Jestem ciekawa twojej oceny. Dla mnie gra na dwóch jest klimatyczna i hmm sympatyczna(?) ale solo...? Gram głównie jak nie tylko solo i gra nie wylądowała na sprzedaż jedynie dlatego że to prezent rocznicowy od męża

Jestem ciekawa twojej oceny. Dla mnie gra na dwóch jest klimatyczna i hmm sympatyczna(?) ale solo...? Gram głównie jak nie tylko solo i gra nie wylądowała na sprzedaż jedynie dlatego że to prezent rocznicowy od męża
Jak rozegram sensowną liczbę partii to oczywiście podzielę się swoimi spostrzeżeniami....ale to pewnie nie wcześniej jak jesień 2025.
Ja czekam na swoją kopię z przedsprzedaży (ma byc w marcu).
Dzięki @rav126 za wpis! Przegapiłbym zapewne i kupił gdzieś drożej.rav126 pisze: ↑25 lut 2025, 18:53 Dodatki do Spirit Island. Chciałem kupić oba w aleplanszowkach, ale okazało się, że mniejszy już się u nich wyprzedał (egzemplarze z przedsprzedaży). I w ogóle w sklepach widzę, że są w liczbie 3-10 szt, dlatego nie czekałem i zdecydowałem się na zakup, niestety w dwóch różnych sklepach.
Też lubię PR, ale gdzie tam jest worker placement ?
Zmartwię cię. Wbrew temu opisowi, w tej grze nie ma mechaniki worker placement. Jest wysyłanie robotników, ale nie w takim znaczeniu jak myślisz.
tak, to ta gra, która miała pecha wyjść tuż po wybuchu wojny i od razu została zaorana przez wydawcę, który się wstydził, że ją wydał (no ale skąd mogli wiedzieć?) i w ogóle gry nie promowali, wydali ogłoszenie że zyski idą na wsparcie Ukrainy czy coś i od razu gra wpadła na wyprzedaże, na których jak widać wisi już 3 lata.BOLLO pisze: ↑22 sty 2025, 08:55On była objęta "embargiem" jako gra z Rosji?Shodan pisze: ↑21 sty 2025, 15:25 Mortum - jako sierota po portalowym Detektywie szukam od czasu do czasu jakiegoś śledztwa do przeprowadzenia. Kanał YT Beastie Geeks dał tej grze 10/10 jako jedynemu tytułowi oprócz ATO, co wzbudziło moje zrozumiałe zainteresowanie. A ponieważ gierkę można dorwać za około 50 zł za nówkę sztukę, to postanowiłem wypróbować.
Ja też swojego odebrałem ze wspieraczki. Byłem w szoku, że to takie duze pudło, że to gra na 4 osoby, a nie na dwie i do tego te maty
Ta gra była dodwana do kolekcjonerskiej wersji gry Darksiders II Deathinitive Edition. Dostępne tylko w USA. Dlatego nikt o niej nie mówi, bo to był tylko exclusive nigdzie nie ogłaszany w świecie planszówkowym :p Bodajże dopiero przy premierze Darksiders Genesis zostało to ponownie wydane.vikingowa pisze: ↑07 sty 2025, 19:39 Darksiders: The Forbidden Land
Wchodzę do mojego lokalnego sklepu, patrzę, stoi wielkie pudło, widzę tytuł, zdziwienie, szybki look na YT, żadnej rozgrywki tylko same unboxingi, look na BGG, dobre oceny, dobre opinie. Jadę do domu, mówię mężowi, że takie toto cuś znalazła ja i chyba to chce. Mąż na drugi dzień zawozi i każe brać
Kocham konsolowych Darksidersów! Furia z trzeciej części dokopała dzięki mnie niejednemu demonowi. Nawet nie wiedziałam, że istnieje taka planszówka... Zagrałam już trzy scenariusze kampanii i jestem bardzo zadowolona
Nie wiem czemu, ale lubię gry, o których nikt nie mówi![]()