Fox Games - Co się dzieje?
Fox Games - Co się dzieje?
Witam
Widzę, że nie ma tematu o Fox Games, to ja tworząc dział, od razu z zapytaniem:
Czy oni nadal istnieją? Byli na Spodku? Widzę, że na Facebooku i Instagramie cisza od końcówki lipca.
Nie powinni już dawno promować gier na końcówkę roku? Cisza jak makiem zasiał, a liczyłem na nowe paragrafówki...
Burza w szklance wody? Czy może ktoś wie coś więcej?
Wczuciem to zapytanie na Gry Planszowe na Facebooku i od razu post został usunięty...
Widzę, że nie ma tematu o Fox Games, to ja tworząc dział, od razu z zapytaniem:
Czy oni nadal istnieją? Byli na Spodku? Widzę, że na Facebooku i Instagramie cisza od końcówki lipca.
Nie powinni już dawno promować gier na końcówkę roku? Cisza jak makiem zasiał, a liczyłem na nowe paragrafówki...
Burza w szklance wody? Czy może ktoś wie coś więcej?
Wczuciem to zapytanie na Gry Planszowe na Facebooku i od razu post został usunięty...
-
- Has thanked: 258 times
- Been thanked: 253 times
Re: Fox Games - Co się dzieje?
Byli w Spodku, mieli genialną promkę na Londyn (30 zł) i z tego co widziałem mieli też stoły do grania, ale nie pamiętam co było rozłożone.
Fox Games jest teraz jak Lacerta która się jakiś czas temu zamknęła (wydali bestsellery lata temu i ciągną głównie na tym portfolio). Ale pewnie łatwiej im się utrzymać na fali bo są pod parasolem większej grupy wydawniczej.
- walkingdead
- Has thanked: 191 times
- Been thanked: 505 times
Byłoby szkoda, gdyby się zawinęli, bo wydawali przyjemne książki i komiksy paragrafowe.
Ale jeśli wydawnictwo nie jest aktywne w social mediach od kilku miesięcy to wydaje mi się to dość znaczące.
Ale jeśli wydawnictwo nie jest aktywne w social mediach od kilku miesięcy to wydaje mi się to dość znaczące.
♀
oni działają w ramach grupy wydawczej foksal czy cos takiego. Moze ludzie zostali przesunięci, bo jest jakis wiekszy projekt w innej spółce czy cos. Albo to foxgames jest oblsugiwane przez jedna osobe po prostu, ogarnia przyjscie i wyjscie towaru i to wszystko
Pisałem do nich z zapytaniem o brakujące komponenty pod koniec lipca. Obecnie foxgames znajduje się pod Empikiem, nie pod GW Foksal. Nie wiem jak to wpływa na ich działalność. Kontakt jest zdecydowanie trudniejszy, bo nadal nie mam odpowiedzi od nich.
eee? Jakieś źródlo ?
Nawet na stronie empiku piszą, że foxgames to część GW Foksal
EDIT: OK, cały FOKSAL należy do Empiku
Źródłem było to, że do nich pisałem i dostałem taką informację w zwrotce mailowej
- Leser
- Has thanked: 589 times
- Been thanked: 1545 times
Wedle mej "insajderskiej" wiedzy cały Fox Games przechodzi bezpośrednio (słowo klucz) pod parasol Empiku. Mój szanowny brat pożegnał się z etacikiem, więc nie obyło się bez cięć. Jakie będą tego długofalowe konsekwencje rzecz jasna nie mam pojęcia.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Dobrze wiedzieć, ale szkoda, że nie informują o niczym w socjalach.
Oby wydawali gry i paragrafówki dalej, bo Sagrada Legacy chyba nie jest zagrożona?
Oby wydawali gry i paragrafówki dalej, bo Sagrada Legacy chyba nie jest zagrożona?
No wg mnie celowe zagranie firmy która to kupiła- Empiku. Drukneli dużo i teraz idą promki. Ja polecam palec boży i dodatki, zabawa super, a cena nigdy chyba nie była tak nisko.
- Apos
- Has thanked: 484 times
- Been thanked: 1069 times
- Kontakt:
Lubię niektóre gry Fox Games, szczególnie ich paragrafówki i wszelkiej maści escape roomy.
Przejęcie przez Empik miało swoje pierwsze oznaki kilka miesięcy temu przy premierze gier Ucieczka z Głębin oraz Zamek Tajemnic.
Gra miała trafić do sklepów planszówkowych na premierę, a okazało się, że poza paroma wyjątkami wyłączność ma Empik. Zamówienia zostały przekładane, później anulowane. A ta sama gram dostępna już tylko w Empiku jest 40 złotych droższa...
Widzę, że teraz cena powoli spada.
Kibicuję Foxom, aby mieli stabilną sytuację na rynku i dalej wypuszczali produkty ze swojej niszy, ale pamiętajcie o klientach.
Przejęcie przez Empik miało swoje pierwsze oznaki kilka miesięcy temu przy premierze gier Ucieczka z Głębin oraz Zamek Tajemnic.
Gra miała trafić do sklepów planszówkowych na premierę, a okazało się, że poza paroma wyjątkami wyłączność ma Empik. Zamówienia zostały przekładane, później anulowane. A ta sama gram dostępna już tylko w Empiku jest 40 złotych droższa...
Widzę, że teraz cena powoli spada.
Kibicuję Foxom, aby mieli stabilną sytuację na rynku i dalej wypuszczali produkty ze swojej niszy, ale pamiętajcie o klientach.
- swiroff
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 37 times
A ktoś orientuje się jak się z nimi skontaktować w sprawie reklamacji? Mam wybrakowany egzemplarz "Zamek Tajemnic", który uniemożliwia grę (a konkretnie to brak zdrapek). Pisałem zarówno na maila, jak i na fb, jednak od ponad tygodnia kompletna cisza.
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
W związku z tym, że Empik przejął bezpośrednio Foxów, więc przez najbliższe kilka miesięcy będą trochę w zanurzeniu. Może się pojawią na Alegramy, prawie na pewno będą na WawaGra.
Sagrada Legacy raczej niezagrożona.
Nie wiem jak z kontaktem z nimi w sprawie reklamacji, bo generalnie teraz przeprocesowują zmiany.
Nie wiem jak z kontaktem z nimi w sprawie reklamacji, bo generalnie teraz przeprocesowują zmiany.
a będą na targach książki ? Zakładałem, że na stoisku Foksala, ale jak rozumiem to nie aktualne ?Kirk_Lazarus pisze: ↑17 paź 2024, 14:38 W związku z tym, że Empik przejął bezpośrednio Foxów, więc przez najbliższe kilka miesięcy będą trochę w zanurzeniu. Może się pojawią na Alegramy, prawie na pewno będą na WawaGra.
- swiroff
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 37 times
Napisałem z reklamacją bezpośrednio do Foksal i wreszcie dostałem jakąkolwiek odpowiedź. To znaczy wprawdzie tylko z przekierowaniem do Empiku, ale zawsze coś Co ciekawe wg informacji jaką dostałem - wydawnictwo odpowiada tylko za produkcję, wszelkie inne kwestie należą do Empiku. Dla mnie trochę dziwna sprawa, bo instrukcja/informacje na pudełku sugerują coś innego.Kirk_Lazarus pisze: ↑17 paź 2024, 14:38 W związku z tym, że Empik przejął bezpośrednio Foxów, więc przez najbliższe kilka miesięcy będą trochę w zanurzeniu. Może się pojawią na Alegramy, prawie na pewno będą na WawaGra.
Coś wiadomo więcej? Będą nadal wydawać komiksy paragrafowe i escape roomy? Czy już nic nowego od nich nie ujrzymy . Bo medialnie nadal cisza...
Wydaje się, że jeszcze żyją. Na koniec listopada zapowiedziane są dwie nowe gry: Szalone latawce (Kites) i Moon River. O wcześniej planowanej na ten miesiąc Sagrada Artisans natomiast nic nie wiadomo.
Byłem w Empiku dziś i sekcja gier teraz jest x4 tego co było rok temu. Warto sprawdzać bo przy tak dużej ilości gier promocje muszą być by to przetrwało. Podejrzewam że Foxów przejęli by ktoś im ogarniał ile te gry są warte i co brać by ten dział przetrwał.