Galakta – Plany wydawnicze 2024
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3524 times
- Been thanked: 3538 times
Re: Galakta – Plany wydawnicze 2024
Za planszowymi Newsami:
2024 rok
- Black Orchestra - grudzień
- Catan: Nowe energie - listopad
- Chu Han - listopad
- Cyklady - grudzień
- Fateforge: Chronicles of Kaan – listopad
- Lost Code - grudzień
- Mały Epicki Cthulhu – grudzień
- Mutant: Martwy błękit - grudzień
- Obcy: Jądro ciemności - październik
- Pax Hispanica - listopad
- Stationfall – październik
- Ślimaki - październik
- Trudvang: Legendy - wrzesień
- Wojna o Pierścień - Fire and Swords - listopad
2025 rok
- Altay: Dawn of Civilization – I połowa
- Bestia: Rozbite Wyspy – I połowa
- Bestia: Wielkie Łowy – I połowa
- Heroes of Land, Air and Sea – styczeń
- Małe Epickie Dinozaury – I połowa
- Stonesaga - I połowa
- The Old King’s Crown – I połowa
- Zatoka kupców: Master Craft – I kwartał
- Zoo Tycoon – I kwartał
Nieustalony termin produkcji:
Dragonkeepers
Era cywilizacji
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1420 times
- Been thanked: 1640 times
- Mr_Fisq
- Administrator
- PytonZCatanu
- Has thanked: 1860 times
- Been thanked: 2303 times
Czy to prawda, że Pax Hispanica została przerzucona na 2025 rok? Takie plotki słyszałem.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 1.01.2024
- Mr_Fisq
- Administrator
PytonZCatanu pisze: ↑23 wrz 2024, 13:15 Czy to prawda, że Pax Hispanica została przerzucona na 2025 rok? Takie plotki słyszałem.
To dość świeża informacja. Na stronie Galakty wisi to samo, ale zawsze coś mogło się obsunąć. Wchodzimy powoli w gorący okres przedświąteczny.
-
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 60 times
Spoiler:
-
- Has thanked: 1117 times
- Been thanked: 521 times
Na forum nie znalazłem tematu (!), więc może tutaj spytam: grał ktoś może w Władca Pierścieni: Wyprawa do Góry Przeznaczenia?
Czy jest to, tak jak się domyślam (i na czym mi zależy) gra typowo rodzinna, o niedługim czasie rozgrywki, w miarę prostych zasadach, ale klimacie dobrze oddającym realia książki/filmu?
I czy to w ogóle dobra/ciekawa gra?
Czy jest to, tak jak się domyślam (i na czym mi zależy) gra typowo rodzinna, o niedługim czasie rozgrywki, w miarę prostych zasadach, ale klimacie dobrze oddającym realia książki/filmu?
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
-
- Has thanked: 98 times
- Been thanked: 211 times
No zasady są względnie proste, chociaż nie są intuicyjne. Sprawy komplikuje "dzielenie" kart specjalnych, które są w posiadaniu innych graczy lub ich dostepnosc z "banku". Co masz na myśli "rodzinne"? Że będzie frajda dla dużych i małych? Nie wiem jak po 3 rozgrywce, ale pierwsza bedzie testowo-naukowa, druga z zabawa, a trzecia? Syn ma 7 lat, czyta całkiem OK i woli zagrać Little Scythe albo Dorfromantik Ja też bym nie żałował, jakbym jej nie miał w kolekcji - ot taki "ulepszony" roll-and-move. Co do realiów opowieści... uhmm no wiesz, patrząc na wszystko co jest do LotR: LCG, WoP, Wyprawy - to tutaj masz w sumie trochę przyklejony temat. Ja go rozumiem, bo czytałem i oglądałem.. czy dzieci albo osoby spoza fanów coś tu znajdą więcej? Chyba nie.Miszon pisze: ↑30 wrz 2024, 15:56 Na forum nie znalazłem tematu (!), więc może tutaj spytam: grał ktoś może w Władca Pierścieni: Wyprawa do Góry Przeznaczenia?
-
- Has thanked: 1117 times
- Been thanked: 521 times
Rodzinne, żeby pograć z dziećmi lat 6 i 9.
planszomania.pl - 10%
- Mr_Fisq
- Administrator
- Mr_Fisq
- Administrator
Ruszyła przedsprzedaż Ślimaków:
https://www.facebook.com/wydawnictwogal ... vw1GTQ17Bl
https://www.facebook.com/wydawnictwogal ... vw1GTQ17Bl
- Mr_Fisq
- Administrator
Galakta odpaliła trochę przedsprzedaży:
- Fateforge: Kroniki Kaan
- Fateforge: Kroniki Kaan — Starcie Nieśmiertelnych
- Mały Epicki Cthulhu
- Mały Epicki Cthulhu: Kult Chaosu
Więcej informacji z ogłoszenia:
- Fateforge: Kroniki Kaan
- Fateforge: Kroniki Kaan — Starcie Nieśmiertelnych
- Mały Epicki Cthulhu
- Mały Epicki Cthulhu: Kult Chaosu
Więcej informacji z ogłoszenia:
Źródło: FB GalaktyPRZEDSPRZEDAŻE
Czwartek pora zacząć od dobrych informacji! Fateforge: Kroniki Kaan, a także Mały Epicki Cthulhu powoli zbliżają się do naszego magazynu.
Już teraz możecie zamówić te tytuły wraz z dodatkami w przedsprzedaży.
Fateforge: Kroniki Kaan
Fateforge: Kroniki Kaan to kooperacyjna i pełna akcji gra przygodowa dla 1-4 graczy. Proste zasady, wprowadzane stopniowo wraz z postępem przygody, oraz błyskawiczne przygotowanie umożliwiają rozgrywkę w sesjach trwających od godziny do „ile dusza zapragnie”. Raz odblokowane zasady będą już potem dostępne, czy to od startu kolejnego podejścia do rozgałęziającej się kampanii, czy też w ramach specjalnego trybu do wielokrotnych pojedynczych rozgrywek.
Tytuł łączy w sobie dynamiczną akcję rodem z gier komputerowych oraz wciągającą fabułę jak z kart powieści fantasy. Starcia i ich zasady zaprojektowano tak, aby przypominały efektowne filmowe sceny walki, a jednocześnie umożliwiały eksperymentowanie z rozwojem postaci. Eksploracja mapy sceny opowieści wciągną was w głąb bogatego świata, pełnego reagujących na wasze poczynania postaci, co będzie wpływać na to, jak potoczy się wasza przygoda.
Fabuła będzie odzwierciedlać wasze sukcesy i porażki, przedstawiając różny tok wydarzeń aż do jednego z kilku możliwych zakończeń.
Fateforge: Kroniki Kaan — Starcie Nieśmiertelnych
Starcie Nieśmiertelnych, rozszerzenie do gry Fateforge: Kroniki Kaan, zawiera nową kampanię fabularną, przewidzianą na kilkanaście dodatkowych godzin rozgrywki. Przygoda poprowadzi was poza granice miasta Easafir, poprzez dzikie ostępy kontynentu Kaan! To rozszerzenie wprowadza również nowe zasady, w tym walkę kawaleryjską, kierowanych przez graczy popleczników i manewry drużynowe. Zostało ono zaprojektowane z myślą o stanowieniu wyzwania, więc przejście kampanii będzie od graczy wymagało wyjątkowej zmyślności i zgrania.
Rozszerzenie wprowadza również do gry Zaklinaczkę – nową bohaterkę o unikatowych zdolnościach i umiejętnościach. Zawiera ono również nowego bossa, dwa zestawy nowych kafelków mapy oraz masę dodatkowych kart każdego rodzaju.
Mały Epicki Cthulhu
W grze Mały epicki Cthulhu wcielicie się w badaczy, eksplorujących zimne i zapomniane wyspiarskie miasteczko Nowe Arkhamoore, położone opodal brzegu Nowej Anglii. W tym zazwyczaj sennym miejscu rozpętało się prawdziwe szaleństwo, gdy prastare legendy zaczęły się urzeczywistniać. Uliczkami kroczą upiorne monstra, a spod wody próbuje wyłonić się przedwieczna groza...
Musicie wspólnie zamknąć 6 portali, nim zło stanie się zbyt potężne! Już teraz cała wyspa jest pełna tajemnic i istot, które igrają z czasem i przestrzenią. Czy zdołacie rozwikłać tajemnice
starożytnej księgi i zapieczętować nieziemskie portale, nim będzie za późno?
Mały Epicki Cthulhu: Kult Chaosu
Gdy Nowe Arkhamoore pogrąża się w szaleństwie, nie tylko nasi dzielni badacze usiłują odkryć sekrety Necronomiconu. Skryty w cieniu członek Kultu Chaosu również pragnie wykorzystać jego stronice do realizacji swych mrocznych celów. Nie chce on bynajmniej powstrzymać Wielkiego Przedwiecznego, a wręcz przeciwnie – pragnie sprowadzić go na nasz świat.
Rozpoczyna się wyścig z czasem! Czy gracze zdołają przetłumaczyć Necronomicon i zapieczętować portale, nim złowrogi kult zgromadzi dość popleczników?
Premiery obu tytułów przewidujemy na przełomie listopada i grudnia, o dokładnej dacie będziemy informowali.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3524 times
- Been thanked: 3538 times
Z ciekawosci - dlaczego jest to czynnik przekreslajacy
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
- psia.kostka
- Has thanked: 531 times
- Been thanked: 1194 times
Szukam/Kupie: Doomtown: Reloaded, Xcom, Fanzin Sherwood #1;
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ
Mając stary model Huawei bez dostępu do większość aplikacji, czasem tak sie czuje
A czemu to gre skreśla? Bo wymaga podziału uwagi miedzy planszą a telefonem, a u mnie z tym problem. Oraz muszę grać po ciuchu więc dzięki z apki odpadają
- ArnhemHorror
- Has thanked: 347 times
- Been thanked: 167 times
Starsze smartfony również mają opcję wyciszenia głośnika , a kwestię kompatybilności z danym modelem można sprawdzić przed zakupem gry.AxlPl pisze: ↑01 lis 2024, 10:53Mając stary model Huawei bez dostępu do większość aplikacji, czasem tak sie czuje
A czemu to gre skreśla? Bo wymaga podziału uwagi miedzy planszą a telefonem, a u mnie z tym problem. Oraz muszę grać po ciuchu więc dzięki z apki odpadają
W życiu jest miejsce na jedynie 3 2 1 LCGi.