Sniper Elite - pytania, zasady
-
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 369 times
Sniper Elite - pytania, zasady
Szybkie pytanie po wykonaniu 1 misji przez snajpera Niemcy mają swoją turę czy jest natychmiastowy reset do 10 akcji i ponownie tura snajpera?
Re: Sniper Elite - pytania, zasady
Dokończenie tury snajpera (np. ruch, jeśli zaczął turę na polu z celem), kostki obrońców na 10 i ich tura. To oznacza, że na wykonanie drugiego celu snajper ma 9 tur.
Odpowiedź Davida Thompsona (jeden z autorów gry):
https://boardgamegeek.com/thread/303800 ... for-sniper
Odpowiedź Davida Thompsona (jeden z autorów gry):
https://boardgamegeek.com/thread/303800 ... for-sniper
47
Dobrze się złożyło, że o tym mówa, bo mam pytanie, Jeżeli w pierwszej akcji Snajpera wykonam cel, ujawniam się i kolejna akcja to ruch, to czy on w pierwszym ruchu jest ujawniony? Bo w polskiej instrukcji wyraźnie pisze, że ściągamy figurkę snajpera na początku jego tury.
Figurka snajpera na planszy to nie snajpier (wiem brzmi dziwnie
) a jedynie oznacza miejsce w ktorym ostatnio byl ujawniony. Moze pokrywac sie z aktualna pozycja snajpera ale nie musi ( i zwykle nie bedzie sie pokrywac).

- miker
- Has thanked: 650 times
- Been thanked: 487 times
Jakim cudem w pierwszej akcji możesz wykonać cel?castelano pisze: ↑08 mar 2025, 09:26 Dobrze się złożyło, że o tym mówa, bo mam pytanie, Jeżeli w pierwszej akcji Snajpera wykonam cel, ujawniam się i kolejna akcja to ruch, to czy on w pierwszym ruchu jest ujawniony? Bo w polskiej instrukcji wyraźnie pisze, że ściągamy figurkę snajpera na początku jego tury.
- aduko
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 163 times
W pierwszej akcji, ale nie w pierwszej turze.miker pisze: ↑08 mar 2025, 15:56Jakim cudem w pierwszej akcji możesz wykonać cel?castelano pisze: ↑08 mar 2025, 09:26 Dobrze się złożyło, że o tym mówa, bo mam pytanie, Jeżeli w pierwszej akcji Snajpera wykonam cel, ujawniam się i kolejna akcja to ruch, to czy on w pierwszym ruchu jest ujawniony? Bo w polskiej instrukcji wyraźnie pisze, że ściągamy figurkę snajpera na początku jego tury.