Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nigdy wcześniej jakoś specjalnie nie patrzyłem na znaczniki pierwszych graczy, a nie powiem jest wiele gier które to mają naprawdę ładne i ciekawe elementy. Jedne drewniane, inne tekturowe a i metalowe czy szklane się zdarzają. Czasem nawet trzeba je sobie samodzielnie zmontować i poskładać.
Jestem ciekaw czy i Wy zwracacie na to uwagę i czy macie takie*, które wyjątkowo się wam podobają?
*chodzi o oryginalne z gier a nie customowe zrobione konkretnie pod daną grę.
Mam w domu 4 gry z uniwersum Władcy Pierścieni. Od kilku tygodni mam nowy, wspólny dla nich znacznik pierwszego gracza/wskaźnik liczby punktów na tracku (w zależności od gry).
JollyRoger90 pisze: ↑19 lis 2024, 09:54
Tak na szybko to w pamięci mi zapada korona z Endeavor Wiek żagli, oraz Władca na tronie z Tytanów od Ł. Woźniaka.
Podobna korona jest w nowszym wydaniu Cytadeli
Ja osobiście najbardziej lubię przekazywanie sobie wora z kostkami w Sagradzie, chyba nigdy nie używałem tej karty pierwszego gracza xD
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze. Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Ja to ten co robi planszówkowe rapsy. Jeżeli jeszcze nie słyszałeś, to musisz to nadrobić.
Ostatni kawałek: Toniemy
_____________________________________________ "My byliśmy my, wy byliście wy, a wśród nas..."
JollyRoger90 pisze: ↑19 lis 2024, 09:54
Tak na szybko to w pamięci mi zapada korona z Endeavor Wiek żagli, oraz Władca na tronie z Tytanów od Ł. Woźniaka.
Podobna korona jest w nowszym wydaniu Cytadeli
Ja osobiście najbardziej lubię przekazywanie sobie wora z kostkami w Sagradzie, chyba nigdy nie używałem tej karty pierwszego gracza xD
Nie wpadłem na to.....zawsze dawaliśmy sobie tę brzydką kartę. Ale fakt mogliby zrobić jakiś mały plastikowy witraż.
W Botaniku, który jest mała i tanią kafelkową grą dwuosobową dodali figurkę jako znacznik pierwszego gracza i bardzo fajnie się prezentuje na stole ten "dodatek"
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Mr_Fisq pisze: ↑19 lis 2024, 13:02
W ATO jest figurka Heliosa.
Wielkie, nieużyteczne, ale ciekawe
Ale po co znacznik pierwszego gracza do gry solo
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze. Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
w MLEM jest największy znacznik pierwszego gracza, jaki widziałem: rakieta, będąca jednocześnie wspólną planszetką, na którą gracze wykładają wybranych przez siebie kocich astronautów na misję
A tak wygląda znacznik pierwszego gracza w Zombicide: Toxic City mall https://boardgamegeek.com/image/1843431 ... -city-mall Jak by ktoś się nie domyślił jest nim ta czacha, a obok Abomination z tego samego dodatku dla porównania wielkości. Nie jest to moje zdjęcie.
(S)Ghost Stories z dodatkiem Black secret, Pan tu nie stał.
agt pisze: ↑20 lis 2024, 17:39
A mi się podoba ten kapelusz z Wyprawy do El Dorado. To tylko duży tekturowy żeton, ale jest ładny i stylem pasuje do szaty graficznej gry.
Ostatnio wprowadzam syna w Eldorado i to była jedna z pierwszych rzeczy, jakie zauważył. Bardzo mu się ten kapelusz "Indiany" podobał
Znacznik Inicjatywy z Arcs, gdzie pierwszy gracz ma władzę, ma decyzyjność, na jego barkach spoczywają decyzje kształtujące grę - do czasu aż ktoś mu go zabierze. Rozważałem nawet odlanie go sobie z amelinium
agt pisze: ↑20 lis 2024, 17:39
A mi się podoba ten kapelusz z Wyprawy do El Dorado. To tylko duży tekturowy żeton, ale jest ładny i stylem pasuje do szaty graficznej gry.
Dokładnie, miałem go podać w pierwszym poście bo też nie wiedzieć czemu ale od początku ten znacznik gracza przypadł nam do gustu. Pewnie z sentymentu do Indiana Jones.
wrojka pisze: ↑21 lis 2024, 22:02
Znacznik Inicjatywy z Arcs, gdzie pierwszy gracz ma władzę, ma decyzyjność, na jego barkach spoczywają decyzje kształtujące grę - do czasu aż ktoś mu go zabierze. Rozważałem nawet odlanie go sobie z amelinium
Dobry pomysł ale polecałbym Ci go odlać z ołowiu. Taka wielkość nie będzie toksyczna dla organizmu pod warunkiem że nie będziesz go miętosić w dłoni a jego cieżkość w porównaniu do aluminium będzie zdecydowanie lepsza.
A ja podam kolejny przykład świetnego znacznika z Endeavor Deep Sea (Fala)
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne