Era Galaktyki - pytania i wątpliwości

Masz wątpliwości w sprawie zasad jakiejś gry? Zamiast pisać na forum ogólnym, wyszukaj dedykowany wątek na tym podforum i w nim zadaj pytanie.
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1302 times
Been thanked: 1981 times
Kontakt:

Era Galaktyki - pytania i wątpliwości

Post autor: BOLLO »

Czy aby móc skorzystać z zaawansowanej technologii z tych kart muszę mieć wcześniej na swojej plnszetce gracza zrobione 2 technologie pierwszego i 2giego poziomu?

Obrazek
Awatar użytkownika
Tachion
Has thanked: 185 times
Been thanked: 210 times

Re: Era Galaktyki - pytania i wątpliwości

Post autor: Tachion »

BOLLO pisze: 21 kwie 2025, 09:12 Czy aby móc skorzystać z zaawansowanej technologii z tych kart muszę mieć wcześniej na swojej plnszetce gracza zrobione 2 technologie pierwszego i 2giego poziomu?

Obrazek
Hmm, kiedyś miałem taką rozkminę i nie znalazłem informacji. Gramy tak, że koszt takiej technologii jest wyższy po prostu, bo jest zaawansowana i tyle. Drzewko technologii ma strzałki stąd wymagania i odpowiednia kolejność. Tutaj tego nie ma i wszystkie technologie frakcyjne sa zaawansowane.
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1302 times
Been thanked: 1981 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

Miałem podobne przemyślenia i nie będę kombinował jak do tego usiąść. Gram tak, że dana frakcja pozwala mieć po prostu dodatkowe zaawansowane technologie i można je rozwinąć od razu nie zważając na planszetkę graczy. Koszt taki jak w przypadku zaawansowanej technologii.
Haniel
Has thanked: 195 times
Been thanked: 106 times

Post autor: Haniel »

Techy na kartach są niezależne od drzewka, są traktowane jako zaawansowane na potrzeby zapłacenia za nie i tyle. Możesz je "zbadać" w dowolnym momencie
ODPOWIEDZ