Décorum (Charlie Mackin, Harry Mackin, Drew Tenenbaum)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
Neoptolemos
Has thanked: 201 times
Been thanked: 1049 times

Décorum (Charlie Mackin, Harry Mackin, Drew Tenenbaum)

Post autor: Neoptolemos »

Obrazek

Kooperacyjna gra o urządzaniu wspólnego domu z ostatniego Essen, z ograniczoną komunikacją. Pozwoliłem sobie popełnić recenzję (poniżej) - tl;dr - mi się bardzo podoba ;)

BGG
Recenzja na Karta - stół (ZnadPlanszy)
Game developer w Lucky Duck Games
Autor bloga Karta - stół!
Redaktor Board Times
Awatar użytkownika
Neoptolemos
Has thanked: 201 times
Been thanked: 1049 times

Re: Décorum (Charlie Mackin, Harry Mackin, Drew Tenenbaum)

Post autor: Neoptolemos »

Nie wiem jak z popularnością Décorum w Polsce, ale jeśli jest tu choć jedna osoba która grała, lubi i czeka na apkę to mam dobre wieści - strona z nowymi scenariuszami ruszyła trzy dni temu ;)

Nowe scenariusze pojawiają się o tutaj w formie codziennych wyzwań. Zagraliśmy w piątek, sobotę i dzisiaj (wczorajsze zadanie pominęliśmy) i wszystko hula ładnie ;) niestety są to na razie wyłącznie scenariusze dwuosobowe i ma się dostęp tylko do aktualnego, ale lepiej tak niż wcale. Uwaga - każdy gracz potrzebuje swojego urządzenia. Fabuły tym razem nie ma wcale, ale nawet w podstawce była szczątkowa i dość dziwna. Jeśli chodzi o poziom trudności, to powiem tak - piątkowy scenariusz rozwiązaliśmy w 9 rundach, sobotni w 14 (czyli oba przed pierwszym H2H), za to dzisiejszy udało się wygrać dopiero w przedostatnim ruchu. I na takie osobiście liczę, bo w piątek dłużej rozkładaliśmy grę niż graliśmy.
Game developer w Lucky Duck Games
Autor bloga Karta - stół!
Redaktor Board Times
ODPOWIEDZ