Ja się mocno zastanawiam nad zakupem
https://store.steampowered.com/app/1075 ... l_Edition/
Wadą jest brak języka polskiego (osoby które są przyzwyczajone do kart PL będą musiały się przestawić).
Powiedz mi czy był dostępny tryb MULTI? Jeśli tak to czy dało się grać 3 żywych graczy + 3 komputerowych?shuji pisze: ↑21 wrz 2020, 08:10 Hej,
Miałem przyjemność brać udział w testach tej gry jakoś na początku roku.
Wcześniej używałem domowej roboty komputerowej wersji do multi dostępnej na necie.
Mechanicznie bardzo fajnie wszystko działa - są super animacje wojsk, wszystko samo się liczy, pokazuje Ci na bieżąco itd. Wszystkie licytacje też bardzo sprawnie. Ogólnie jest to rzeczywiście przerobione na komputerową wersję, a nie chamsko przeniesiona planszówka. Na minus, że nie ma chata ogólnego, tylko sojusze zawiera się przez dedykowane guziki, tak samo daje "ostrzeżenia" innym graczom wskazując obszar (np. dajesz ostrzeżenie, że ktoś będzie miał łątwo zdobyć 7 zamek czy coś).
Nie grałem multi, trochę sobie nie wyobrażam tak długiego grania, chociaż dzięki temu, że to wersja PC może iść szybciej.
W GOTA grałem swojego czasu bardzo dużo, więc nie miałem zupełnie żadnych problemów, żeby wygrać za pierwszym razem każdym z rodów. Chociaż jak grałem "na pałę" i popełniłem jakieś głupie błędy to potrafiły się dotkliwie zemścić.
Ja sam na jakieś krytyczne nie trafiłem, ale tutaj są przykłady tego co poprawiali ostatnio: