Usiadłem w fotelu i zacząłem się przyglądać swoim ostatnio zakupionym grą. Myślałem sobie...."po co was wziąłem/kupiłem?". Odpowiedzi w sumie były bardzo powtarzalne:
a) była promocja
b) spodobała mi się z recenzji
c) chciałem ją po prostu mieć w kolekcji
Co do promocji to nie ma co się rozwodzić. Jak coś jest przecenione a znam cenę rynkową + podoba mi się na tyle że jestem w stanie w ciemno zaryzykować to biore.
Najczęściej okazji szukam tu na forum, na peeperze oraz w empiku. Po sklepach rzadko serwuje bo znam raptem 4.
Odnośnie recenzji to głównie Gambit i Wookie. Czasem jakiś artykuł ale zawsze polskie środowisko.
Kolekcja....no to już po prostu gra musi mieć to coś lub być najprościej pisząc w TOP300. Na grach się nie znam (serio) dlatego kupuje to co tysiące ludzi już wypróbowało

Fakt że ostatnio (3 miesiące temu) poczyniłem spore zakupy. Ale miałem zastrzyk dochodu + było naprawdę sporo *okazji na które skutecznie się skusiłem.
Dodatkowo tłumaczę sobie że nie palę i nie piję, nie gram hazardowo i nie ćpam, nie biorę odżywek i mam auto co pali 5L/100km, słodzę cukrem kryształ a nie ksylitolem, nie jem słodyczy, nie korzystam z usług kobiet....więc od czasu do czasu "należy mi się"...kurcze powinienem być już dawno milionerem.
A oto takie poczyniłem zakupy:
Warhammer Age of Sigmar 107- coś wzialem do malowania figurek + wtajemniczenie do świata WH
Descent 200 -bo zawsze chciałem tę gre mieć
Memoir 44 160 j/w
Brzdęk Nie drażnij Smoka 120- bo normalna cena była jak me oczy widziały po 250
Pandemic Szybka Reakcja 69- promocja
Tajniacy 50 -coś chciałem mieć na znajomych
Tzolkin 109- żona chciała i nie wiedziała na co się pisze
Tajemnicze Domostwo 2x 69 -cena czyni cuda (CCC)
Kingdomino 48- po polka jest mistrzem świata

Kingdomino Duel 36- bo wrzuciłem też do koszyka
Forum Trajanum 50 - CCC
Kingdomino Duel 23- CCC
Escape Room Magiczna Sztuczka 15 -CCC
Tezusz -Boty 4- bo kiedyś kupię podstawkę (tylko najpierw ktoś musi ją dać na allegro/olx):-)
Minecraft 109- dla syna na prezent
Na Skrzydłach Ptaki Europy 70- bo wole swoje ptaki oglądać a nie cudze

Drako 72 - jako wprowadzenie do bitewniaków dla mojej 6letniej córki (może się spodoba)
Architekci zachodniego Królestwa 97- b chciałem dać Portalowi kase
Runebound 170- alternatywa dla Talizmana
SmallWorld 137- bo top 100 i mnie Gambit zachęcił
RollPlayer 138- Na Baldura nie mam czasu więc może chciaż postacie porobie
TM Preludium 38- bo wcześnie nie kupiem więc teraz będę spekulantem (widziałem aukcje które kończył się na 90pln)
Sagrada 109- dla żony
Robin Hood z lat 90` 49 - nie mam pojęcia
Diabelski Krąg 80 - ehhh głupi jestem wiem
Prom Typu Lambda 120 - zamówiłem z USA bo w Polsce ceny z kosmosu lub całkowity brak
WH Indomitus 469- na świeta może dojdzie. Raczej na handel.
Nemesis Lockdown 489 -(nie pamiętam ceny i nie chcę pamiętać)
Osadnicy Narodziny Imperium 109- bo chciałem mieć coś Trzewikowego na wypadek jakby mnie Prezes odwiedził niespodziewanie.
Tak mniej więcej wyglądają moje ostanie zakupy. Zdecydowanie dużo za dużo tego ale tak wyszło. Teraz się już pilnuję (do następnych okazji) i dozuję przyjemności płynące z zakupów.
A wy prowadzicie może takie statystyki i zapiski odnośnie waszych zakupów? Liczę na to że chociaż Curiosity jest tak nienormalny jak ja

*okazja to nie cena a "okazja"