Mam problem z tą grą. Spodziewałem się dokładnie tego co w Dzienniku 29. Fajnych zagadek na miłe wieczory. No i się zawiodłem.
1. Przynajmniej 3 zagadki się powtarzają, albo są bardzo podobne, z tymi z Dziennika 29. (A dopiero jestem na 15 łamigłówce)
2. Wejście na stronę internetową z zagadką powoduje natychmiastowe mimowolne spojrzenie na podpowiedź. Ale nie taką klikaną. Na stronie są wyblurowane nieistotne części zagadki, a wyostrzone ważne słowa. Sami spójrzcie. Trochę dziwna sprawa. Nie rozumiem czemu to tak zrobili.
https://i.ibb.co/Tc7Q5jJ/Screenshot-20191122-113615.jpg
Z drugiej strony, żeby rozwiązać niektóre zagadki trzeba wejść na stronę, bo w książce nie jest zaznaczone wszystko. Tłumaczę: na stronie jest kopia zagadki z książki, ale z dorysowanym znakiem, którego w książce nie ma. Po co tak? Nie wiem
3. Podpowiedzi są beznadziejne. Po pierwszej nie wiesz o co chodzi, po drugiej też nie, a w trzeciej jest rozwiązanie.
4. I najważniejsze. Zagadki są super nieintuicyjne albo głupie jak dotąd. Spodziewasz się inteligentnego myślenia, a chodzi o to, żeby zrobić coś zupełnie odwrotnego. Autor sobie coś wymyślił i wpadnij na to człowieku. No i okej, na tym to polega. Ale tutaj rozwiązania zagadek po prostu są dziwne, a same pomysły na nie często nieciekawe.
Dziennik 29 bardzo fajny 8/10, Wyprawa 1907 wielki zawód. Bawię się raczej słabo. 3/10