Zagraniczne sklepy które znamy i polecamy.
Re: Zagraniczne sklepy które znamy i polecamy.
Myślę nad zakupem gry z Amazon.com z USA. Co ciekawe stamtąd wychodzi taniej niż ze sklepów z planszówkami z Europy. Pytanie czy nie doliczą mi czegoś więcej jak paczka dojedzie do Polski? Zamawiał ktoś coś od nich? Jak to jest?
Niestety Amazon.pl, Amazon.de i inne europejskie nie mają angielskiej wersji językowej tej gry.
Niestety Amazon.pl, Amazon.de i inne europejskie nie mają angielskiej wersji językowej tej gry.
- anitroche
- Has thanked: 859 times
- Been thanked: 890 times
- Kontakt:
Jak już masz rzeczy w koszyku i przechodzisz do ostatecznego kroku płatności to tam sporo doliczają vatów i innych oplat, ale poza tym nigdy już po opłaceniu zamówienia mi nie doliczono (też żadnego cła w Polsce)
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Mówisz tylko o planszowkach czy również o innych produktach ?
- garg
- Has thanked: 1740 times
- Been thanked: 1259 times
Tak.
Nie.

Czyli nie ma cła, ale pakowanie jest legendarnie słabe.
Nie.

Czyli nie ma cła, ale pakowanie jest legendarnie słabe.
Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
ostatnio zamawiałem od nich. dostałem grę w papierowej kopercie.
zabezpieczenie na poziomie papieru.
nie było żadnej folii bąbelkowej czy też innego wypełniacza, brak solidnego kartonu...
zabezpieczenie na poziomie papieru.
nie było żadnej folii bąbelkowej czy też innego wypełniacza, brak solidnego kartonu...
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
jak to ciebie pociesza. nie robią problemu ze zwrotami.
dostajesz kod (w moim przypadku do paczkomatu), zrobiłem zwrot i potem dostałem zwrot pieniędzy.
dostajesz kod (w moim przypadku do paczkomatu), zrobiłem zwrot i potem dostałem zwrot pieniędzy.
- psia.kostka
- Has thanked: 555 times
- Been thanked: 1283 times
Tysiace gier dociera do odbiorcow nienaruszonych w tych papierowych workach na psie kupy amazon. Ja te koperty i worki zbieram, bo sa trwalsze niz azbest
#Prepers4life

#Prepers4life

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- hamish
- Has thanked: 327 times
- Been thanked: 129 times
Potwierdzam. Kupowałem kilka razy z Amazona, zawsze przychodziło w papierowej kopercie. Pudełka nie nosiły żadnych śladów uszkodzeń. Aczkolwiek... wiadomo, że 1 na 1000000 może się trochę popsućpsia.kostka pisze: ↑18 paź 2024, 16:57 Tysiace gier dociera do odbiorcow nienaruszonych w tych papierowych workach na psie kupy amazon.

- anitroche
- Kontakt:
Jest dokładnie jak Garg napisał. Ja co prawda dwa razy dostałam grę w kartonie! Poza tym w papierowej torbie gry zawsze przychodziły całe, ale może to po prostu fart. Niektórzy twierdzą, że oznaczenie pakowania na prezent powoduje lepsze pakowanie, ale to mit, mi i tak zawsze pakowali w tę papierową torbę 

"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Potwierdzam - pakowanie w amazonie jest lipne. Kilka gier z amazona brałem i 2 ucierpiały - Orlean bardziej (zwrócili 20%) i Pan Am (ale ten przyszedł w akceptowalnym stanie).
Ale mówimy o przesyłce zza oceanu (Amazon.com)?
Bo ja np brałem z Amazon.pl i raz, że była darmowa wysyłka a dwa pakowanie na tyle dobre, że żadna z gier nie ucierpiała. Brałem Minecraft B&B i Jaws. W przypadku Minecrafta przesyłka (poczta) w ogóle nie doszła ale oddali kasę i zamówiłem ponownie z przesyłką kurierem (musiałem dopłacić) i już było ok. Jaws za to przyszło błyskawicznie, z wysyłką za free i zapakowane w karton.
Bo ja np brałem z Amazon.pl i raz, że była darmowa wysyłka a dwa pakowanie na tyle dobre, że żadna z gier nie ucierpiała. Brałem Minecraft B&B i Jaws. W przypadku Minecrafta przesyłka (poczta) w ogóle nie doszła ale oddali kasę i zamówiłem ponownie z przesyłką kurierem (musiałem dopłacić) i już było ok. Jaws za to przyszło błyskawicznie, z wysyłką za free i zapakowane w karton.
- anitroche
- Kontakt:
I z .com i z .pl i z .de dostawałam gry zapakowane w sam papier
. Te dwie co dostałam zapakowane w karton to raz zza oceanu a drugi raz w polskiego oddziału (pewnie jakiś świeżak był na magazynie i potem zapewne dostał tzw. OPR za pakowanie niezgodne z wytycznymi i już więcej tego błędu nie popełnił
)

-
- Has thanked: 327 times
- Been thanked: 328 times
Z amazonem roznie bywa - na ostatnie 2 zamówienia 1 przyszło w kartonie a jedno w papierowej kopercie (oba z opcją "na prezent")
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
ja idąc za radą 3 ostatnie przesyłki zaznaczałem "prezent", każda przyszła w torbie papierowej.
jedynie dodają kartkę z napisem, wg mnie niczym więcej to się nie różni od standardowej wysyłki.
jedynie dodają kartkę z napisem, wg mnie niczym więcej to się nie różni od standardowej wysyłki.
W obecnych czasach brzmi to jak jakieś s-f. A narzekamy na pakowanie używanych gier z olx kiedy sprzedawca nie zawinie gry w folię bąbelkową a jedynie wypełni karton papierami.
- kuleczka91
- Has thanked: 860 times
- Been thanked: 578 times
Ja odkąd zaznaczam opcję prezent to gra jest dodatkowo wrzucona w karton, a nie jak mi raz wysłali z etykietą naklejoną na grę. Raz mi przyszło w kopercie bąbelkowej, ale to wysyłał jakiś sklep, a nie Amazon. Oczywiście gra w kopercie przyszła cała poobijana i już wtedy się zastanawiałam, który tęgi umysł wpadł na pomysł zapakowania Klanów Kaledonii do koperty bąbelkowej zamiast do kartonu.
-
- Has thanked: 7 times
Ostatnio po raz pierwszy zdecydowałam się zamówić coś ze sklepów z Ukrainy i mogę polecić:
1. Galu https://gallu.com.ua/ - płatność kartą online, szybka wysyłka oraz kontakt mailowy po polsku
2. Gameland https://gameland.com.ua/ - płatność kartą online oraz szybka wysyłka
1. Galu https://gallu.com.ua/ - płatność kartą online, szybka wysyłka oraz kontakt mailowy po polsku
2. Gameland https://gameland.com.ua/ - płatność kartą online oraz szybka wysyłka
- salaba
- Has thanked: 316 times
- Been thanked: 519 times
Z Amazona nic już nie zamawiam jeśli waży więcej niż kilogram. A książek już w życiu nie zamówię. Ciężkie paczki z Amazona zawsze przychodzą podarte, uszkodzone i ogólnie strach otwierać
Na szczęście reklamować nie musiałam, ale serio to mój ostatni wybór
A jak coś że Stanów to już kategorycznie nigdy w życiu 

---
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
- sydonia
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 422 times
- Kontakt:
Polecajka:
- https://alphaspel.se/ - sklep ze Szwecji, robiłam tam zamówienie dwa razy. Koszt wysyłki od 50 zł, wysyłają szybko - paczka dochodziła do mnie po 4-5 dniach; pakują nieźle, bo ładują do kartonu sporo papieru.
Pytanie:
- czy ktoś miał do czynienia ze sklepem Magic Madhouse, głównie pod kątem jakości pakowania?
- https://alphaspel.se/ - sklep ze Szwecji, robiłam tam zamówienie dwa razy. Koszt wysyłki od 50 zł, wysyłają szybko - paczka dochodziła do mnie po 4-5 dniach; pakują nieźle, bo ładują do kartonu sporo papieru.
Pytanie:
- czy ktoś miał do czynienia ze sklepem Magic Madhouse, głównie pod kątem jakości pakowania?
-
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 30 times
Kupiłem u nich kilka sztuk Sankore. Darmowa dostawa od 400 zł chyba.sydonia pisze: ↑25 gru 2024, 17:20
Pytanie:
Na plus, że wysłali to w 2 kartonach, a nie wrzucili wszystko do jednego jak ZATU.
Ale samo pakowanie trochę Amazonem zalatuje, Pudełka wrzucone do kartonu plus trochę papieru na wypełnienie.
Na szczęście obeszło się bez przygód. Wysyłka dopiero gdzieś po tygodniu od zamówienia, ale to akurat był BF. Dostawa w 4-5 dni.
Mają teraz Gloomhaven Buttons & Bugs w dobrej cenie i się zastanawiam czy znów nie skorzystać z ich usług.
Skoro już się tu udzieliłem, to 2 polecajki ode mnie.
- Ludum.fr - Koszt wysyłki od 10-16 eur. Dostawa nawet w 1 dzień, zazwyczaj 2-3 (wysyłają UPS Express)
Grube kartony, w kartonie max 4-5 pudełek, każde owinięte folią bąbelkową.
- DungeonDice.it - Stosunkowo tania dostawa, pow. 100 eur dostawa 8 eur. Bardzo grube kartony, mak 3-4 pudełka w kartonie, wypełnienie papierem, nie używają folii.
Korzystałam z magic madhouse
przyszło szybko, stan ok i faktycznie brak problemów celnych

sydonia pisze: ↑25 gru 2024, 17:20 Polecajka:
Pytanie:
- Zet
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 195 times
Ostatnio dwa razy zamawiałem od wydawcy: https://shop.czechgames.com/ i jestem bardzo zadowolony 
Do każdej z dwóch przesyłek dołożyli gratis 6 różnokolorowych wiewiórek
Czy ktoś może wie, czy w jakiejś grze CGE używa się wiewiórek?

Do każdej z dwóch przesyłek dołożyli gratis 6 różnokolorowych wiewiórek