Tiny Epic Game of Thrones
Scarface 1920 Bloody Business
Nemesis Retaliation, ale to pewnie 2026

Keep the heroes out! playing with fire
Zastanawiam się/czekam czy będzie PL:
Leviathan wilds
Revenant
Railroad Tiles
Wiesz, że Lucrum prowadzi aktualnie przedsprzedaż DD?
A wiesz, że nie "aktualnie" ale to trwa coś od 2-3 latwalkingdead pisze: ↑30 gru 2024, 14:14Wiesz, że Lucrum prowadzi aktualnie przedsprzedaż DD?
https://sklep.lucrumgames.pl/produkt/darkest-dungeon/
Dogadali się z Mythic Games.
Ktoś nie jest na bieżącowalkingdead pisze: ↑30 gru 2024, 16:50 Ale co trwa 2-3 lata? Przedsprzedaz? Przecież niedawno wystartowała,a nowa umowę podpisali 11 listopada.
Troszkę dłużej ale dokładnie tak jak piszesz teraz jest szansa na jej wydanie.walkingdead pisze: ↑30 gru 2024, 17:21 A,czyli przedsprzedzaz nie wystartowała teraz w listopadzie tylko wisiała na stronie od 2 lat. A teraz tylko udało im się podpisać aneks do umowy.
Tia... Podpisanie aneksu to jeszcze nie wydruk gry i uruchomienie produkcji. A przedsprzedaż trwa od dwóch lat z informacją : "UWAGA: Ten produkt jest w przedsprzedaży i nie ma go w magazynie. Przewidywana data premiery to I kwartał 2025 r."walkingdead pisze: ↑30 gru 2024, 14:14Wiesz, że Lucrum prowadzi aktualnie przedsprzedaż DD?
https://sklep.lucrumgames.pl/produkt/darkest-dungeon/
Dogadali się z Mythic Games.
Dzięki za zwrócenie uwagi na ten tytuł! Jakoś nie zauważyłem go wcześniej, a wygląda fajowo! Może więc w tym roku obok Łowców AD 1492 pojawi się na mojej półce bardziej kolorowy braciszek
Jestem właśnie na etapie rozważań czy kupić pierwszą część (druga właśnie do mnie idzie), ale nie ukrywam, że mnie mocno tym stwierdzeniem zaskoczyłeś. Z tego co się naoglądałam w sieci i nasłuchałam, to właśnie Clone Wars jest ciekawsze mechanicznie i naprawia bolączki rynku kart (neutralna frakcja nareszcie jest warta zakupu z rynku, bo karty wchodzą ze sobą w interakcję a nie są tylko zapychaczem ręki). Ciekawi mnie skąd u Ciebie taka opiniaallagainstyou pisze: ↑06 sty 2025, 18:55 1. Star Wars Deckbuilding game - ta oryginalna wersja, nie clone wars. Grałem, moim zdaniem lepsze niż hero/star realms, Shards of infinity i inne Kamienie Gromu czy Ascensiony. Nowsza wersja tzn "Clone wars" ma mniej interesujących postaci i trochę nieeleganckie mechaniki z tego co widziałem.
Grałem tylko w wersję oryginalną, nie clone wars, jakieś 15 partii. Jest tam wiele kart neutralnych wartych zakupu - Lando, Lobot, te transportery co dają 4 zasoby, te co pozwalają odchudzić talię, jabba, barka jabby, niektóre okręty, te karty co dają 2 mocy... Wszystko zależy od sytuacji.
Myślę, że możesz po prostu bardziej lubić postaci z pierwotnych filmów i przemawia tu duży sentyment. Ja bardziej jakoś pamiętam prequele, więc pewnie też dlatego przychylniej patrzę na edycję Clone Warsallagainstyou pisze: ↑06 sty 2025, 21:30Grałem tylko w wersję oryginalną, nie clone wars, jakieś 15 partii. Jest tam wiele kart neutralnych wartych zakupu - Lando, Lobot, te transportery co dają 4 zasoby, te co pozwalają odchudzić talię, jabba, barka jabby, niektóre okręty, te karty co dają 2 mocy... Wszystko zależy od sytuacji.
Odnośnie samych kart to znane postacie mają fajne i jak dla mnie dość klimatyczne umiejętności - jest tu Luke i Vader jako najmocniejsze / najdroższe postaci, poza tym Han Solo, Sokół Millenium, Lando, Leia...
Wszyscy mają całkiem fajne atrybuty. W clone wars "bohaterami" są Mace i Dooku. Myślę, że niszczenie ostatniej bazy Imperium (notabene - Gwiazdy Śmierci) Lukiem Skywalkerem było dla mnie bardziej satysfakcjonujące niż byłoby niszczenie jej przez Mace'a Windou. Umiejętności na kartach Mace i Kenobiego są dla mnie meh, więc ja raczej zostanę przy pierwszej wersji.
To FFG, oni lubią wydawać dodatki, więc nie chce mi się wierzyć, aby takie działanie jak wycinanie kluczowych postaci nie było w ich wykonaniu celowe. Podstawką wybadali rynek, gra się przyjęła, więc będzie więcej.allagainstyou pisze: ↑06 sty 2025, 22:25 Nie do końca, bo bardzo lubiłem Anakina, Obi-wana, Padme i Dooku (bardziej niż Luke'a i Leie), a i Cad Bane jest koksem.
Dla mnie Mace nie jest liderem (Yoda jest, a nie ma go w grze), a jego "umiejka" mi się nie podoba. Umiejka Obi-wana to samo. Dla mnie obie te moce są wciśnięte na siłę - skończyły się dobre pomysły, a trzeba było coś wymyślić no i jest to co widać - losowa ilość ataku i nowa losowość z "ujawniania" Kenobiego.
A Asajj Ventress jest dla mnie postacią poboczną a nie główną. Kumam, że niby Palpatine nie brał udziału w wojnach klonów ale i tak powinni go umieścić jako głównego lidera, a po drugiej stronie Yodę. I dać im lepsze / bardziej pasujące umiejętności.