ChlastBatem pisze:Czyli na rynku w PL dostanę tylko koszulki Maydaya, które dobrze pasują? Przyznam, że nie lubię i to bardzo tych pseudo koszulek Maydaya.
Nikt inny nie robi koszulek w tym formacie na całym świecie.
Ten format Mayday robi ze względu na grę Dwarf King. Ale wiesz co? Jeszcze spytam kogoś, kto ma karty gwinta z kolekcjonerki XB, żeby mi je dokładnie zmierzył, bo mam pewne wątpliwości. A Mayday
w wersji premium sobie cenię - mają najlepiej dopasowane koszulki m.in. do 7CŚ. Wchodzą w standardową wypraskę bez problemu, czego nie można powiedzieć o koszulkach innych firm. Standardowe folijki istotnie są kiepskie, ale dla kart, których się nie tasuje, mogą być. Whatever, każdy kupuje to, co chce.
ChlastBatem pisze:vojtas pisze:Tego nie wiem, ale to akurat żaden problem - bez trudu można znaleźć zastępcze pudełko albo je nawet zrobić z kartonu czy luksusowej pianki.
Takie rozwiązanie mnie nie interesuje. Jestem estetą i zastępcze pudełka po czymś tam to słaba opcja. Inwestować w drewniane pudło na zamówienie to znowu droga zabawa.
Skoro jesteś estetą, to możesz sam zrobić estetyczne opakowanie, które na dodatek będzie unikalne.
W tej chwili nie wiem, czy karty w koszulkach będą dobrze leżeć w dołączonym pudełku - myślę, że może być lekki problem na szerokość i trzeba będzie je ułożyć nieco pod kątem.