Chciałbym się również dowiedzieć czy także macie na swoim koncie takie osiągnięcia

Wśród swoich znajomych jestem znany jako "ten od planszówek" mam ich najwięcej w kolekcji. Najlepiej tłumaczę zasady. Gdy ktoś zamierza kupić jakąś grę to prosi mnie o polecajke

Zdarzają się również sytuację gdzie zarażam swoim hobby zupełnie nowych ludzi, którzy nie mają pojęcia o nowoczesnych grach planszowych (jak już to zatrzymali się na chińczyku czy Monopoly)
I tak o to zmierzam do sedna/powodu utworzenia tego wątku

Udało mi się spowodować że dzięki mnie piąta już para zakupiła swój egzemplarz gry Abyss

Zaczynam się śmiać że powinienem otrzymywać jakąś prowizje xD
Wyglądało to tak:
Moja ówczesna dziewczyna postanowiła dokupić nam do kolekcji jakąś swoją grę i tak oto "wpadł" jej w oko ABYSS (niestety nie zauważyła, że jest to wersja angielska) - sprzedaliśmy bo akurat wychodził dodruk polskiej wersji więc zdecydowaliśmy się na zakup kompletu z dodatkami

* Po zakupie pokazalismy grę koledze z pracy - ma swoją kolekcje gier (preferuje raczej Dungeon Crawlery lub sesje RPG) - ale tak sie spodobalo ze zdecydowal sie na caly komplet od razu
* nastepnie pokazalismy tytuł mojemu kuzynowi (akurat poznawał swoją dziewczynę kompletnie zieloną w gierki) tak jej się spodobała że postanowili kupić swoją wersję - nie pomogły tłumaczenia kuzyna "ale ja nie chcę dublować tych samych pozycji co kuzyn w swojej kolekcji" - narazie sama podstawka
* Koleżanka z pracy z mężem - również zdecydowali się po partii na cały komplet
* koleżanka razem z chłopakiem jako ich pierwsza gra w ogóle to pokazany ABYSS i siadło! - mają już swoj egzemplarz podstawki jako ich pierwsza gra

* Szwagier postanowił równiez zaopatrzyć się w jakąś grę - popatrzył na moją kolekcje, pomyslal co mu sie najbardziej podobalo i... rowniez wybor padł na ABYSSa