W ciągu kilku tygodni będę przeprowadzał się razem z żoną z Warszawy do Gdyni. W Warszawie miałem kilku znajomych, którzy dużo grali, więc spotykaliśmy się regularnie (głównie przed pandemią, sami wiecie jak to jest). W Gdyni, a właściwie w całym Trójmieście, niestety nie znam nikogo. A przyznam, że będzie mi brakować grania, a i nie chcę żeby (co prawda nie jakaś wielka, ale zawsze) kolekcja gier się kurzyła.
No i dlatego szukam ludzi z którymi mógłbym pograć. Może żona też jeśli uda mi się ją przekonać i wyciągnąć. Grać zacząłem ok 2 lata temu a żona ok. rok temu, więc nie mamy jeszcze ogromnego doświadczenia, nie ograliśmy wielu popularnych tytułów, a chętnie byśmy spróbowali. Ja lubię głównie średnie i czasami nawet ciężkie gry, strategie, z nie za dużą ilością losowości. Żona w sumie odwrotnie - głównie prostsze, abstrakcyjne, bardziej losowe. Ale ja akurat się dostosuję, mogę grać w lżejsze, mogę próbować też super ciężkich sucharów o ile ktoś wytłumaczy zasady (całkiem szybko łapię). Jeśli to coś zmienia to oboje jesteśmy koło 30-tki a ja nie piję, ale spotkanie np. w pubie mi w ogóle nie przeszkadza.
Dodam też, że nigdy nie chodziłem do - pubów / sklepów / innych miejsc gdzie ludzie spotykali się żeby grać. Zawsze graliśmy u kogoś ze znajomych w domu. Ale w końcu chciałbym spróbować

Pozdrawiam!