Oczyma wyobraźni Przepraszam, dementuję datę wydania, źle odczytałem info ze strony TLAMA.
Portal Games - plany wydawnicze 2021
-
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 23 times
Re: Portal Games - plany wydawnicze 2021
Wiadomo coś może o choćby przybliżonej dacie FCM? Jest to dla mnie tytuł roku a tu straszna cisza w tym temacie :/
Na ten moment Q4 tego roku. Na razie bez ketchupu.Akwamarynowy pisze: ↑30 kwie 2021, 18:49 Wiadomo coś może o choćby przybliżonej dacie FCM? Jest to dla mnie tytuł roku a tu straszna cisza w tym temacie :/
- sin
- Has thanked: 176 times
- Been thanked: 300 times
- Kontakt:
Tak, potwierdzali w swoich ostatnich PlanszówkachTV.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
-
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 111 times
Taki miał być prezes przygotowany na to piątkowe spotkanie, miały być zapowiedzi i terminy. Dyrektor działu wydawniczego miał odpowiadać na wszystkie pytania. I co? No odpowiadał. Nie wiem, po wakacjach ewentualnie Q4 czytaj 2022. Kiedy Praga? Po wakacjach. Kiedy Reaversi ? Po wakacjach. Kiedy FCM ? Q4. Kiedy Clash of Cultures ? No chyba wiadomo, że nie w tym roku , czy ktoś się jeszcze łudzi? Kiedy Khora ? Mamy nadzieję, że z premierą światową(czyli nie na pewno z premierą).Zero konkretów, nic nie wiadomo. Po wakacjach to może być 2022 równie dobrze. Przepraszam ale musiałem wylać swoje frustracje.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
Wiesz, ogolnie teraz ciezko podawac daty w momencie kiedy logistyka jest mocno zapchana
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Przy obecnej sytuacji wydawniczej spodziewałeś się konkretnych terminów? Bezpieczniej jest podać estymowany okres kiedy prawdopodobnie nakład gry trafi na magazyn niż później przekładać termin premiery w ostatniej chwili np. jak to ostatnio było z Tekhenu.
-
Ja rozumiem tylko po co ogłaszać takie spotkanie. Epickie Q&A ! Ja tam nic epickiego nie widziałem. Co mialo na celu to q&a ? Wkurzenie ludzi i pokazanie jak dalej nie umiemy w gry? Oni jeszcze nie wydali wszystkiego z portalkonu 2020.
- aduko
- Been thanked: 146 times
A oglądałeś wcześniejsze Planszówka TV? Epickości wg Trzewika polegała na czasie jaki miał trwać stream i że będzie poświęcony w całości na interakcję z widzami, bo obiecał to dwa tygodnie temu. A pomysł na temat odcinka taki, ponieważ na każdym spotkaniu dostawał cały czas pytania o różne dodruki. Dla tego zaprosił Grześka. Nie było w planach zapowiadanie jakiś dodruków.
-
A to przepraszam. Miał odpowiadać na pytania i odpowiadał: nie wiem, po wakacjach, Q4. Ja się nie pytam o dodruki tylko o nowe zapowiadane w styczniu gry co do których mam wrażenie nie mają pewności czy to w ogóle w tym roku się ukaże. Jak nie są w stanie podać nawet kwartału to znaczy, że w lesie są. Od razu uprzedzę Q4 to dla mnie taka wymijająca odpowiedź, czytaj 2022. Nie ważne, czepiam się, frustracja zniecierpliwionego gracza, jakby nie było fana Portalu od lat.
- psia.kostka
- Has thanked: 528 times
- Been thanked: 1190 times
Ale nie masz w co grac? Po co sie frustrowac, odfoliuj cos z szafy! <żarcik>
Szukam/Kupie: Doomtown: Reloaded, Xcom, Fanzin Sherwood #1;
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ
-
- Has thanked: 576 times
- Been thanked: 186 times
Które wydawnictwo na chwilę obecną nie ma poślizgów? Pierwszy przykład z brzegu Lucky Duck i Dune Imperium. Phalanx Fire in the sky. Wrzesień zebranie kasy a mialo być w ciągu 90 dni. Mamy maj a nic nie wiadomo na pewno.
Takie czasy, będzie jak będzie. Mozna kupować angielskie wersje jeśli ktoś nie może wytrzymać. Ja jestem zdania ze gier jest wiecej niz czasu aby w nie grać więc mogę czekać.
Takie czasy, będzie jak będzie. Mozna kupować angielskie wersje jeśli ktoś nie może wytrzymać. Ja jestem zdania ze gier jest wiecej niz czasu aby w nie grać więc mogę czekać.
Jestem tak stary, że pamiętam internet do którego sie dzwoniło...
Wyobrażasz sobie ten kwik ludzi twojego pokroju, kiedy zapowiedzialby jakieś daty, a później okazało się, że jest opóźnienie? Przecież byście zjedli ten biedny Portal. Dlatego jak każde wydawnictwo, nie podaje konkretnych dat kiedy nie są w 100% pewno tej daty, a i tak potrafi coś się popsuć.fitzroy pisze: ↑01 maja 2021, 10:32 A to przepraszam. Miał odpowiadać na pytania i odpowiadał: nie wiem, po wakacjach, Q4. Ja się nie pytam o dodruki tylko o nowe zapowiadane w styczniu gry co do których mam wrażenie nie mają pewności czy to w ogóle w tym roku się ukaże. Jak nie są w stanie podać nawet kwartału to znaczy, że w lesie są. Od razu uprzedzę Q4 to dla mnie taka wymijająca odpowiedź, czytaj 2022. Nie ważne, czepiam się, frustracja zniecierpliwionego gracza, jakby nie było fana Portalu od lat.
Dla mnie to dużo, czy gra wyjdzie wakacje, po czy przed, a na konkretną datę będę czekał bliżej podanego ogólnego terminu.
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
A marniutka "Wyspa przygód" to prawie "Robinson Crusoe". Taki styl. Nie od wczoraj przecież
Kiepsko się to czyta, kolego Atk.
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
Piszmy po polsku :)
- Blue
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 255 times
- Kontakt:
Nie poradzą dat źle, było nie zapowiadać.
Podadzą dokładne daty, coś się przesunie - kłamcy!
Podadzą daty orientacyjnie - źle bo ja chce konkretny!
Ja to tak widzę od dawna. Wojna z wydawnictwami o stosunkowo drobne rzeczy w skali gry, a potem kupuję monopoly gamer przy której nikt się nie zająknął, że sa jakieś problemy . Tu jest kilkanaście prostych kart, a na dwóch kartach są błedy w stosunku do planszy, do tego w instrukcji też jakieś niewyjaśnione rzeczy kiedy gra ma kilka zasad na krzyż. Gra od wielkiego wydawcy, która sie pewnie rewelacyjnie sprzedaje, ma do przełumaczenia tyle, że ogarniętemu gościowi to pewnie roboczogodzinę zajmie, a wszystko zrobione na kolanie, ciekawe czy tak chętnie naprawiają takie rzeczy, a potem "za darmo" ludziom wysyłają tak chętnie poprawki jak to robi portal, czy większość naszych typowo planszówkowych wydawnictw. W kulach spryciulach od EPEE brakowało jednego ważnego elementu, napisałem do wydawcy, mamili, kazali czekać miesiące(produkt był w ciągłej sprzedaży), nigdy się nie doczekałem swojego elementu, olałem. A w naszych planszówkowych, rozwalone pudło, pogięta wypraska, zniszczyła się karta, cokolwiek - i załatwiają.
Podadzą dokładne daty, coś się przesunie - kłamcy!
Podadzą daty orientacyjnie - źle bo ja chce konkretny!
Ja to tak widzę od dawna. Wojna z wydawnictwami o stosunkowo drobne rzeczy w skali gry, a potem kupuję monopoly gamer przy której nikt się nie zająknął, że sa jakieś problemy . Tu jest kilkanaście prostych kart, a na dwóch kartach są błedy w stosunku do planszy, do tego w instrukcji też jakieś niewyjaśnione rzeczy kiedy gra ma kilka zasad na krzyż. Gra od wielkiego wydawcy, która sie pewnie rewelacyjnie sprzedaje, ma do przełumaczenia tyle, że ogarniętemu gościowi to pewnie roboczogodzinę zajmie, a wszystko zrobione na kolanie, ciekawe czy tak chętnie naprawiają takie rzeczy, a potem "za darmo" ludziom wysyłają tak chętnie poprawki jak to robi portal, czy większość naszych typowo planszówkowych wydawnictw. W kulach spryciulach od EPEE brakowało jednego ważnego elementu, napisałem do wydawcy, mamili, kazali czekać miesiące(produkt był w ciągłej sprzedaży), nigdy się nie doczekałem swojego elementu, olałem. A w naszych planszówkowych, rozwalone pudło, pogięta wypraska, zniszczyła się karta, cokolwiek - i załatwiają.
- PytonZCatanu
- Has thanked: 1859 times
- Been thanked: 2303 times
1. O której dziś mają ogłosić nowe przedsprzedaże?
2. Czy wiadomo coś o kampani Eleven?
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 1.01.2024
- kurdzio
- Has thanked: 145 times
- Been thanked: 428 times
1. Już są ogłoszone https://www.facebook.com/planszowenewsy ... 5565385759PytonZCatanu pisze: ↑07 maja 2021, 11:18 1. O której dziś mają ogłosić nowe przedsprzedaże?
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
- PytonZCatanu
- Has thanked: 1859 times
- Been thanked: 2303 times
Dzięki.kurdzio pisze: ↑07 maja 2021, 11:191. Już są ogłoszone https://www.facebook.com/planszowenewsy ... 5565385759PytonZCatanu pisze: ↑07 maja 2021, 11:18 1. O której dziś mają ogłosić nowe przedsprzedaże?
I znowu nic z zapowiadanych hitów
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 1.01.2024
- Jareks1985
- Has thanked: 95 times
- Been thanked: 145 times
Uwaga ostatnie do drużyny do the others mogą stać się faktem, zamawiamy
https://sklep.portalgames.pl/kategoria/ ... elta-gamma
https://sklep.portalgames.pl/kategoria/ ... elta-gamma
- psia.kostka
- Has thanked: 528 times
- Been thanked: 1190 times
W przedsprzedazy chyba jako bonus byly koperty, pocztowki itp (Dzisiejszego nie ogladalem wiec nie znam kontekstu)
Szukam/Kupie: Doomtown: Reloaded, Xcom, Fanzin Sherwood #1;
Mówiono, że coś ma przyjść przedpremierowo na skrzynkę pocztową, zanim dojdzie gra.psia.kostka pisze: ↑07 maja 2021, 15:31W przedsprzedazy chyba jako bonus byly koperty, pocztowki itp (Dzisiejszego nie ogladalem wiec nie znam kontekstu)
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- Rigidigi
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 94 times
tomp pisze: ↑07 maja 2021, 19:48Mówiono, że coś ma przyjść przedpremierowo na skrzynkę pocztową, zanim dojdzie gra.psia.kostka pisze: ↑07 maja 2021, 15:31W przedsprzedazy chyba jako bonus byly koperty, pocztowki itp (Dzisiejszego nie ogladalem wiec nie znam kontekstu)