Pamiętaj tylko, że powyzej 2mm się już cięzko tnie. Ale ty potrzebujesz zrobić dosłownie 4 cięcia więc to nie dramat

Czyżby należało założyć wątek "Zrób to nie-sam?"kastration pisze: ↑19 gru 2018, 11:56 Nie wiem, czy dobre miejsce. [...] pytanie: gdzie uderzyć, by mi takie coś zrobili [...].
hej,Aaet pisze: ↑30 maja 2022, 10:55 Hej,
ostatnio dokupiłam big boxa carcassonne, żeby dorwać brakujące dodatki i mam kilka zdublowanych rozszerzeń. W związku z tym narodził się pomysł, żeby kafelki z tych podwójnych rozszerzeń przerobić na jakieś dodatki fanowskie.
I tutaj pytanie - czy ktoś robił coś takiego? Czy da się to zrobić tak, by wyglądało jak najbardziej podobnie do klasycznych kafelków?
Zrobiłam dwie próby i efekt średni - zmiana kolorów i faktury kafelka po przejechaniu lakierem. Podejrzewam, że pomogłoby zmienienie parametrów drukowania lub papieru, lub sposobu zabezpieczenia (polecacie lakier? albo inne medium?).
Może ktoś ma już doświadczenie w temacie i oszczędzi mi prób?
Próby wykonywałam z etykietami samoprzylepnymi, nadruki domową drukarką atramentową (kolor przed zabezpieczeniem lakierem się zgadzał) i porządną laserową (tu już przy wydruku kolory się różniły).