Chodzi o błędy w instrukcji co do ilości komponentów?
(Oficjalny) Phalanx - porozmawiajmy o planach wydawniczych
- 8janek8
- Blokada konta
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 28 times
Re: (Oficjalny) Phalanx - porozmawiajmy o planach wydawniczych
Niestety nie pamiętam szczegółów, ale kojarzę, że było to zgłaszane wydawcy po odebraniu gry w okolicach premiery.
Collection
Sprzedam
Kupię dodatki do: Runewars (Banners of War), Warhammer: Inwazja (Ukryte Królestwa), Battle Star Galactica (Świt), Revolution! (The Palace), Fresco, Scoville
Sprzedam
Kupię dodatki do: Runewars (Banners of War), Warhammer: Inwazja (Ukryte Królestwa), Battle Star Galactica (Świt), Revolution! (The Palace), Fresco, Scoville
- BigBadSheep
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 11 times
Dzień dobry, chciałbym się spłakać na wydwanictwo PHALANX z 2 powodów:
1. Robienie klientów w lucja, poprzez olewanie próśb dowiedzenia się czy imperial struggle jest wolne od błędów znanych erraty sprzedawanej przez GMT:
innego maila nie znalazłem, ponieważ strona skelpu nie działała.
2.
1. Robienie klientów w lucja, poprzez olewanie próśb dowiedzenia się czy imperial struggle jest wolne od błędów znanych erraty sprzedawanej przez GMT:
innego maila nie znalazłem, ponieważ strona skelpu nie działała.
2.
3. Nie jest już to polski wydwaca gierBigBadSheep pisze: ↑26 paź 2023, 17:30 Ale mnie zdenerwowali, wydwaniwctwo chce ponad 100 zł za upgrade do wersji Collector's Edition (pewnie cokolwiek tam oblokują poza żetoanmi) i nawet nie chec im się wydrukować pdf'a po polsku (którego planują udostępnić).
Naprawdę jest to takie drogie aby na drukarce podmienić pdf angielski na polski aby wydrukować te kilkadziesiąt / kilkaset instrukcji?Dla francuzów co nie znają angielskiego to umieją, a poslka firma dla polaków już nie jest w stanie
wyprzedaż 2x gier KS/GF : viewtopic.php?p=1669543#p1669543
moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/us ... =boardgame
moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/us ... =boardgame
- Gromb
- Has thanked: 875 times
- Been thanked: 384 times
Czy wiadomo coś o Wielkiej Księdze do Scythe?sopel82 pisze: ↑08 maja 2023, 20:30 Jeszcze co do księgi pełne info od Phalanx:
Phalanx pisze: Informujemy, że pliki do Wielkiej Księgi Zasad do gry Scythe zostały sprawdzone i już niedługo zostaną przekazane do fabryki, która produkuje Scythe - dzięki temu jakość Księgi będzie dokładnie taka jak gry!
W związku z powyższym wysyłka nie nastąpi tak jak przewidywaliśmy w pierwszej połowie tego roku, lecz według naszych najnowszych informacji w październiku.
Jak tylko otrzymamy potwierdzenie rozpoczęcia produkcji, będziemy rozsyłać wiadomość do wszystkich osób z przedsprzedaży z aktualizacją projektu oraz prośbą o opłacenie zamówień
Dziękujemy za Państwa cierpliwość i bardzo przepraszamy za opóźnienie.
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Nie wiadomo. Phalanx ostatnimi czasy dość luźno podchodzi do terminów. Kiedy będzie to będzie.
sprzedam (steam power deluxe, ziemia, blitzkrieg, iron blood snow mud) / bgg contribs
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 682 times
- Been thanked: 1054 times
Tak, Imperial Struggle jest wolne od błędów jakichkolwiek. W pudelku znajdziesz drobną erratę, ale to w pudełku i dotyczy ona tylko kilku zapisów z instrukcji (bardziej je dodatkowo wyjaśniając, niż poprawiając).BigBadSheep pisze: ↑26 paź 2023, 22:05 Dzień dobry, chciałbym się spłakać na wydwanictwo PHALANX z 2 powodów:
Poza tym w polskiej edycji dokonano bardzo wielu poprawek, zdecydowanie wykraczających poza te z erraty GMT. Niektóre fragmenty instrukcji czy kart przepisano praktycznie od nowa. Polska wersja IS jest najlepsza na rynku, więc śmiało możesz brać.
Właśnie wjechała aktualizacja. Nowy termin wysyłki to styczeń/luty 2024.
Pełna wiadomość od Phalanx: Od pewnego czasu nurtuje Was dostępność Wielkiej Księgi Zasad do Scythe. W ostatnich miesiącach utrzymywaliśmy stały kontakt zarówno z drukarnią, jak i wydawcą oryginalnym. Naszym celem było staranie się o to, aby polskie wydanie dotarło do Państwa w tym samym czasie, co Ekspedycyje. Jesteśmy świadomi, że to niekomfortowa sytuacja, a data dostawy kilkukrotnie ulegała zmianom. Aktualnie zagwarantowano nam, że Wielka Księga Zasad będzie gotowa do odbioru 13 grudnia (drukarnia znajduje się w Chinach). Oznacza to, że proces wysyłki dla naszych wspierających rozpocznie się na przełomie stycznia i lutego. Chcielibyśmy serdecznie podziękować za Państwa cierpliwość i zrozumienie. Jednocześnie pragniemy przeprosić za wszelkie niedogodności, jakie mogły wyniknąć w związku z tą sytuacją.
sprzedam (steam power deluxe, ziemia, blitzkrieg, iron blood snow mud) / bgg contribs
Dziś pierwszy raz w życiu zostałem zostałem potraktowany w sposób chamski przez obsługę sklepu PHALANX - pani z obslugi najpierw nie potrafiła odpowiedzieć na zadane pytania, po czym w sposób chamski się rozłączyła. W drugim telefonie odebrał chyba jakiś ważniejszy typ i na pytanie dlaczego pani się rozłaczyła odpowiedział że sytuacje wyjaśni, choć był świadkiem tej rozmowy i podpowiadał wcześniejszej pani do słuchawki. Kłamstwa i jakość obsługi poniżej krytyki. Na pytania o brak odpisywania na maile, też żadnych wyjaśnień nie dostałem. Jakaś masakra po prostu.
Kolejnego przekładnia zbindowanej książeczki nie skomentuję i wyjaśnień też nie. Błędów i baboli w Ekspedycyjach?? też bezsensu.
Drogie PHALANX poziomem przegoniliście w moim odczuciu nawet słynne wydawnictwo z czaszką.
Szkoda, że w ten sposób traktujecie swoich klientów, co mają wszystko z uniwersum na półce i kilka innych gier Waszego wydawnictwa. Na szczęście zostają oryginalni wydawcy i rynek gier z drugiej ręki - ja już Wam nie dam na niczym zarobić.
Nie polecam!
Kolejnego przekładnia zbindowanej książeczki nie skomentuję i wyjaśnień też nie. Błędów i baboli w Ekspedycyjach?? też bezsensu.
Drogie PHALANX poziomem przegoniliście w moim odczuciu nawet słynne wydawnictwo z czaszką.
Szkoda, że w ten sposób traktujecie swoich klientów, co mają wszystko z uniwersum na półce i kilka innych gier Waszego wydawnictwa. Na szczęście zostają oryginalni wydawcy i rynek gier z drugiej ręki - ja już Wam nie dam na niczym zarobić.
Nie polecam!
https://cardboardbutler.azureedge.net/# ... s=geoburak
Z zasady nie piję na trzeźwo.
Z zasady nie piję na trzeźwo.
Ja jestem w temacie jedynie pobocznie, bo nie poluję na tę książkę, ale czy jest jakiś obiektywny powód tej obsuwy? Stonemaier opóźniał, fabryka opóźniała, czy po prostu Phalanx nie spieszył się z tematem i traktował go po macoszemu?
Dzisiaj coś pozytywnego z Phalanx. Wzięli na klatę błędy w instrukcji i na kartach w EKSPEDYCYJE, najpierw wrzucą erratę i poprawki online (niektóre już są), a potem będą dosyłać poprawione karty (w połowie przyszłego roku).
Ważne: Prosimy wszystkich zainteresowanych o kontakt pod adresem customercare@phalanxgames.co.uk (w języku polskim), abyśmy mogli dopisać Was na listę oczekujących na wysyłkę poprawionych kart.
Ważne: Prosimy wszystkich zainteresowanych o kontakt pod adresem customercare@phalanxgames.co.uk (w języku polskim), abyśmy mogli dopisać Was na listę oczekujących na wysyłkę poprawionych kart.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2023, 18:40 przez sopel82, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 1 time
Dodruk Władców Ziemii już był czy zrezygnowano? Podobno miał być w IV kwartale 2023.
- esubotowicz
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 136 times
Byl dodruk w tym roku, ale raczej w pierwszej połowie. Nie wiem, czy myślisz o tym samym, czy też miał być jeszcze jakiś kolejny.foobar1988 pisze: ↑01 gru 2023, 18:39 Dodruk Władców Ziemii już był czy zrezygnowano? Podobno miał być w IV kwartale 2023.
Ewa
Dodruk jest w planach, ale nie na ten rok. Gra dostępna jest jeszcze w sklepie.esubotowicz pisze: ↑01 gru 2023, 22:55Byl dodruk w tym roku, ale raczej w pierwszej połowie. Nie wiem, czy myślisz o tym samym, czy też miał być jeszcze jakiś kolejny.foobar1988 pisze: ↑01 gru 2023, 18:39 Dodruk Władców Ziemii już był czy zrezygnowano? Podobno miał być w IV kwartale 2023.
- psia.kostka
- Has thanked: 528 times
- Been thanked: 1190 times
Ooo, a ja juz sobie wydumalem, ze to o Godzinie Zero do TS (bo w watku gry lekko debatowalismy)
Mozna prosic o zapatrywanie wydawnictwa na dalsze losy tej pozycji? Moze jakies mniejsze wydanie bez erraty czy przesadnie duzego pudelka? Skierowane pod posiadaczy najnowszego printu podstawki. Rozszerzenie + promo karty tematyczne bysmy chetnie zamowili
Szukam/Kupie: Doomtown: Reloaded, Xcom, Fanzin Sherwood #1;
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ
Niewykluczone, że w przyszłości pojawi się dodruk. W obecnym czasie, skupiamy się na aktualnych projektach.
psia.kostka pisze: ↑05 gru 2023, 14:09Ooo, a ja juz sobie wydumalem, ze to o Godzinie Zero do TS (bo w watku gry lekko debatowalismy)
Mozna prosic o zapatrywanie wydawnictwa na dalsze losy tej pozycji? Moze jakies mniejsze wydanie bez erraty czy przesadnie duzego pudelka? Skierowane pod posiadaczy najnowszego printu podstawki. Rozszerzenie + promo karty tematyczne bysmy chetnie zamowili
- psia.kostka
Dziekuje za odpowiedz. A czy o Bozym Igrzysku tez z Wami nalezy rozmawiac?
O którym igrzysku myślisz? Jeżeli tym od Martina, to chyba wygasły im prawa do tej gry. A jeśli myślisz o tej grze z 2014 roku, to też nie będzie ponownie wydana. Będzie coś podobnego ale więcej informacji po nowym roku.psia.kostka pisze: ↑11 gru 2023, 20:43Dziekuje za odpowiedz. A czy o Bozym Igrzysku tez z Wami nalezy rozmawiac?
- psia.kostka
Oj, moje niedopatrzenie. Nawet nie wiedzialem, ze Magnaci maja taki dopisek w tytule
Tak, przychodze z watku Wallace'a. Wygasle prawa moznaby wznowic , ale majac na uwadze wypowiedz wydawnictwa, ze wola nowe tematy, w pewnym sensie mamy odpowiedz o BI. Chociaz Cynowca odswiezono i obie strony licencji cos na tym zarobily mysle (ale moze wlasnie nie tyle ile sie marzylo )Jeżeli tym od Martina, to chyba wygasły im prawa do tej gry.
Tu mnie wziales ambicjonalnie, bo zdajesz sie byc wiedzacy, ale mowisz "im" to poszperalem w Twoich postach i zapewne chodzi o ten...A jeśli myślisz o tej grze z 2014 roku, to też nie będzie ponownie wydana. Będzie coś podobnego ale więcej informacji po nowym roku.
Spoiler:
Moze jeden tytul dla szerszych kregow, z nizszym progiem wejscia i mniej hermetycznym settingiem, a wznowienie BI dla wąsatych milosnikow RON
Kilka takich wznowien na rynku sie pojawilo, moze nie byl to wielki sukces (Brass byl), ale mysle szacun na dzielni sie pojawil od oczekujacych.
psia.kostka Nie jestem wiedzący ale raczej dociekliwy - po prostu lubię klimat RON, a nie jest on obecny w zbyt wielu grach Ale tak, Twoje dociekania są jak najbardziej słuszne. Uwaga, spojler
Niestety ale nie miałem okazji zagrać w Magnatów od Martina a słyszałem o nich wiele różnych słów. W Cynowy Szlak zagrałem ale mnie nie porwało. Ale to tylko moja opinia Ale słuszna uwaga, że Phalanxom nieźle udaje się odświeżenie gry [cynowy czy Władcy). Warto zauważyć, że zgodnie ze słowami Jaro, starają się tworzyć gry z pasji, idei czy ciekawej historiii, co poczytuję za plus. Może kiedyś doczekamy się Bożego Igrzyska v. 2.0
Spoiler:
Spoiler:
- grabol
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 47 times
Mała wymiana postów pojawiła się w wątku BI, tradycyjnie jak co kilka lat, ktoś z sentymentem wspomina z nadzieją na ponowne wydanie, tym razem byłem to ja.
Gra oczywiście miała swoje mankamenty ale nowe wydanie to okazja na pewne modyfikacje, doszlifowanie zasad, nie mówiąc już o odpicowaniu strony wizualnej.
Przykłady kampanii wspieraczkowych Brassa, czy 1889 Shikoku pokazują, że gry dla wąsatych miłośników potrafią odnieść duży sukces.
Tak sobie pogdybam, że kilkanaście tys. wspierających w samej Polsce jest moim zdanie całkiem realnym wynikiem.
Ponadto pewna "niepoprawność polityczna" Bożego Igrzyska sprawi, że o grze zrobi się za pewne bardzo głośno, więc obstawiam duży sukces komercyjny.
Stąd pytanie do wydawnictwa czy przejawiają Państwo jeszcze jakieś zainteresowanie tym tytułem?
Gra oczywiście miała swoje mankamenty ale nowe wydanie to okazja na pewne modyfikacje, doszlifowanie zasad, nie mówiąc już o odpicowaniu strony wizualnej.
Przykłady kampanii wspieraczkowych Brassa, czy 1889 Shikoku pokazują, że gry dla wąsatych miłośników potrafią odnieść duży sukces.
Tak sobie pogdybam, że kilkanaście tys. wspierających w samej Polsce jest moim zdanie całkiem realnym wynikiem.
Ponadto pewna "niepoprawność polityczna" Bożego Igrzyska sprawi, że o grze zrobi się za pewne bardzo głośno, więc obstawiam duży sukces komercyjny.
Stąd pytanie do wydawnictwa czy przejawiają Państwo jeszcze jakieś zainteresowanie tym tytułem?
grabol psia.kostka tak jak wspomniałem, Phalanxom dobrze idzie odświeżanie gier. Jeżeli zainteresowanie będzie większego, to kto wie, czy nie pochylą się nad tematem
Niemniej jednak jest info o nowej grze od Phalanx
Niemniej jednak jest info o nowej grze od Phalanx
Ostatnio zmieniony 14 gru 2023, 05:25 przez Sapieha, łącznie zmieniany 1 raz.
- DaaV
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 39 times
Czy coś wiadomo o dodruku Brass'ów (obojętnie który)? Graliśmy teraz w oba u znajomych i tak się wkręciliśmy, że chętnie bym dodał do kolekcji...
To już nie to wydawnictwo Brassa przejął Rebel i podobno się drukują (przyszły rok, na razie bez konkretów)