Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Wybaczcie post pod postem, ale Galakta jest dzisiaj strasznie aktywna. Mógłbym info dokleić do poprzedniej wiadomości, ale tam było głównie o RPG, a teraz wpadło info odnośnie planszówek:
LUTY
Bestia (premiera 15 lutego)
Bohaterowie Tenefyru (premiera 15 lutego)
Świat Dinozaurów
Ostry dyżur
Horror w Arkham LCG: Szczęście i szaleństwo
II kwartał
Wojna o Pierścień: Gra karciana
Waste Knights: Za horyzont
Szczurołap
Icaion
Małe Epickie Wyprawy
OBCY Gra Fabularna: Kolonialni Marines
III kwartał
Wyspa Dinozaurów: Na fali
OBCY Gra Fabularna: Jądro Ciemności
Gra Fabularna MUTANT: Rok Zerowy: Kompendium Strefy 2 - Martwy Błękit
Tajemnice puszczy
IV kwartał
Mythwind
Fateforge: Chronicles of Kaan
Fateforge: Clash of the immortals
Zatoka Kupców: Master craft
Ale to jest podsumowanie tylko, wszystko było znane z tego co kojarzę. Nowości dopiero od pon.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Swoją drogą typujecie coś? Wydaje mi się i bardzo bym chciał żeby wydali Unconscious Mind. PM otwarty to zamówił bym sobie karty foil maty i delux boxa i czekał na polskie wydanie
Top10:
1. A Song of Ice & Fire 2. Wojna o pierścień 3. Dominant Species 4. Brass: Birmingham 5. A Game of Thrones 2ed 6.Pax Renaissance 2ed 7. Tyrants of the Underdark 8. Zombicide:2nd 9. Empires: Age of Discovery
Honorowa: Lotr LCG
rafalfogiel1991 pisze: ↑05 lut 2023, 22:34
Myślę że Wonderland's War raczej pewniak. Może Bardwood Grove? No i chciałbym Pax Renaissance, ale to chyba marzenie ściętej głowy
No i się sprawdziło Reszta zapowiedzi na dziś wygląda na Dog Park i Tiny Epic Vikings.
Dzięki uprzejmości kolegi grałem w Pax Renesans w wersji ENG i była to chyba najbardziej złożona gra pod względem zasad, do jakiej siadłem. Gdyby ktoś nie znał, to ostrzegam: Lacerdy, Projekt Gaja itp. gry to jest liga niżej pod tym wzledem. Pax Pamir 2ed to w ogóle przedszkole. Żeby ktoś nie był zaskoczony
Po podpowiedziach to dziś jeszcze Dog Park wleci i Tiny Epic Vikings+Ragnarok.
Top10:
1. A Song of Ice & Fire 2. Wojna o pierścień 3. Dominant Species 4. Brass: Birmingham 5. A Game of Thrones 2ed 6.Pax Renaissance 2ed 7. Tyrants of the Underdark 8. Zombicide:2nd 9. Empires: Age of Discovery
Honorowa: Lotr LCG
W sumie, to zapowiedź Pax Renaissance mocno zwiększa szansę pojawienia się Pax Hispanica po Polsku w przyszłym roku. A chyba właśnie ten ostatni bardziej mi tematycznie powinien pasować.
Tak, a ponadto to pierwsza gra z z katalogu Ion/SMG wydana po polsku, co daje nadzieje na kolejne. Paxy paxami, ale taki Stationfall albo seria Bios mogłyby się spodobać szerszej publice u nas.
Coś mi się wydaje, że w tym roku pozamiatają. Szanuje bardzo za podjęcie się takiego tytułu. Cena pewnie będzie galaktyczna ale i tak trafia u mnie na wishlistę. Obstawiam jeszcze Hamleta, Lacrimose i byc moze przejecie Brassa. Z wypiekami na twarzy czekam na kolejne zapowiedzi.
Kupilem Dinosaur Island + dodatek - półtora roku później Galakta ogłosiła polskie wydanie.
Kupiłem Dinosaur World - pół roku później Galakta ogłosiła polskie wydanie.
Kupiłem Dog Park - Galakta właśnie ogłosiła polskie wydanie.
Szanowni użytkownicy forum, proszę o zamówienia na PW co mam kupić by Galakta wydała to po polsku