Sprawa błacha, ale mi nie daje spokoju. Graliśmy w nową edycję Dominion PL i zostawiliśmy karty na stole. Rano słońce mocno grzało i teraz karty, które były na stole są okrutnie wygięte, w kształt łódki. Te które zostały w pudełku są proste.
Jest jaki sposób na to? Tydzień pod ciężkimi książkami pomoże?
Wygięte karty po słońcu
- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 2000 times
- Kontakt:
Re: Wygięte karty po słońcu
bardziej obstawiałbym wilgoć niż słońce. Ale tak zacznij od książek....jak nie pomoże to delikatnie para z żelazka i wyginanie.kozz84 pisze: ↑13 lut 2023, 08:51 Sprawa błacha, ale mi nie daje spokoju. Graliśmy w nową edycję Dominion PL i zostawiliśmy karty na stole. Rano słońce mocno grzało i teraz karty, które były na stole są okrutnie wygięte, w kształt łódki. Te które zostały w pudełku są proste.
Jest jaki sposób na to? Tydzień pod ciężkimi książkami pomoże?
-
- Has thanked: 184 times
- Been thanked: 311 times
Zgadzam się z Bollo, że to raczej wilgoć. Ja miałem taką sytuację, że graliśmy na dworzu na drewnianym stole. Niby stół był suchy ale miał wilgoć w środku. I podczas gry karty i plansza zaczynały się wyginać od tej odparowywującej wilgoci. Na szczęście dzięki szybkiej reakcji udało się uniknąć większych strat a wszystko się wyprostowało samo.
- bogas
- Has thanked: 425 times
- Been thanked: 671 times
Karty zakoszulkowane? Jeśli tak to też winiłbym słońce. Jeśli nie, to jak koledzy napisali, wilgoć i suszenie plus prostowanie pod książkami powinno pomóc.