Ktoś się wybiera w sobotę może?

Pozdro,
D.
Mam podobne odczucie, chociaż porównuję do 2 lata temu, bo rok temu nie byłem.Sheade pisze: ↑28 wrz 2024, 23:25 Ogólnie wg mnie nieco słabiej niż rok temu, tj. miałem nieodparte wrażenie że było mniej gier prezentowanych, pewne z tych co były pokazywano rot wcześniej (Dice & Bones), a wystawcy ogólnie mniej pokazywali, za to było więcej stoisk z samymi sklepami sprzedającymi gry, ale wszystko i tak taniej można na internecie znaleźć, może poza pewnymi produktami, które wystawcy chcieli się pozbyć z magazynów i były one w naprawdę atrakcyjnych cenach.
Organizacja zawsze na świetnym poziomie, ale w tym roku ciesze się że nie pojechałem na dwa dni, bo ogólnie mniej pokazywli, a więcej sprzedawali - a nie po to jeżdze na takie konwenty.
Ceny to akurat klasyka. Każde wydawnictwo ma swoją politykę cenową na takie wydarzenia.ave.crux pisze: ↑30 wrz 2024, 12:04 Spodek jak co roku okazał się fenomenalny, szczęśliwie z biletem VIP nie musiałem stać w tej ogromnej kolejce. Dostałem torbę z fantami, gdzie fanty były takie sobie, ale torba nadaje się na targ po warzywa idealnie. Ma grube uchwyty i nie bolą ręce. Na stoiskach był ogrom promek, ludzie byli bardzo mili, mamy zdjęcie z barolkiem i @crazygandalf (dajcie znać czy dostaliście maila ze zdjęciami). Ceny były różne, bo w portalu było trochę drożej, u kaczek było taniej, u czachy taniej i ogólnie można było i warto się na spodku targować. Przykładowo kupiłem sobie koszulkę i gościu proponuje 5% rabatu, mówię, że chciałbym 10% to podał mi dice traya, wybrałem kość i rzucaliśmy do 2ch wygranych, jak wygram to mam 10%, jak nie to 5% (nie wygrałem). Były też sytuacje, że gra X u wydawnictwa kosztowała 150zł, a na przeciw w sklepie planszowym ta sama gra 220zł, więc warto było szukać, bo 5m dalej można było ogarnąć o wiele lepszą cenę. Fajnie, że jest oddzielna sala dla dzieci i sala prelekcyjna oraz te oblegane wydawnictwa miały miejsce w MCK'u przez co korona była rozładowana i nie czuło się tego ogromu ludzi.
Przykładowe ceny gier, które oglądałem:
Piraci z Maracaibo 180
Endeavor Deep Sea 320
Parki 150
7 cudów pojedynek śródziemie z promką (prapremiera) 120
BRW Mistrz 100
Dotarły, dzięki.
Nigdzie nie widziałem, bo też się zastanawiałem z ekipą