BrettspielWelt - pytaia, problemy, rady...
- yosz
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 491 times
- Kontakt:
Re: BrettspielWelt - pytaia, problemy, rady...
wyłączyć głośniki?
ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
- maluman
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Zajrzyj do pliku *.ini, dawno nie używałem BSW, ale jeśli nie ma tego w menu, to tam coś powinno być.salmunna pisze:Czy ktoś wie jak wyłączyć dźwięk bsw?
Jesteś z Poznania? Wstąp do NAS.
Gildia Poznańskich Graczy spotykających się w Alibi: www.gramajda.pl
Gildia Poznańskich Graczy spotykających się w Alibi: www.gramajda.pl
Trzeba wpisać:salmunna pisze:Czy ktoś wie jak wyłączyć dźwięk bsw?
/sound off
i wcisnąć enter.
Dzięki wielkie.LostLukas pisze: Trzeba wpisać:
/sound off
i wcisnąć enter.
Ale skoro jest takie udogodnienie to może da się też po skończonej rozgrywce w Dominion zobaczyć jaką się miało na końcu talię?
- macike
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Jak się najedzie kursorem na gracza, to na kartach wyświetlają się cyferki z informacją o liczbie posiadanych przez niego kart każdego rodzaju.salmunna pisze:Ale skoro jest takie udogodnienie to może da się też po skończonej rozgrywce w Dominion zobaczyć jaką się miało na końcu talię?
Si vis pacem, para bellum.
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
a jak w tym cholerstwie wystawic nowa gre? Ktos powinien dostac antynagrode za intuicyjnosc ...
"Jesteś inżynierem - wszystko co mówisz jest nienormalne".
Moja lista gier Mój blog
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich
Moja lista gier Mój blog
- Blue
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 255 times
- Kontakt:
Jak nową?... wchodzisz w liste stołów do gry, jak jest jakiś wolny klikasz "open".
Mitspiel Gesucht - tam jest spis wszystkich gierragozd pisze:a jak w tym cholerstwie wystawic nowa gre? Ktos powinien dostac antynagrode za intuicyjnosc ...
I jeszcze jedno pytanie mam:
jak się loguję na bsw to mi wywala osobne okno, w którym pisze, że jestem taka wspaniała i w ogóle, że umiem używać bsw i tak dobrze sobie z tym radzę.
Chyba wiedzą, że sam nikt by się w bsw nie połapał więc każą mi komuś podziękować - jest możliwość wpisania nick'a, jest przycisk SEND. - nie działa
Jak zrobić, żeby całe okno ogóle nie wyskakiwało?
Wychodzi na to, ze probowalem dodac wolny stol, i za ^%# mi sie nie udawaloBlue pisze:Jak nową?... wchodzisz w liste stołów do gry, jak jest jakiś wolny klikasz "open".
salmunna - po wybraniu "Mitspiel Gesucht - tam jest spis wszystkich gier" -
juz wiem - ja probowalem z menu - a to trzeba nacisnac na brazowy kwadracik
te napisy C-44 Alte cos tam na dole - co to jest? albo (result:BB) przy nazwie gry.?
jak zwykle szukalem dziury w calym
"Jesteś inżynierem - wszystko co mówisz jest nienormalne".
Moja lista gier Mój blog
Moja lista gier Mój blog
- Blue
- Kontakt:
Dla mine ten interface jest też kompletnie nieintuicyjny więc się nie martw . Dalej nie wiem jak zrobić żeby ludzie musieli wchodzić do gry przez "watch" a nie przez join od razu, albo żeby kogoś wyrzucić jak ja "hostuje" itp.
- yosz
- Kontakt:
żeby wejść do gry jako obserwator naciskasz bodajże prawy klawisz myszy na grze (albo przytrzymujesz lewy) - pojawia się koliste menu z dużym klawiszem Join i dwoma półksiężycowymi Watch na górze i dole klawisza Join.
ZnadPlanszy | YouTube
- Blue
- Kontakt:
Ja wiem jak wejść jako obserwator, chodzi mi o to, że można wymusić takie zahostowanie gry, gdzie w środku nie ma "join" a na każdej z 3ch pozycji jest "watch". Ktoś musi wtedy pierwsze wejść do gry jako obs a potem może dopiero wcisnąć join.
- yosz
- Kontakt:
PASS
cały ten bsw krzyczy, że ktoś kto to robił, nie słyszał słowa przyjazny użytkownikowi interfejs
cały ten bsw krzyczy, że ktoś kto to robił, nie słyszał słowa przyjazny użytkownikowi interfejs
ZnadPlanszy | YouTube
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
O ile wiem nie ma takiej mozliwosci (ja sie z tym nie spotkalem nigdy).Blue pisze:Ja wiem jak wejść jako obserwator, chodzi mi o to, że można wymusić takie zahostowanie gry, gdzie w środku nie ma "join" a na każdej z 3ch pozycji jest "watch". Ktoś musi wtedy pierwsze wejść do gry jako obs a potem może dopiero wcisnąć join.
= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
- Blue
- Kontakt:
Ja sie spotkałem z tym że musiałem wejść jako obs... a gra sie jeszcze nie zaczęła. Chyba że to był jakiś zbieg okoliczności i akurat się kończyła.
- yakos
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 6 times
Gry z ciemno-zielonym tłem w oknie Game Manager oznaczają dostępne gry, gdzie nie jest możliwe bezpośrednie dołączenie się do gry z poziomu Game Managera - kliknięcie takiej gry lewym przyciskiem myszy przenosi użytkownika do takiej gry w charakterze obserwatora - tam dopiero można dołączyć się do gry.
Aby założyć taką grę, trzeba po otwarciu gry wpisać polecenie:
/gameyell -tekst
Istotny jest znak "minus" przed tekstem - on właśnie włącza tę opcję. "Tekst" oznacza tekst, który będzie wysyłany do subskrybentów
dla danej gry i jest też wyświetlany po najechaniu kursorem myszy na daną grę w Game Managerze.
Więcej informacji:
http://www.brettspielwelt.de/Hilfe/Manager/
Aby założyć taką grę, trzeba po otwarciu gry wpisać polecenie:
/gameyell -tekst
Istotny jest znak "minus" przed tekstem - on właśnie włącza tę opcję. "Tekst" oznacza tekst, który będzie wysyłany do subskrybentów
dla danej gry i jest też wyświetlany po najechaniu kursorem myszy na daną grę w Game Managerze.
Więcej informacji:
http://www.brettspielwelt.de/Hilfe/Manager/
Ciekawe, że przy rejestracji nie ma do wyboru naszego kraju...
/doorbell on
dzwoni kiedy przy stole pojawia się nowy gracz (przydatne jeśli chce się grać w więcej osób)
dzwoni kiedy przy stole pojawia się nowy gracz (przydatne jeśli chce się grać w więcej osób)
- pan_satyros
- Has thanked: 677 times
- Been thanked: 516 times
- Kontakt:
Moze mi ktoś wytłumaczyć jak to działa ;p bo kompletnie się w tym nie łapie. Ok ściągam klienta instaluje,zakładam konto itp.
Ale jak np założyć grę i zaprosić do niej znajomego, czy te gry są darmowe czy trzeba wykupić licencje na dany tytuł ? Z tego co widzę chyba to 2 ..
Ale jak np założyć grę i zaprosić do niej znajomego, czy te gry są darmowe czy trzeba wykupić licencje na dany tytuł ? Z tego co widzę chyba to 2 ..
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
- pan_satyros
- Kontakt:
ok już mam, a żeby zaprosić znajomego trza jak rozumie wpisać jego nick w polu "look for players" ?Palmer pisze:Wszystko jest friko. Wybierasz gre, z prawej masz enter room lub initiate game, czekasz aż się załaduje i gotowe
chodzi o to, ze chcę grać tylko ze znajomymi, a nie z tymi tam ludkami.
2 rzecz jest tam PL język ? bo angol jako tako ustawiłem w tym pliku systemowym ,ale z tego co widzę translacja Pl też jest tyle, że jak daje Nation = pl to nie wchodzi.
pl nawet nie szukałem, do grania ze znajomymi bsw jest średnio przystosowane
generalnie polega ono na zakładaniu pokoi niewidzialnych (invisible w opcjach) żeby się nikt przez przypadek nie podłączył a potem najwygodniej powiedzieć znajomemu przez gg żeby użył ghooka
wpisanie w chacie
/ghook nick
przenosi do stolika przy którym siedzi osoba o podanym nicku (sporo komend na bsw jest niestety konsolowych, ale przynajmniej podstawowe potrzebne do grania mają przyciski)
w textboxie pod "look for players" można wpisać wiadomość pod którą ogłaszasz grę światu
[edit]
wie ktoś o co chodzi z tymi miastami i gildiami na bsw?
wszystko po niemiecku a interface jest co najmniej nieczytelny
generalnie polega ono na zakładaniu pokoi niewidzialnych (invisible w opcjach) żeby się nikt przez przypadek nie podłączył a potem najwygodniej powiedzieć znajomemu przez gg żeby użył ghooka
wpisanie w chacie
/ghook nick
przenosi do stolika przy którym siedzi osoba o podanym nicku (sporo komend na bsw jest niestety konsolowych, ale przynajmniej podstawowe potrzebne do grania mają przyciski)
w textboxie pod "look for players" można wpisać wiadomość pod którą ogłaszasz grę światu
[edit]
wie ktoś o co chodzi z tymi miastami i gildiami na bsw?
wszystko po niemiecku a interface jest co najmniej nieczytelny
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool.
R.Feynman
R.Feynman
- pan_satyros
- Kontakt:
hmm chyba zostanę przy Yucata.de ;pzephyr pisze: (sporo komend na bsw jest niestety konsolowych, ale przynajmniej podstawowe potrzebne do grania mają przyciski)
podstawowe przyciski do grania spokojnie wystarczają
polecam sprawdzić bsw zwłaszcza granie z losowymi ludźmi w lubiane przez siebie gry jest fajne bo można trafić na dobrych przeciwników
interface bsw napewno odstrasza, ale funkcjonalność serwisu jest duża, i ilość tytułów też spora + nie lubię PBM wolę realtime (są inne serwisy w stylu bsw?)
pozatym coraz więcej rzeczy jest niemagicznych, np brak joina ma już swój przycisk i nie trzeba gdzieś wpisać magicznego minusa
polecam sprawdzić bsw zwłaszcza granie z losowymi ludźmi w lubiane przez siebie gry jest fajne bo można trafić na dobrych przeciwników
interface bsw napewno odstrasza, ale funkcjonalność serwisu jest duża, i ilość tytułów też spora + nie lubię PBM wolę realtime (są inne serwisy w stylu bsw?)
pozatym coraz więcej rzeczy jest niemagicznych, np brak joina ma już swój przycisk i nie trzeba gdzieś wpisać magicznego minusa
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool.
R.Feynman
R.Feynman