Byłem nawet zainteresowany grą, ale przejrzałem karty - nie ma Skavenów, nie dotykam. Może kiedyś.
Warhammer Age of Sigmar Champions CCG (Jacob Richards, Mark Faulkner)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Goldberg
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 177 times
Re: Warhammer Age of Sigmar Champions CCG
Polowy ras nie ma.
Poczekaj 3/4 miesiace na wave 2....
GW wie jak doic kase
Poczekaj 3/4 miesiace na wave 2....
GW wie jak doic kase
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
- Goldberg
jest i apka :]
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
- Goldberg
android
Tylko apka jeszcze nie gra.
Z ciekawości spróbowałem na apce Lightseekers TCG i powiem że nie jest źle. Proste to fakt ale i zabawy daje troche. A AoSCh wygląda na trochę bardziej skomplikowaną. No i warto się nastawić że to drugi Doomtown czy Netrunner nie będzie, a raczej coś o ciężkości Hearthstołna.
Jako fan Eve : The Second Genesis CCG się zastanawiałem czemu patentu z obracaniem kart nie wykorzystywano specjalnie w karciankach. To się doczekałem
Z ciekawości spróbowałem na apce Lightseekers TCG i powiem że nie jest źle. Proste to fakt ale i zabawy daje troche. A AoSCh wygląda na trochę bardziej skomplikowaną. No i warto się nastawić że to drugi Doomtown czy Netrunner nie będzie, a raczej coś o ciężkości Hearthstołna.
Jako fan Eve : The Second Genesis CCG się zastanawiałem czemu patentu z obracaniem kart nie wykorzystywano specjalnie w karciankach. To się doczekałem
- Goldberg
Heheheh juz sprzedaja single
I co ciekawe single w 2 kategoriach - zeskanowane i nie zeskanowane
I co ciekawe single w 2 kategoriach - zeskanowane i nie zeskanowane
Jak kilka dni po premierze wyglądają opinie o grze?
Jakiegoś wielkiego hejpu nie widać chyba(?).
Na przykład we Wrocławiu w żadnym sklepie gra nie jest dostępna co chyba nie wróży dobrze.
Może lepiej będzie z graniem online.
Jakiegoś wielkiego hejpu nie widać chyba(?).
Na przykład we Wrocławiu w żadnym sklepie gra nie jest dostępna co chyba nie wróży dobrze.
Może lepiej będzie z graniem online.
Tak na szybko to jest chociażby w planszóweczce. Podejrzewam, że będzie w sklepach współpracujących z GW - czyli pewnie też w bolterze i może gdzieś jeszcze...
I will learn to breathe water.
Good news
Szkoda tylko, że żadnych eventów na premierę nie było:-(
W moim lokalnym środowisku graczy praktycznie brak jest zainteresowania. Raczej w Polsce ta gra za bardzo nie zawojuję ale mogę się mylić.
Załóż jakąś grupę na facebooku, to może pomoże, bo ja np. jestem zainteresowany jako tako, ale jeśli mam grać z jedną osobą to pass.
Osoby z Wrocławia zapraszam do wrocławskiej grupy facebookowej zrzeszającej miłośników gier strategicznych i wojennych
To ona w ogóle miała być w PL? Jakim cudem?
Osoby z Wrocławia zapraszam do wrocławskiej grupy facebookowej zrzeszającej miłośników gier strategicznych i wojennych
-
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 22 times
Niefortunna data premiery, mogli zrobic pare tyg wczesniej rownoczesnie z premiera AoS 2.0 by zalapac sie na tamtejszy hype, albo odpowiednio pozniej ( razem z apka i odbudowa portfeli graczy). A tak info o premierze przepadło w gorączce genconowej a dużo ludzi potencjalnie zainteresowanych weszło w Killteama który też miał premiere w podobnym czasie ( min ja i paru znajomych co rozważało testy Champions )
- Markus
- Has thanked: 600 times
- Been thanked: 292 times
chodziło o Polskę, a nie o wersję polską (niefortunny skrót zastosowałem)
Gra się rozwija. Grupa liczy już ponad 70 osób w kilka dni. Mam przyjemność testować grę na aplikacji i szczerze Polecam.
- Markus
- Has thanked: 600 times
- Been thanked: 292 times
Czy możnz zrobić tę grupę "otwartą"? Tak aby można było ją przeglądać bez logowania?
Jaki jest właściwie cel tworzenia zamkniętych grup?
Fajna ta gierka. Szybka, zwięzła ale na pewno nie prostacka. A jak się przegląda karty to co druga prosi się żeby ją spróbować. Znikąd pojawiła się u nas (małe miasto bez żadnego FLGS) kilkuosobowa grupka. Szczerze zachęcam co najmniej do przetestowania.
https://www.warhammerchampions.com/tournamentformat/
No i mamy format turniejowy. Jest i best-of-three z godzinną rundą. Jest i spory (9 kart) side-deck. Jest i też dodatkowy punktowy limit na Championów (30) z których rekrutuje się przed grą normalne 20 pkt. Tylko OP promki ssą bo to czarnobiały szmelc zrobiony z oryginalnych grafik w nieco zmienionych ramkach.
No i mamy format turniejowy. Jest i best-of-three z godzinną rundą. Jest i spory (9 kart) side-deck. Jest i też dodatkowy punktowy limit na Championów (30) z których rekrutuje się przed grą normalne 20 pkt. Tylko OP promki ssą bo to czarnobiały szmelc zrobiony z oryginalnych grafik w nieco zmienionych ramkach.