Mystery box, czyli kupowanie w ciemno.
- psia.kostka
- Has thanked: 555 times
- Been thanked: 1283 times
Re: Mystery box, czyli kupowanie w ciemno.
O łaa, ała! Wlasnie chcialem pisac, ze jak to pierwsze wjedzie do MB, to niezly smuteczek finansowy, bo taki zestaw, to za 100+130 pewnie mozna kupic, chwile kombinujac tu i tam.Spoiler:
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Qrzy
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 120 times
- Kontakt:
Dokładnie, patrząc na cenę tego pierwszego w sklepie R miałem wrażenie, że oni już bardzo nie chcą, by ktokolwiek to kupował.psia.kostka pisze: ↑15 mar 2024, 14:38 O łaa, ała! Wlasnie chcialem pisac, ze jak to pierwsze wjedzie do MB, to niezly smuteczek finansowy, bo taki zestaw, to za 100+130 pewnie mozna kupic, chwile kombinujac tu i tam.

to samo mialem pisaćQrzy pisze: ↑15 mar 2024, 14:39Dokładnie, patrząc na cenę tego pierwszego w sklepie R miałem wrażenie, że oni już bardzo nie chcą, by ktokolwiek to kupował.psia.kostka pisze: ↑15 mar 2024, 14:38 O łaa, ała! Wlasnie chcialem pisac, ze jak to pierwsze wjedzie do MB, to niezly smuteczek finansowy, bo taki zestaw, to za 100+130 pewnie mozna kupic, chwile kombinujac tu i tam.![]()

jakim cudem może być 100 za Cywilizację? Jak najtaniej na Ceneo jest za 179?psia.kostka pisze: ↑15 mar 2024, 14:38O łaa, ała! Wlasnie chcialem pisac, ze jak to pierwsze wjedzie do MB, to niezly smuteczek finansowy, bo taki zestaw, to za 100+130 pewnie mozna kupic, chwile kombinujac tu i tam.Spoiler:
- psia.kostka
Nie chce tu eskalowac retorycznej(?) dramy, ale moze czekasz na realna odpowiedz:janmega pisze: ↑15 mar 2024, 23:49jakim cudem może być 100 za Cywilizację? Jak najtaniej na Ceneo jest za 179?psia.kostka pisze: ↑15 mar 2024, 14:38O łaa, ała! Wlasnie chcialem pisac, ze jak to pierwsze wjedzie do MB, to niezly smuteczek finansowy, bo taki zestaw, to za 100+130 pewnie mozna kupic, chwile kombinujac tu i tam.Spoiler:
Ano cudem "chwilowej kombinacji", tak jak napisalem wyzej, a kilku kolegow mi przytaknelo.
Poszukaj na grupach fb, pewnie sporo poczatkujacych sie odbilo od tego wysoko ocenianego (choc nie najlatwiejszego w obsludze) klasyka i odda za grosze.
Spoiler:
(Arnak tyle razy grany byl na "kodach ceneo", ze chyba trzeba wejsc w hobby wczoraj, by nie wiedziec i nie skorzystac

Tak, bo "przeciez poniewaz" na tym polega kupowanie, aby paczki krazyly po swiecie i byly zwracane (platnie lub bezplatnie). Ku chwale inpostu i planety. Wlasnie o to walczyla Greta plynac jachtem z EUR do USA

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- psia.kostka
Good for you! ...and good for the journeyPytonZCatanu pisze: ↑17 mar 2024, 08:33Fun fact - na początku kwietnia jestem umówiony na partie w TTA PRZY STOLEpsia.kostka pisze: ↑17 mar 2024, 07:10 Na szczescie kazdy kto chwali ten tytul i tak mowi, ze gra jedynie w aplikacji![]()
Wstyd się przyznać, ale dla mnie będzie to pierwsza partia.

Spoiler:
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 50 times
A była gdzieś informacja, że każdy dostaje te same gry? Tak pytam, bo ja zrozumiałem to tak, że dostaje się losowe gry z listy mniej więcej o łącznej wartości która była tam podana.Lart pisze: ↑12 mar 2024, 12:08 Może kogoś to zainteresuje jako punkt odniesienia czy warto...
Ostatni Mystery Box od Tlama games - (eng XL)
W środku:
- Delta Deluxe All-in Edition
- SBAM!
Ogólnie jestem zadowolony bo trafiłem planszówkę którą rozważałem prędzej czy później kupićI wydaje się, że nie przepłaciłem
![]()
Nie nie, każdy dostaje z przedstawionej pul: https://www.tlamagames.com/en/mystery-box-en-offer/.Tuminure pisze: ↑17 mar 2024, 15:15A była gdzieś informacja, że każdy dostaje te same gry? Tak pytam, bo ja zrozumiałem to tak, że dostaje się losowe gry z listy mniej więcej o łącznej wartości która była tam podana.Lart pisze: ↑12 mar 2024, 12:08 Może kogoś to zainteresuje jako punkt odniesienia czy warto...
Ostatni Mystery Box od Tlama games - (eng XL)
W środku:
- Delta Deluxe All-in Edition
- SBAM!
Ogólnie jestem zadowolony bo trafiłem planszówkę którą rozważałem prędzej czy później kupićI wydaje się, że nie przepłaciłem
![]()
Tak jak pisałem - raczej ma to służyć jako punkt odniesienia "czy warto" na podstawie rzeczywistej wartości gier zawartych w środku, a nie MSRP.
Aleplanszówki: 3% / Planszostrefa: 11% / 3trolle: 6% / Mepel: 5%| Moja półka
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 407 times
- Been thanked: 340 times
Coś mało porywający ten box rebela, skoro taka tu cisza xD
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
-
- Has thanked: 137 times
- Been thanked: 103 times
Dokładnie na to liczę, a szczególnie na Nową Zelandię, bo insert już czeka a z rabatami cena była całkiem niezła. Ptaki pewnie pójdą do znajomych, albo podreperowanie budżetu po różnych zakupach.
Rabaty: Rebel 8%, Planszostrefa 10%, Mepel 4%.
Spoiler:

- scraber
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 136 times
Tak w rebelu podczas PYLa jest darmowa przesyłka cały dzień.
Dodatkowo można było zbić lojalką i/lub kodem (przy maks rabacie to około 210zł)
-
Teraz to ciężko o taki rabat, bo kody są rzadko wrzucane, szczególnie te premium. Sam zbiłem o 12% (8% PDK + 4% kod z bohaterów rebela za 3 zaliczone miesiące), więc wyszło 237,60zł. Plus udało się skorzystać z cebulackiej promki peppera na punkty MasterCard bezcenne chwile, które wymieniłem na voucher do rebela, wiec ostatecznie 187,60zł

- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3695 times
- Been thanked: 3847 times
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3695 times
- Been thanked: 3847 times
Ktos zamowil ten sotatni zestaw?
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
- psia.kostka
Ja mam MB, po sniadaniu dam cynk. Bo dwie paki mam.
-
Kolejny PYL już w tym tygodniu. Może pokusimy się o zgadywanie, co będzie w Mystery Boxie? Opis niestety za wiele nam nie daje poza cenami i tym, że możemy liczyć na 2 euraski. Jest całkiem sporo kombinacji, więc raczej nie uda się wytypować poprawnie ze 100% pewnością. Mimo wszystko spróbuję się pobawić, lista możliwych opcji poniżej. Nie szukałem gier poniżej 170zł SCD, bo trzeba było jakoś ograniczyć listę. Do tego na ponad 20 zestawów, odrzuciłem te, które cenowo przekraczają 400zł na Ceneo, albo są sporo tańsze niż te 400zł. Zostaje nam 7 kombinacji, ale np. pamiętajmy o euraskach, więc taki Pandemic 0 i Hogwarts Battle odpadają. Zestawy z Nucleum, Brassem czy Na Skrzydłach Smoków też raczej mało prawdopodobne, skoro gry miały premiery w maju i czerwcu, a zwykle w PYLu nie było gier z premierą w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy. Zostają Kutna Hora + Cywilizacja Poprzez Wieki 3 edycja i Pięć Klanów + Wsiąść do Pociągu Dookoła Świata. Tylko właśnie... Civ była już w marcowym, tajemniczym zestawie. Co wy na to?
Link do tabelki:https://1drv.ms/i/s!AlCn_LRR2ao4ltoufzx ... w?e=f2yfUf
Link do tabelki:https://1drv.ms/i/s!AlCn_LRR2ao4ltoufzx ... w?e=f2yfUf
-
- Has thanked: 55 times
- Been thanked: 94 times
Z tych 4 co wymieniłeś ostatnie to jedynie wsiąść do pociągu średnio bym chciał, a tak to może to będzie mój pierwszy mystery box?
-
Kutna Hora jest niemal pewna w MB, bo pasuje czas gry, wiek i to, że jest promo, które dodają akurat do niej. Pytanie co to za druga gra - Brass L, Nucleum, Cywilizacja?
Edit: Jest Kutna Hora + Brass Lancashire.
Edit: Jest Kutna Hora + Brass Lancashire.