Mythic Games
- ave.crux
- Has thanked: 809 times
- Been thanked: 1251 times
Re: Mythic Games
Czyli Darkest Dungeon z przydługiej przedsprzedaży lucrum nigdy nie dojdzie, a 6:Siege zostanie białym krukiem.
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
Ja byłem ogromnym fanem ich gier. Mythic Games uwielbiam i do tej pory wspieram na all in, aczkolwiek to już inna firma. Mimo wszystko maczali przy tym palce na początku. Potem ReichBusters, który dostarczyli, ale który już pokazał, że firma robi gry z klimatem, piękne... ale mechanicznie upośledzone. Joannę chciałem brać, ale pamiętam jak zagrałem demo na Essen i to było tak złe, że aż bolało.
Od tego czasu nic nie wspieram i cieszę się z tego powodu. Prawie do każdej swojej gry wydawali Erratę - i to nie kilka stron w PDF, a potężne zestawy kart, instrukcji itp. To już pokazuje, że oni tego nie ogarniali. Byli świetni w hype! To robili lepiej niż większość firm na rynku.
Ostatnimi laty ich zachowanie jest najgorszego sortu - nie wysyłanie produktów, ciągłe żądania dodatkowej kasy, mimo bycia w tragicznym położeniu ciągle oszukiwali ludzi wyciągając od nich kasę! Powinni odpowiedzieć przed sądem za coś takiego, bo to jest obrzydliwe oszustwo i tłumaczenia Leo na bgg to jakaś błazenada. Aczkolwiek to, że ludzie zaczęli pokazywać gdzie mieszka i straszyć go śmiercią to też grube przegięcie.
Kończ waść, wstydu oszczędź!
link do bgg jak coś: https://boardgamegeek.com/thread/337527 ... 6#44951316
Od tego czasu nic nie wspieram i cieszę się z tego powodu. Prawie do każdej swojej gry wydawali Erratę - i to nie kilka stron w PDF, a potężne zestawy kart, instrukcji itp. To już pokazuje, że oni tego nie ogarniali. Byli świetni w hype! To robili lepiej niż większość firm na rynku.
Ostatnimi laty ich zachowanie jest najgorszego sortu - nie wysyłanie produktów, ciągłe żądania dodatkowej kasy, mimo bycia w tragicznym położeniu ciągle oszukiwali ludzi wyciągając od nich kasę! Powinni odpowiedzieć przed sądem za coś takiego, bo to jest obrzydliwe oszustwo i tłumaczenia Leo na bgg to jakaś błazenada. Aczkolwiek to, że ludzie zaczęli pokazywać gdzie mieszka i straszyć go śmiercią to też grube przegięcie.
Kończ waść, wstydu oszczędź!
link do bgg jak coś: https://boardgamegeek.com/thread/337527 ... 6#44951316
When they kick out your front door, How you gonna come? With your hands on your head or on the trigger of your gun!?
______Moja kolekcja______Wymienię/sprzedam______
______Moja kolekcja______Wymienię/sprzedam______
- Marx
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 23 times
Wtopę bym jeszcze zrozumiał, ale te dodatkowe wpłaty w przypadku Darkest Dungeon i zapewnienia, że dostawa tytułu jest gwarantowana... mam nadzieję, że tę pozycję jednak dowiozą.
Leo, którego bardzo lubiłem za entuzjazm i miłość do gier i fantastyki, przyznaje się do złego zarządzania, w tym [zbyt dużego] zatrudnionego personelu i płac. Cóż, wolałbym aby jego wpisy, a także pozostałego personelu, pojawiły się na stronie zbiórki DD, tam ludzie czekają na aktualizacje.
Inna kwestia poruszana przez społeczność BGG to pieniądze wpłacone przez wspierających na poczet podatku VAT...
Leo, którego bardzo lubiłem za entuzjazm i miłość do gier i fantastyki, przyznaje się do złego zarządzania, w tym [zbyt dużego] zatrudnionego personelu i płac. Cóż, wolałbym aby jego wpisy, a także pozostałego personelu, pojawiły się na stronie zbiórki DD, tam ludzie czekają na aktualizacje.
Inna kwestia poruszana przez społeczność BGG to pieniądze wpłacone przez wspierających na poczet podatku VAT...
-
- Has thanked: 280 times
- Been thanked: 148 times
-
- Has thanked: 320 times
- Been thanked: 309 times
Lucrum cos wspominało o opcji druku we własnym zakresie, nie wiem tylko czy udalo im sie to ogarnąć.
Sprzedam:
Cerebria, Miasteczka, Weather Machine - metalowe zębatki
Cerebria, Miasteczka, Weather Machine - metalowe zębatki
- Gromb
- Has thanked: 875 times
- Been thanked: 384 times
To wie tylko Lucrum Games. Ostatnie posty potwierdzały, że mimo przeciwności i problemów MG z cash flow temat będzie dowieziony. Musimy poczekać na stanowisko naszego wydawcy.
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Są ludzie którzy tego pragną, mają kasę na taką inwestycję to zawsze się znajdzie sposób czy ks czy inna forma by zebrać tą kasę.
Niestety wspieraczki to ryzyko czy coś dostaniesz i czy to wogole Ci siądzie.
Niestety wspieraczki to ryzyko czy coś dostaniesz i czy to wogole Ci siądzie.
Wspieraczki to ryzyko. Owszem.
Ale są ludzie, którzy kupili od nich grę (poza wspieraczką) ponieważ MG informowało, że gra jest na magazynie. I nic nie dostali.
Więc to już pod oszustwo a nie ryzyko wspieraczkowe podpada.
- Emil_1
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 176 times
Dokładnie tak. Druga sprawa że Mythic cały czas kłamał kiedy pisał o tym, że gry już praktycznie są do dostarczenia itd. Na bgg jest długi post Leo jaki to on jest biedny i smutny.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2024, 10:02 przez Mr_Fisq, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Redukcja cytatów
Powód: Redukcja cytatów
Miłego dnia! :)
Miałeś, chamie, złoty róg, miałeś, chamie, czapkę z piór...
z jednej strony cieszyłem się że nie wszedłem all-in w 6:siege bo jak sie okazało zamroziłbym kupe kasy na tyle lat, ale z drugiej płaczę że wtopilem przy Nekromantach...
z jednej strony cieszyłem się że nie wszedłem all-in w 6:siege bo jak sie okazało zamroziłbym kupe kasy na tyle lat, ale z drugiej płaczę że wtopilem przy Nekromantach...
Ciekawe, czy ktoś przejął markę, czy Ubisoft (który też ma aktualnie kłopoty finansowe) zabronił używania ich znaków towarowych, żeby nie kojarzyły się źle (chociaż to już trochę późno na takie działania).
Czekam na jakieś info, bo jeśliby ktoś przejął grę, to może jest szansa na jej rozwój.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3524 times
- Been thanked: 3538 times
Najpewniej wygasla licencjamajami pisze: ↑04 paź 2024, 11:49Ciekawe, czy ktoś przejął markę, czy Ubisoft (który też ma aktualnie kłopoty finansowe) zabronił używania ich znaków towarowych, żeby nie kojarzyły się źle (chociaż to już trochę późno na takie działania).
Czekam na jakieś info, bo jeśliby ktoś przejął grę, to może jest szansa na jej rozwój.
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
przeczytalem to oświadczenie i wychodzi na to że on rozumie frustracje ludzi którzy wtopili ale nie widzi (lub poprostu sprytnie nie odniósł się) problemu w tym że kłamali, zamiast być szczerym i transparentnym. A kłamstwa mają krótkie nogi.
- garg
- Has thanked: 1581 times
- Been thanked: 1151 times
Jedynka miała świetny system zagrywania kart (jeden z najlepszych, jakie w ogóle widziałem), ale żmudną rozgrywkę z pierdyliardem spawnów wrogów i przez to szybko stawała się nudna.
Jeśli to poprawią, biorę w ciemno
Jeśli to poprawią, biorę w ciemno
Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
- Marx
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 23 times
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3524 times
- Been thanked: 3538 times
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne