Gra do alko ;)
Gra do alko ;)
Witam,
Poszukuję jakieś wesołej gry do imprezy alko, coś w stylu amerykańskich drinking games. Chodzi o to żeby rozruszać towarzystwo, tak dla 6 osób. Przerabialiśmy już sabotażystę do którego zawsze wracamy kalambury, 5 sekund itp, różne quizy. Hmm może coś w stylu gry losowej z zadaniami do wykonania. Istnieje coś takiego ? Gry na refleks odpadają jakby co, testowane nie w naszym stylu
Z góry dzięki za pomoc
Poszukuję jakieś wesołej gry do imprezy alko, coś w stylu amerykańskich drinking games. Chodzi o to żeby rozruszać towarzystwo, tak dla 6 osób. Przerabialiśmy już sabotażystę do którego zawsze wracamy kalambury, 5 sekund itp, różne quizy. Hmm może coś w stylu gry losowej z zadaniami do wykonania. Istnieje coś takiego ? Gry na refleks odpadają jakby co, testowane nie w naszym stylu
Z góry dzięki za pomoc
Re: Gra do alko ;)
Jeśli idę na jakąś posiadówkę z alko i chcę w coś zagrać ze znajomymi, w więcej osób, to u mnie zawsze sprawdza się Jednym Słowem. Nie było ekipy, której ta gra by nie podpasowała.
Klasycznie Tajniacy, albo Decrypto.
Ale te propozycje może nie do końca pasują Twoim wymogom, choć i tak bardzo polecam
Klasycznie Tajniacy, albo Decrypto.
Ale te propozycje może nie do końca pasują Twoim wymogom, choć i tak bardzo polecam
-Taboo - w każdym gronie się sprawdza
-Labirynt słów - takie taboo na sterydach, dla niektórych trochę przekombinowane, ale ja bardzo lubie
-Maskarada - 6 osób już całkiem fajnie działa w tej grze. Bie wiem czy nowa edycja ma od razu dodatek, jeżeli nie to może warto poszukać starszej i ładniejszej w mojej ocenie wersji
-Kartografiwie powinni się też sprawdzić w początkowej fazie posiedzenia
-Labirynt słów - takie taboo na sterydach, dla niektórych trochę przekombinowane, ale ja bardzo lubie
-Maskarada - 6 osób już całkiem fajnie działa w tej grze. Bie wiem czy nowa edycja ma od razu dodatek, jeżeli nie to może warto poszukać starszej i ładniejszej w mojej ocenie wersji
-Kartografiwie powinni się też sprawdzić w początkowej fazie posiedzenia
Amazonki - podobnie jak w sabotażyście jest niejawny podział na dwie drużyny. Amazonki są szybsze i zajmują mniej miejsca. Można trochę blefować, ale generalnie są bardzo losowe. Na imprezę - godne polecenia.
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 5 times
Blef - bluff
Bang kościany
Amazonki
Załóż się -tu są różne zadania więc pasuje idealnie
Bang kościany
Amazonki
Załóż się -tu są różne zadania więc pasuje idealnie
- Misiek1977
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 11 times
Proponuję BLOCK OUT:
https://www.ceneo.pl/40262104
Dziewięć nie-do-końca sześcianów, trochę kart i odrobina miejsca. Ubaw przyrasta ze wzrostem poziomu % w organizmach graczy.
https://www.ceneo.pl/40262104
Dziewięć nie-do-końca sześcianów, trochę kart i odrobina miejsca. Ubaw przyrasta ze wzrostem poziomu % w organizmach graczy.