(Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2024
- karmazynowy
- Has thanked: 197 times
- Been thanked: 470 times
Re: (Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2024
Może Arcs, Ezra and Nehemiah?
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
- spongePepp
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 70 times
Obstawiam
Life in reterra i Mass effect?
Life in reterra i Mass effect?
Moja kolekcja gier planszowych :) https://boardgamegeek.com/collection/us ... dgame&ff=1
-
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 39 times
Ja mam nadzieję że ogłoszą Astro Knights choć mam wrażenie że jak ich nie było w zapowiedziach w styczniu to szanse są małe. Ale one jakoś bardziej do mnie przemawiają niż Aeon's End tematycznie i wyglądowo więc trzymam kciuki
-
- Has thanked: 260 times
- Been thanked: 255 times
- kuleczka91
- Has thanked: 749 times
- Been thanked: 490 times
Tak, że ruszy przedsprzedaż Ewakuacji, bo miała wyjść w tym kwartale :p
- Gizmoo
- Has thanked: 2847 times
- Been thanked: 2759 times
Planszowe Newsy wrzuciły nowe zapowiedzi wydawnicze i jeszcze nie ma żadnej dyskusji?
Mnie ciekawi Wroth. Wygląda na to, że współpraca z CTG i CMON kwitnie.
Mnie ciekawi Wroth. Wygląda na to, że współpraca z CTG i CMON kwitnie.
Nowa armia do Neury zaskakuje i cieszy. Long live the Queen!
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
Cześć @Portal Games!
Czy możecie powiedzieć coś więcej o The Dead Keep? W FAQ na Gamefound jest napisane, że:
Czy możecie powiedzieć coś więcej o The Dead Keep? W FAQ na Gamefound jest napisane, że:
While there may be a regular retail version of these products released in future, their contents will differ from the products offered here.
Faktycznie w Waszym wydaniu zawartość będzie okrojona wzgledem wersji z Gamefound? Na filmie ta informacja nie padłaWhile there may be regular retail versions of The Dead Keep and Goblin Chaos released in the future, their contents will differ from the products offered here, with majority of the miniatures replaced by standees.
(Please also note that the pre-order exclusive content, Secret Alcove and Troll Rider will never be available at retail. )
- Irr3versible
- Has thanked: 660 times
- Been thanked: 600 times
Raczej należy to rozumieć tak:jelenn pisze: ↑02 maja 2024, 11:51 Cześć @Portal Games!
Czy możecie powiedzieć coś więcej o The Dead Keep? W FAQ na Gamefound jest napisane, że:While there may be a regular retail version of these products released in future, their contents will differ from the products offered here.Faktycznie w Waszym wydaniu zawartość będzie okrojona wzgledem wersji z Gamefound? Na filmie ta informacja nie padłaWhile there may be regular retail versions of The Dead Keep and Goblin Chaos released in the future, their contents will differ from the products offered here, with majority of the miniatures replaced by standees.
(Please also note that the pre-order exclusive content, Secret Alcove and Troll Rider will never be available at retail. )
Jak zakupisz via portal GF to otrzymasz wszystko za co zapłaciłeś w wersji przetłumaczonej. Za to będzie odpowiadać partner CMON na Polskę czyli Portal.
Reszta to oznaczenie, że wydanie sklepowe gry może się różnić nie tylko brakiem ekskluzywnych dodatków na GF ale również samymi komponentami czy zawartością - np mogą podzielić część misji czy bohaterów jako dodatek (lub nawet nie wydać ich wcale) itp Wydanie sklepowe może być też znacznie później niż dostarczanie kopii z GF.
Spoiler:
This pre-order campaign is only for the English, German, Spanish, Polish, Italian, and French versions of the game. Versions in other languages will be up to our international partners, and so are not part of this campaign.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3521 times
- Been thanked: 3546 times
Znajac zycie to Portal wyda podstawke + dodatek normalnie na retail, a u siebie w sklepie bedzie mial zestaw ze wszystkimi dodatkami z gamefound
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
@Wender i @japanczyk wpis na Gamefound wprost informuje, że:
- jeśli zamówię przez Gamefound, to dostanę wszystko to, co jest obecnie rozpisane w przedsprzedaży na Gamefound.
- jeśli zamówię np. za rok jak będzie normalna dystrybucja, to:
Moje pytanie dotyczy tego, czy w wersji sklepowej pudełka z podstawową grą i dodatku z goblinami, faktycznie będzie mniej zawartości, niż jeśli zamówię je teraz przez Gamefound? Na filmie z zapowiedziami nie było mowy o tym, co ma się znajdować w zwykłym sklepowym wydaniu. Fajnie byłoby, gdyby @Portal Games powiedział jak ma to wyglądać.
- jeśli zamówię przez Gamefound, to dostanę wszystko to, co jest obecnie rozpisane w przedsprzedaży na Gamefound.
- zawartość podstawowego pudła i dodatku z goblinami będzie okrojona z figurek ("majority of the miniatures replaced by standees").
- 2 pozostałe dodatki będą niedostępne.
Moje pytanie dotyczy tego, czy w wersji sklepowej pudełka z podstawową grą i dodatku z goblinami, faktycznie będzie mniej zawartości, niż jeśli zamówię je teraz przez Gamefound? Na filmie z zapowiedziami nie było mowy o tym, co ma się znajdować w zwykłym sklepowym wydaniu. Fajnie byłoby, gdyby @Portal Games powiedział jak ma to wyglądać.
Spoiler:
No właśnie raczej nie do CMON bo ich zdanie jest jasno i klarownie przedstawione na Gamefound
Za to na filmie o planach wydawniczych Portalu, było zachwycanie się figurkami i obrazowe pokazywanie jakie wielkie jest pudło z podstawową grą. I nie było nic o tym, że wydanie retailowe nie będzie miało tych figurek lub/i że fizycznie pudło będzie mniejsze bo wpakują tam standy zamiast plastiku.
Za to na filmie o planach wydawniczych Portalu, było zachwycanie się figurkami i obrazowe pokazywanie jakie wielkie jest pudło z podstawową grą. I nie było nic o tym, że wydanie retailowe nie będzie miało tych figurek lub/i że fizycznie pudło będzie mniejsze bo wpakują tam standy zamiast plastiku.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3521 times
- Been thanked: 3546 times
Wpis na gamefound zazwyczaj mozna odniesc tylko do angielskiej wersji i nijak sie maja do lokalnego retailujelenn pisze: ↑02 maja 2024, 16:03 @Wender i @japanczyk wpis na Gamefound wprost informuje, że:
- zawartość podstawowego pudła i dodatku z goblinami będzie okrojona z figurek ("majority of the miniatures replaced by standees").
I teraz nie chodzi mi o to, czy wszystkie 4 pudełka z kampanii będą wydane w retailu po polsku, ani o to czy te 2 pozostałe dodatki będą faktycznie exclusivem dla Gamefound (czy też uda się je kupić np. wyłącznie w sklepie Portalu). To już ma mniejsze znaczenie.
- 2 pozostałe dodatki będą niedostępne.
Gra bedzie wydana w Polsce w wersji Gamefoundowej (podstawka/dodatek pewnie tez) i trafi tak do sprzedazy
Jako ze to limited print run to ta edycja nie bedzie dodrukowywana, jesli sie skonczy to ze wzgledu na wysoka cene pewnie zostanie wydawana w nowej tanszej wersji gdzie wytna figurki i zastapia standees (cos ala Heroes Resistance do Marvel Zombies)
Portal Games do tej pory zalatwial dodatki ktore byly exclusive;ami do przedsprzedazy w swoim sklepie - pewnie bedzie tak samo i tym razem
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY itd...
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Ale kto tam mówił o wersjach retail. Jedyne co potwierdzili, to fakt, że dołączyli do kampanii i są odpowiedzialni za polską lokalizację Dead Keep i Wroth.
Tego czy i jak będzie wyglądała wersja retail Dead Keep nie wie (przynajmniej oficjalnie) jeszcze sam CMON Wersja GF to edycja limitowana do jednego druku, a "while there might be regular retail versions..."
Edit: Potwierdzili, że będzie też retail, ale jeszcze nie wiadomo jak będzie wyglądał
Tego czy i jak będzie wyglądała wersja retail Dead Keep nie wie (przynajmniej oficjalnie) jeszcze sam CMON Wersja GF to edycja limitowana do jednego druku, a "while there might be regular retail versions..."
Edit: Potwierdzili, że będzie też retail, ale jeszcze nie wiadomo jak będzie wyglądał
- Cylon-Toster
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 52 times
Fantastyczne wyczucie czasu z Atakiem na Moskwę. Marketing tip top.
Putin: "nie zaatakuję Polski bez agresji z jej strony, jaki miałbym w tym interes?"
Trzewik: potrzymajcie mi banana...
Putin: "nie zaatakuję Polski bez agresji z jej strony, jaki miałbym w tym interes?"
"automatyczne centrowanie tostów, funkcja anulowania, podgrzewanie, regulacja wysokości rusztu"
-
- Has thanked: 160 times
- Been thanked: 87 times
Wait, sugerujesz, że Putin nas znukuje bo "Poljaki" (lub mniejszość śląska ) wydali grę "Atak na Moskwę"?Cylon-Toster pisze: ↑02 maja 2024, 23:33 Fantastyczne wyczucie czasu z Atakiem na Moskwę. Marketing tip top.
- PytonZCatanu
- Has thanked: 1858 times
- Been thanked: 2303 times
Plis, uruchom tryb "poczucie humoru".IrasArgor pisze: ↑03 maja 2024, 09:40Wait, sugerujesz, że Putin nas znukuje bo "Poljaki" (lub mniejszość śląska ) wydali grę "Atak na Moskwę"?Cylon-Toster pisze: ↑02 maja 2024, 23:33 Fantastyczne wyczucie czasu z Atakiem na Moskwę. Marketing tip top.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 1.01.2024
Z nowych zapowiedzi moją uwagę zwróciły Diamenty.
To jakaś nowość, czy znana gra w nowej edycji/szacie graficznej?
To jakaś nowość, czy znana gra w nowej edycji/szacie graficznej?
- psia.kostka
- Has thanked: 530 times
- Been thanked: 1196 times
Obejrzyj wideo z zapowiedzi, jest story o tym.
Szukam/Kupie: Doomtown: Reloaded, Xcom, Fanzin Sherwood #1;
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ