony (jak zapowiedzi) - Promocje :)
Kupię: Link
Sprzedam: Link
Proszę nie wrzucać moich okazji na pepper.
Awatar użytkownika
rand
Has thanked: 130 times
Been thanked: 103 times

Post autor: rand »

Wiadomo coś o sytuacji z Kupcami z nocnego traktu? Kojarzę jedynie, że będzie opóźnienie ze względu na dodatek, ale czy podstawka ukaże się oddzielnie czy podstawka i dodatek wyjądą razem w późniejszym terminie?
manicminer
Has thanked: 88 times
Been thanked: 130 times

Post autor: manicminer »

A ja wrócę do tematu Darkest dungeon, czy Mythic dalej żyje? Macie jakiś kontakt? Bo update na KS nie dają od czasu wysyłek 6siege. A w lutym pisali, że gra już w produkcji. Mamy prawie wrzesień już powinny zaczynać się wysyłki wersji ENG, a tu cisza.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

manicminer pisze: 27 sie 2024, 06:53 A ja wrócę do tematu Darkest dungeon, czy Mythic dalej żyje? Macie jakiś kontakt? Bo update na KS nie dają od czasu wysyłek 6siege. A w lutym pisali, że gra już w produkcji. Mamy prawie wrzesień już powinny zaczynać się wysyłki wersji ENG, a tu cisza.
Wysylki mialy byc z koncem roku, ale faktem jest, ze ja pisalem do Mythic kilka razy i cisza
Awatar użytkownika
Scamander
Has thanked: 190 times
Been thanked: 209 times

Post autor: Scamander »

Jest w planach dodruk Camel Up?
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1432 times
Been thanked: 1644 times

Post autor: Mr_Fisq »

Scamander pisze: 27 sie 2024, 18:23 Jest w planach dodruk Camel Up?
viewtopic.php?p=1637512&hilit=Camel#p1637512 ?
Sprzedam: Core Space, Nemesis, Kawerna, Invader, BRW: Rebirth, Waste Knights, Imperial Assault, Cursed City: Dodatki.
Przygarnę: Skirmishe (lista w temacie)
Awatar użytkownika
Leser

Jestem obecnie na urlopie, więc wybaczcie, informacje z głowy. Potwierdzę za tydzień, jak wrócę.

1) Dodruku Camel up na 99,99% nie będzie. Przy czym wypowiadam się za Lucrum. Nie wykluczam, że ktoś inny będzie chciał się z tym tytułem zmierzyć.
2) Darkesta będziemy drukować z innymi partnerami Mythica, którzy są w takiej samej sytuacji jak my. Mythic ledwo zipie, ale w tym momencie wygląda na to, że ten projekt uda się wreszcie dowieźć. Kiedy? Nie wiem, ale jak najszybciej - nad nami to też wisi niczym miecz Damoklesa, nie mamy zamiaru ciągnąć tego choćby o 1 dzień dłużej niż to konieczne.
3) O ile mnie pamięć nie myli Kupcy ukażą się wraz z dodatkiem - przy czym w tej kwestii akurat jestem najmniej pewny, że dobrze pamiętam, więc proszę o ten tydzień cierpliwości, aż wrócę do roboty.
Awatar użytkownika
rand
Has thanked: 130 times
Been thanked: 103 times

Post autor: rand »

Leser pisze: 27 sie 2024, 21:16 Jestem obecnie na urlopie, więc wybaczcie, informacje z głowy. Potwierdzę za tydzień, jak wrócę.

1) Dodruku Camel up na 99,99% nie będzie. Przy czym wypowiadam się za Lucrum. Nie wykluczam, że ktoś inny będzie chciał się z tym tytułem zmierzyć.
2) Darkesta będziemy drukować z innymi partnerami Mythica, którzy są w takiej samej sytuacji jak my. Mythic ledwo zipie, ale w tym momencie wygląda na to, że ten projekt uda się wreszcie dowieźć. Kiedy? Nie wiem, ale jak najszybciej - nad nami to też wisi niczym miecz Damoklesa, nie mamy zamiaru ciągnąć tego choćby o 1 dzień dłużej niż to konieczne.
3) O ile mnie pamięć nie myli Kupcy ukażą się wraz z dodatkiem - przy czym w tej kwestii akurat jestem najmniej pewny, że dobrze pamiętam, więc proszę o ten tydzień cierpliwości, aż wrócę do roboty.
Dzięki, że i tak poświęciłeś czas podczas urlopu. Udanego wypoczynku!
Jak na spokojnie wrócisz do pracy to daj znać jak z tymi kupcami :wink:
ODPOWIEDZ