Tak, zaczęło się neutralnie, tylko że zaraz w kolejnym poście autor wątku (mimo, że nie jest nowicjuszembasickak pisze: ↑03 mar 2025, 10:14 Pytanie było "czy dużo macie gier na półce?" A nie gdzie mieścicie te gry, jak ukladacie czy gracie, czy tylko patrzycie na pudełka, jaka półka wstydu, itp. Więc odpowiedzi powinny być dużo, mało, bardzo dużo, bardzo mało, i ile dla pokazania punktu widzenia/względności.

Więc rozmowa robi się jak zwykle "ożywiona"...Ale słyszałem o kolekcjach 250 i więcej. W sumie to nie wiem po co aż tyle trzymać?![]()
![]()
W poprzednim temacie wątpliwości co do "naszych kolekcji" zawarte są już od razu w pierwszym poście, pytanie też jest tendencyjne.
Jeśli chodzi o tę wypowiedź:
Gdyby zmienić "i" na "lub", to pewnie można by się z Gizmem zgodzić. I może jeszcze dla pewności zmieniłabym "chwali się" na "informuje"Gizmoo pisze: To jest forum PLANSZÓWKOWE. Forum przeznaczone głównie dla pasjonatów. A tutaj tymczasem większość chwali się, że ma mało, krytykuje duże kolekcje i biczuje się, że ma za dużo.![]()
Bo bazując na tym poprzednim temacie:
- ok. 18 wypowiedzi zakwalifikowałabym do przynajmniej jednej z tych właśnie kategorii.
- ok. 5 lubi swoje duże kolekcje
- ok. 3 jest neutralnych.
Choć tak jak wspomniałam, trzeba by było kiedyś założyć neutralny wątek i nie sugerować ankietowanym niczego