Chciałbym zebrać listę skirmiszy, które są grywalne solo, a w dłuższej perspektywie pokusić się może o ich zestawienie/porównanie ( na początek czysto mechaniczne - preferowany rozmiary stołu, liczba potrzebnych figurek, scenariusze generowane losowo/gotowe, etc.). Na razie będę zbierał w tym wątku tytuły wraz z krótką charakterystyką. Jeśli coś pominąłem to śmiało piszcie.
Alien vs Predator: The Hunt Begins - Science Fiction, tryb solo, scenariusze... (?)
Chrome Hammer Ascension - Fantasy Cyberpunk, solo-by-design, scenariusze... (?)
County Road Z - Postapo, solo-by-desing, scenariusze...(?)
Dead by Lead - Western, wymaga dodatku Rival Guns, scenariusze...(?)
Deathship One - Science Fiction, solo-by-design, gotowe scenariusze
Deth Wizards - Fantasy, solo-by-design, gotowe scenariusze
Exploit Zero: Cyberpunk Espionage and Mayhem - Cyberpunk, solo-by-design, scenariusze... (?)
Fallout: Wasteland Warfare - Postapo, tryb solo, gotowe scenariusze.
Fear of the Dark: Solo Horror Skirmish Wargame - klasyczne Cthulhu, solo-by-design, gotowe scenariusze.
Five Leagues From The Borderlands - Fantasy, solo-by-design, losowe scenariusze.
Five Parsecs From Home - Science Fiction, solo-by-design, losowe scenariusze.
Five Parsecs From Home: Bug Hunt - Science Fiction, solo-by-design, losowe scenariusze.
Forbidden Psalm - Dark Fantasy, tryb solo, gotowe scenariusze.
Horizon Wars: Zero Dark - Science Fiction, tryb solo, scenariusze... (?)
Kill Sample Process - Cyberpunk, tryb solo, gotowe scenariusze.
Majestic 13 - Science Fiction (Czasy ~współczesne z UFO), solo-by-design, scenariusze... (?)
Rangers of Shadow Deep - Fantasy, solo-by-design, gotowe scenariusze.
Reign in Hell - Dark Fantasy, wymaga dodatku The Oculus Spear, gotowe scenariusze.
Silver Bayonet: A Wargame of Napoleonic Gothic Horror - Mroczna Epoka Napoleońska, tryb solo, gotowe scenariusze.
Space Station Zero - Science Fiction, solo-by-design, gotowe scenariusze.
Stargrave - Science Fiction (Space Opera/Western/Horror); do gry solo wymaga jednego z dodatków: Dead or Alive, Quarantine 37, Hope Eternal. Losowe (Dead or Alive) oraz gotowe (Quarantine 37, Hope Eternal) scenariusze.
Verrotwood - Dark Fantasy, wymaga dodatku The Village & The Hare, scenariusze ...(?)
Verrotwood: The Old West - Dark Wyrd West, tryb solo, scenariusze ...(?)
Zona Alfa: Salvage and Survival in the Exclusion Zone - Postapo, wymaga dodatku Kontraband: More Salvage and Survival, scenariusze... (?)
(WIP) Przegląd skirmiszy grywalnych solo
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1691 times
- Been thanked: 1846 times
-
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 703 times
Re: (WIP) Przegląd skirmiszy grywalnych solo
Fallout: Wasteland Warfare, ma dość dobrze przemyślany tryb solo. Specjalne scenariusze i karty jednostek AI.
Z tego co kojarze to Alien vs Predator: The Hunt Begins miał też tryb solo, który polegał na tym, że się walczyło z kolejnymi falami spawnujących się alienów
Z tego co kojarze to Alien vs Predator: The Hunt Begins miał też tryb solo, który polegał na tym, że się walczyło z kolejnymi falami spawnujących się alienów

-
- Has thanked: 1413 times
- Been thanked: 1691 times
Tutaj jest parę tytułów, których jeszcze nie masz na liście !
Czy w końcu udało Ci się w cokolwiek zagrać, @Mr_Fisq` czy nadal sprawa jest na etapie planowania
?
Czy w końcu udało Ci się w cokolwiek zagrać, @Mr_Fisq` czy nadal sprawa jest na etapie planowania

- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1691 times
- Been thanked: 1846 times
Forbidden Psalm był testowany, podobnie Kill Sample Process. Trochę FPFH, ale po tym jak doszło do mnie kompendium składam ekipę do Bug Hunt (mam już postacie sklejone i pomalowane - Stargrave Troopers, robaczki są w trakcie klejenia - Obcy z GF9), co mam nadzieję ułatwi mi przełamanie się w Stargrave - jakoś nie do końca leży mi fakt, że na moją załogę składają się dwie postacie, a reszta to mięso armatnie (nie pasuje mi to do koncepcji załogi jako takiej).
Miałem sporo zatorów przez ostatnie 1.5 roku, i ogólnie temat grania ostatnio u mnie leżał, ale powoli coś się znowu rusza (klejenie i malowanie ekipy i robaków do Bug Hunt + odświeżanie zasad po przerwie).
W tym roku chciałbym:
- Przetestować FPFH: Bug Hunt i ew. przenieść postacie do zwykłego FPFH rozszerzonego o zasady z kompendium.
- Przetestować: Space Station Zero.
- Przetestować podstawkę: Fallout: Wasteland Warfare
To taki plan minimum. Dodatkowo dobrze jakby się udało:
- Zrobić kolejne podejście do Stargrave (może składając ekipę z dwóch kapitanów)
- Zacząć ogrywać Core Space albo Blackstone Fortress.
Koncepcyjnie najbardziej mi leży FPFH - mała załoga rozbijająca się po galaktyce, ale losowe misje na razie zdają się odstawać względem gotowych scenariuszy ze Stargrave.
- Shin Ryu
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
02 Hundred Hours
2WŚ, alianccy komandosi za linia wroga kontra niemieccy strażnicy.
Tryb solo do ściągnięcia ze strony online.
Figurki Wargames Atlantic.
2WŚ, alianccy komandosi za linia wroga kontra niemieccy strażnicy.
Tryb solo do ściągnięcia ze strony online.
Figurki Wargames Atlantic.