Rozważam powyższe trzy tytuły, ale nie do grania, tylko czerpania inspiracji wizualnych do malowania figurek i tworzenia terenów, a i fluffem nie pogardzę - klimaty głównie imperialne.
Coś z tej krótkiej listy się nada, a może są lepsze źródła (nie licząc internetu)?
Dark Heresy II vs Imperium Maledictum vs Wrath & Glory - inspiracje wizualne i fluff
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1693 times
- Been thanked: 1851 times
- Otorek
- Has thanked: 315 times
- Been thanked: 526 times
Re: Dark Heresy II vs Imperium Maledictum vs Wrath & Glory - inspiracje wizualne i fluff
Wyciągnąłem i przejrzałem podręcznik do Imperium Maledictum i ilość grafik w podręczniku jest bardzo niska. Nie widzę też tam za bardzo czegoś czym można byłoby się inspirować. Jeśli już są jakieś postacie to do bólu standardowe. Nic czego nie da się zobaczyć na grafice ze sklepu GW. Może White Dwarf od GW to lepszy pomysł? Chyba, że inne podręczniki są bogatsze w grafiki.
Re: Dark Heresy II vs Imperium Maledictum vs Wrath & Glory - inspiracje wizualne i fluff
Myślę ze chyba kodeksy poszczególnych armii mogą być dobrym (jak nie najlepszym) źródłem inspiracji.
Np. do będących obecnie w preorderze Space Wolves jest taki dodawany do zestawu.
https://www.warhammer.com/en-WW/shop/sp ... T2aWwIc7TF
Np. do będących obecnie w preorderze Space Wolves jest taki dodawany do zestawu.
https://www.warhammer.com/en-WW/shop/sp ... T2aWwIc7TF
- Mr_Fisq
- Administrator
Dużo dobrego w tej kwestii przewinęło mi się o Dark Heresy II. Niestety w moim ulubionym lokalnym sklepie nie mają podstawki, ale może skoczę obejrzeć dodatki.

Też jest to jakiś pomysł - aczkolwiek miałem nadzieję, że z ~400 stron Dark Heresy II za 170PLN wyciągnę więcej niż z 128 stron Codex: Imperial Agents za 160PLN.
Żałuję, że przegapiłem box BLACK TEMPLARS

Też jest to jakiś pomysł - aczkolwiek miałem nadzieję, że z ~400 stron Dark Heresy II za 170PLN wyciągnę więcej niż z 128 stron Codex: Imperial Agents za 160PLN.
-
- Has thanked: 1414 times
- Been thanked: 1694 times
Sugerowałbym raczej zakup podręcznika do WH40K, używki do którejś z nieaktualnych edycji. Duża wersja w twardej oprawie powinna mieć tonę wizualnej inspiracji. Np taki https://allegro.pl/oferta/warhammer-400 ... 7539249938 oddałem niedawno za free i to wielka cegła z tysiącami artów i zdjęć w kolorze + 1/3 książki pełna fluffu.
- Mr_Fisq
- Administrator
Przeglądałem wczoraj podręcznik dodatkowy do Dark Heresy i jestem daleki od zachwytu.
Grafik mało, jakość też nie zachwyca (część wygląda jakby była drukowana w słabej jakości).
Meh/10
Na tym pewnie się skończy.
Grafik mało, jakość też nie zachwyca (część wygląda jakby była drukowana w słabej jakości).
Meh/10
Cyel pisze: ↑04 cze 2025, 07:59 Sugerowałbym raczej zakup podręcznika do WH40K, używki do którejś z nieaktualnych edycji. Duża wersja w twardej oprawie powinna mieć tonę wizualnej inspiracji. Np taki https://allegro.pl/oferta/warhammer-400 ... 7539249938 oddałem niedawno za free i to wielka cegła z tysiącami artów i zdjęć w kolorze + 1/3 książki pełna fluffu.
- itsthisguyagain
- Has thanked: 264 times
- Been thanked: 453 times
Wrath of Glory nie skomentuję
Moim zdaniem jeśli chcesz kupić to tylko dla fluffu. Dark Heresy jest pod tym względem lepsze. Do grania lepsze jest Imperium Maledictum.
ale to tylko moja opinia sir
Moim zdaniem jeśli chcesz kupić to tylko dla fluffu. Dark Heresy jest pod tym względem lepsze. Do grania lepsze jest Imperium Maledictum.
ale to tylko moja opinia sir