Hype TOP 5 - gry, które chcę poznać w 2017
- Gambit
- Has thanked: 529 times
- Been thanked: 1905 times
- Kontakt:
Re: Hype TOP 5 - gry, które chcę poznać w 2017
Moja piątka gier, w które chcę zagrać w 2017 to:
- Secrets of the Lost Tomb - leży na półce od kilku miesięcy...wielkie i ciężkie...kusi, ale się boję
- Zombicide Black Plague - nasłuchałem się tyle dobrego, a Zombicide pomimo kilku bzdur w zasadach było nawet OK
- Pandemic Legacy: Sezon 2 - bo pokochałem sezon 1
- 7th Continent - mam nadzieję, że ktoś z Gdańska to zamówił...jestem cholernie ciekaw tej gry i chcę w nią zagrać
- Sherlock Holmes Consulting Detective - coś czuję, że to ten typ gry, który wciągnie mnie bez reszty
- Secrets of the Lost Tomb - leży na półce od kilku miesięcy...wielkie i ciężkie...kusi, ale się boję
- Zombicide Black Plague - nasłuchałem się tyle dobrego, a Zombicide pomimo kilku bzdur w zasadach było nawet OK
- Pandemic Legacy: Sezon 2 - bo pokochałem sezon 1
- 7th Continent - mam nadzieję, że ktoś z Gdańska to zamówił...jestem cholernie ciekaw tej gry i chcę w nią zagrać
- Sherlock Holmes Consulting Detective - coś czuję, że to ten typ gry, który wciągnie mnie bez reszty
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Moje TOP 5 ze względu na hype i nie tylko
1) Lisboa - bo to Vital!
2) Great Westerin Trail - bo to Pfister od Mombasy
3) Anachrony - Euro, które zaciekawiło mnie nie tylko swoim wyglądem już na Essen
4) Sherlock Hholmes Consulting Detective
5) Lorenzo il Magnifico - nie udało mi się dorwać na Essen... ani po
1) Lisboa - bo to Vital!
2) Great Westerin Trail - bo to Pfister od Mombasy
3) Anachrony - Euro, które zaciekawiło mnie nie tylko swoim wyglądem już na Essen
4) Sherlock Hholmes Consulting Detective
5) Lorenzo il Magnifico - nie udało mi się dorwać na Essen... ani po
Chętnie się podzielę ;)
-Planszostrefa.pl - 11%, 3trolle.pl - 6 %
-Planszostrefa.pl - 11%, 3trolle.pl - 6 %
Nie udzielałem się na forum od baaaaaardzo dawna, ale od pewnego czasu znowu wziąłem się za uzupełnianie kolekcji, likwidowanie kupki wstydu (przez granie) i czekanie na nowe pozycje. Mam też kilka rzeczy na oku w roku 2017. Oto kilka z nich
1. Gloomhaven - wyśmienicie zapowiadająca się przygodówka i czekam na nią, mimo że przygodówek w większości nie lubię.
2. Project Elite - kooperacyjna walka z obcymi w czasie rzeczywistym. Za oboma gatunkami nie przepadam, ale PE wygląda intrygująco.
3. Captain Sonar - i znowu teoretycznie gra nie w moim typie, ale mam nadzieję, że będzie wyjątkiem od reguły.
4. Terraformacja Marsa - to akurat gra z typu tych co lubię, czyli tworzenie silniczków, więc czekam na dodruk.
5. Wszystko co wyjdzie do TIME Stories.
I poza listą - rzeczy, które już mam i czekają na zagranie:
1. Mechs vs Minions - rewelacyjnie zapowiadająca się i fenomenalnie wydana gra Riot Games. Pudło właśnie przyszło i wygląda obłędnie.
2. Posiadłość Szaleństwa v2 - aplikacja uratowała dla mnie tę grę, bo za poprzednią wersję ciężko było mi się zabrać. Rozstawienie zajmowało za dużo czasu.
3. Conan - na półce czeka już wypasiona edycja z KS, zasady wyglądają ciekawie, recenzje są entuzjastyczne - teraz tylko znaleźć czas.
4. Pandemic Legacy - cały czas kwestia rozbija się o zebranie grupy chętnej na granie kilkunastokrotne w jeden tytuł. Może uda się namówić rodzinę
5. Wyrocznia Delficka - jak Feld, to musi być dobrze. Mam nadzieję sprawdzić lada dzień.
1. Gloomhaven - wyśmienicie zapowiadająca się przygodówka i czekam na nią, mimo że przygodówek w większości nie lubię.
2. Project Elite - kooperacyjna walka z obcymi w czasie rzeczywistym. Za oboma gatunkami nie przepadam, ale PE wygląda intrygująco.
3. Captain Sonar - i znowu teoretycznie gra nie w moim typie, ale mam nadzieję, że będzie wyjątkiem od reguły.
4. Terraformacja Marsa - to akurat gra z typu tych co lubię, czyli tworzenie silniczków, więc czekam na dodruk.
5. Wszystko co wyjdzie do TIME Stories.
I poza listą - rzeczy, które już mam i czekają na zagranie:
1. Mechs vs Minions - rewelacyjnie zapowiadająca się i fenomenalnie wydana gra Riot Games. Pudło właśnie przyszło i wygląda obłędnie.
2. Posiadłość Szaleństwa v2 - aplikacja uratowała dla mnie tę grę, bo za poprzednią wersję ciężko było mi się zabrać. Rozstawienie zajmowało za dużo czasu.
3. Conan - na półce czeka już wypasiona edycja z KS, zasady wyglądają ciekawie, recenzje są entuzjastyczne - teraz tylko znaleźć czas.
4. Pandemic Legacy - cały czas kwestia rozbija się o zebranie grupy chętnej na granie kilkunastokrotne w jeden tytuł. Może uda się namówić rodzinę
5. Wyrocznia Delficka - jak Feld, to musi być dobrze. Mam nadzieję sprawdzić lada dzień.
W tym roku muszę zagrać/kupić:
- Star Wars: Rebelia
- Posiadłość szaleństwa 2ED
- Mechs vs Minions
- Legendary (Marvel lub Alien)
- Dragon Ball Z: Miniature Game
Na radarze także:
- Alien Artifacts
- First Martians
- Cottage Garden z żoną
- Star Wars: Rebelia
- Posiadłość szaleństwa 2ED
- Mechs vs Minions
- Legendary (Marvel lub Alien)
Na radarze także:
- Alien Artifacts
- First Martians
- Cottage Garden z żoną
- Musza
- Has thanked: 1 time
O tak! Wiadomo już kiedy rusza KS?Hazegiant pisze:W tym roku muszę zagrać/kupić:
...
Ja w tym roku chcę dodać garstkę nowych tytułów do kolekcji i skupić się na dodatkach do już posiadanych pudełek. Rzeczy które mnie interesują to głównie zaległości z lat poprzednich.
1. Five Tribes - jeszcze nie grałem, podobno bardzo fajnie działa na dwie osoby i chcę to wypróbować;
2. coś z Legacy - nie wiem czy to będzie Pandemic czy coś innego ale chcę przetestować jak to hula;
3. Thunderstone 3rd edition - ma być zbiórka na Kicku, mam nadzieję, że uda mi się zakupić bo brakuje mi deckbuildera;
4. Legendary Encounters - któraś odsłona z systemu, być może Alien, ale to wymaga akceptacji połówki
5. Terraformacja Marsa - było tyle szumu związanego z tą premierą, że aż muszę się przekonać czy faktycznie gra jest tak miodna.
1. Five Tribes - jeszcze nie grałem, podobno bardzo fajnie działa na dwie osoby i chcę to wypróbować;
2. coś z Legacy - nie wiem czy to będzie Pandemic czy coś innego ale chcę przetestować jak to hula;
3. Thunderstone 3rd edition - ma być zbiórka na Kicku, mam nadzieję, że uda mi się zakupić bo brakuje mi deckbuildera;
4. Legendary Encounters - któraś odsłona z systemu, być może Alien, ale to wymaga akceptacji połówki
5. Terraformacja Marsa - było tyle szumu związanego z tą premierą, że aż muszę się przekonać czy faktycznie gra jest tak miodna.
1. Star Wars: Przeznaczenie (już do mnie jedzie)- bo to Star Wars. I ma kostki.
2. Troyes- kosteczki i piękne ilustracje
3. Terraformacja Marsa- po całej masie recenzji jestem bardzo ciekaw
4. This War of Mine- klimat
5. Blood Rage- Nadal nie przekonałem się do zakupu, ale nadal slinie się na sam widok.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
2. Troyes- kosteczki i piękne ilustracje
3. Terraformacja Marsa- po całej masie recenzji jestem bardzo ciekaw
4. This War of Mine- klimat
5. Blood Rage- Nadal nie przekonałem się do zakupu, ale nadal slinie się na sam widok.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
FlowPOP.pl - Płynnie o popkulturze || LINKTREE <--- PLANSZÓWKI, FILMY, MUZYKA, SERIALE, GRY
Profil na BGG
Profil na BGG
- Olgierdd
- Has thanked: 85 times
- Been thanked: 93 times
1. 7 Samurajów - uwielbiam Bauzę i kooperacje, także od dawna czekam na polskie wydanie
2. Adrenalina - z euro skłonny jestem zagrać tylko w te lekkie i z ciekawym tematem, a w stylistyce ameri tym bardziej do mnie przemawia.
3. Pandemic Legacy - ciągnie ciekawość i zamiłowanie do kooperacji
4. Concordia - panowie z Shut Up & Sit Down mocno polecali, a nie jestem obyty w euro, więc chętnie bym sprawdził.
5. Pathfinder Mummy's Mask - Rise of the Runelords mocno mnie wciągnął i myślę o rozpoczęciu nowej przygody.
2. Adrenalina - z euro skłonny jestem zagrać tylko w te lekkie i z ciekawym tematem, a w stylistyce ameri tym bardziej do mnie przemawia.
3. Pandemic Legacy - ciągnie ciekawość i zamiłowanie do kooperacji
4. Concordia - panowie z Shut Up & Sit Down mocno polecali, a nie jestem obyty w euro, więc chętnie bym sprawdził.
5. Pathfinder Mummy's Mask - Rise of the Runelords mocno mnie wciągnął i myślę o rozpoczęciu nowej przygody.
- warlock
- Has thanked: 1142 times
- Been thanked: 2168 times
Panowie z SU&SD mocno polecali Condottiere (po ich recenzji kupiłem - totalny przeciętniak, szkoda czasu) i Concordię (również kupiłem - IMO nuda i jedno z największych rozczarowań 2016 r. u mnie), a bardzo odradzali Cywilizację: Poprzez Wieki i Trajana (które absolutnie uwielbiam) . Teraz już wiem, że mam TOTALNIE inny gust od tych kolesi i ich recenzje oglądam tylko jako komediowy show .4. Concordia - panowie z Shut Up & Sit Down mocno polecali, a nie jestem obyty w euro, więc chętnie bym sprawdził.
- mat_eyo
- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 1361 times
- Kontakt:
U mnie to będzie coś takiego (ostrzegam, że mało nowości z 2017, a dużo nadrabiania zaległości):
1. Któraś gra Vitala Lacerdy
2. Sensowna kościanka, która nie nazywa się Troyes (Zamki Burgundii, Roll ftG?)
3. Food Chain Magnate
4. Chaos w Starym Świecie
5. Pandemic Legacy / Posiadłość Szaleństwa 2ed.
1. Któraś gra Vitala Lacerdy
2. Sensowna kościanka, która nie nazywa się Troyes (Zamki Burgundii, Roll ftG?)
3. Food Chain Magnate
4. Chaos w Starym Świecie
5. Pandemic Legacy / Posiadłość Szaleństwa 2ed.
Nie wiem, ale jak będą ładne figurki, cena nie zabije i będzie "jakakolwiek" mechanika to biorę Nie będę miał z kim w to grać, ale nie szkodzi bo GOKUMusza pisze:O tak! Wiadomo już kiedy rusza KS?Hazegiant pisze:W tym roku muszę zagrać/kupić:
...
- Dr. Nikczemniuk
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 318 times
Orleans
Kto nie widzi ciemności, nie będzie szukał światła.
1. 7th Continent - niesamowicie się zapowiadało na KS, niestety cena okazała by się dla żony zbyt zaporowa, więc nawet nie proponowałem. Wątpię żeby była okazja zagrać nie mniej jednak koncept paragrafówki zrealizowanej za pomocą gry planszowej jest super ciekawy.
2. Charterstone - Stegmeier nigdy nie zawodzi, Viticulture to jeden z moich ulubionych eurosucharów a budowanie miasta jeden z ulubionych tematów. Dodać do tego Legacy i zapowiada się hicior.
3. Santorini - piękne grafiki, prosta ale głeboka taktycznie mechanika. Czekam na swoją kopię z KS i trzymam kciuki żeby żonie się spodobała.
4. Owocowe opowieści - to że Lacerta wyda polską wersję tej planszówki było jedną z najlepszych wiadomości końcówki roku 2016. Potrzebny był mi taki workerplacement który byłby lekki, prosty do wytłumaczenia, posiadał klimat przyswajalny przez "zwykłych ludzi" a jednocześnie zawierał coś co mnie samego wciągnie. W tym wypadku jest to pseudo-Legacy połączone z szybkim tempem rozgrywki. Kupuję na pewno.
5. This War of Mine - niewiele ameritrashy jest w stanie mnie zainteresować (największy wyjątek: Battlestar Galactica), ale temu zdecydowanie się udało. Kolega zamówił na KS, czekam z niecierpliwością na możliwość przetestowania.
Poza top 5 w losowej kolejności:
2. Charterstone - Stegmeier nigdy nie zawodzi, Viticulture to jeden z moich ulubionych eurosucharów a budowanie miasta jeden z ulubionych tematów. Dodać do tego Legacy i zapowiada się hicior.
3. Santorini - piękne grafiki, prosta ale głeboka taktycznie mechanika. Czekam na swoją kopię z KS i trzymam kciuki żeby żonie się spodobała.
4. Owocowe opowieści - to że Lacerta wyda polską wersję tej planszówki było jedną z najlepszych wiadomości końcówki roku 2016. Potrzebny był mi taki workerplacement który byłby lekki, prosty do wytłumaczenia, posiadał klimat przyswajalny przez "zwykłych ludzi" a jednocześnie zawierał coś co mnie samego wciągnie. W tym wypadku jest to pseudo-Legacy połączone z szybkim tempem rozgrywki. Kupuję na pewno.
5. This War of Mine - niewiele ameritrashy jest w stanie mnie zainteresować (największy wyjątek: Battlestar Galactica), ale temu zdecydowanie się udało. Kolega zamówił na KS, czekam z niecierpliwością na możliwość przetestowania.
Poza top 5 w losowej kolejności:
- * Lorenzo il Magnifico
* Hope
* Agricola
* A Feast for Odin
- Gizmoo
- Has thanked: 2834 times
- Been thanked: 2748 times
Teoretyczne trzy gry w które najbardziej chce zagrać, to gry, które już kupiłem przez KS i na które nadal czekam, czyli Arcadia Quest: Inferno, Masmorra i Outlive.
Poza tym czekam na:
1. Empires of The Void 2ED. Laukat zapowiedział drugą edycję, która ma pojawić się na początku roku na Kickstarterze.
2. Badlands: Outpost of Humanity - eurotrash w klimatach Fallouta. Widziałem prototyp na Essen i bardzo mi się podobał. W lutym ma być na kicku.
3. Bunny Kingdom - nowa gra Richarda Garfielda. Na jego gry zawsze czekam. Ta wydaje się być mega ciekawa!
4. Near and Far - Jestem wściekły, że nie wsparłem tego tytułu na KS. I tak kupuję wszystko co wyjdzie od Laukata.
5. Master of Orion - Mam nadzieję na dobry tytuł.
[/quote]
- Chciałbym poznać więcej Gloomhaven. Najchętniej rozegrać całą kampanię.
Jeszcze nadrobienie zaległości z 2016: Czyli Scythe i Imhotep.
Poza tym czekam na:
1. Empires of The Void 2ED. Laukat zapowiedział drugą edycję, która ma pojawić się na początku roku na Kickstarterze.
2. Badlands: Outpost of Humanity - eurotrash w klimatach Fallouta. Widziałem prototyp na Essen i bardzo mi się podobał. W lutym ma być na kicku.
3. Bunny Kingdom - nowa gra Richarda Garfielda. Na jego gry zawsze czekam. Ta wydaje się być mega ciekawa!
4. Near and Far - Jestem wściekły, że nie wsparłem tego tytułu na KS. I tak kupuję wszystko co wyjdzie od Laukata.
5. Master of Orion - Mam nadzieję na dobry tytuł.
[/quote]
- Chciałbym poznać więcej Gloomhaven. Najchętniej rozegrać całą kampanię.
Jeszcze nadrobienie zaległości z 2016: Czyli Scythe i Imhotep.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2017, 02:13 przez Gizmoo, łącznie zmieniany 4 razy.
- Olgierdd
- Has thanked: 85 times
- Been thanked: 93 times
Mój gust też nie pokrywa się w pełni z Quinnem i Mattem, jednak w recenzjach potrafią bardzo rzeczowo powiedzieć co im się podoba, a co nie i dlatego zaciekawili mnie Concordią, chociaż to zupełnie nie mój klimat gier. Bez nich nawet bym nie spojrzał co zawiera to paskudne pudełkowarlock pisze:Panowie z SU&SD mocno polecali Condottiere (po ich recenzji kupiłem - totalny przeciętniak, szkoda czasu) i Concordię (również kupiłem - IMO nuda i jedno z największych rozczarowań 2016 r. u mnie), a bardzo odradzali Cywilizację: Poprzez Wieki i Trajana (które absolutnie uwielbiam) . Teraz już wiem, że mam TOTALNIE inny gust od tych kolesi i ich recenzje oglądam tylko jako komediowy show .4. Concordia - panowie z Shut Up & Sit Down mocno polecali, a nie jestem obyty w euro, więc chętnie bym sprawdził.
- splocki
- Kontakt:
... i nie mieszczące się nigdzie pudełko.Olgierdd pisze: to paskudne...
Kto wymyśla takie gabaryty?
- magole
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
Imperios Milenarios - piękna cywilizacja rodem z Argentyny, podobno jakiś europejski wydawca ma to na celowniku na ten rok
Container - nareszcie będzie dostępne nowe wydanie, ekonomia z kolorowymi klocuszkami
SpaceCorp - podbój kosmosu w wydaniu GMT, przy grze macza paluszki m.in. autor Dominant Species
1889 - jedna z krótszych gier z serii 18xx (tylko 3 godzinki) na pięknej mapie Japonii, wersja pnp
City of the Big Shoulders - odbudowa Chicago po wielkim pożarze, CIĘŻKI tytuł z mechaniką giełdy rodem z gier 18xx, za to z dołączonym mechanizmem worker placement, zapowiada się bardzo smakowicie, niestety to dopiero 2018 rok
Container - nareszcie będzie dostępne nowe wydanie, ekonomia z kolorowymi klocuszkami
SpaceCorp - podbój kosmosu w wydaniu GMT, przy grze macza paluszki m.in. autor Dominant Species
1889 - jedna z krótszych gier z serii 18xx (tylko 3 godzinki) na pięknej mapie Japonii, wersja pnp
City of the Big Shoulders - odbudowa Chicago po wielkim pożarze, CIĘŻKI tytuł z mechaniką giełdy rodem z gier 18xx, za to z dołączonym mechanizmem worker placement, zapowiada się bardzo smakowicie, niestety to dopiero 2018 rok
Zawsze chętnie zagram i zapraszam na naszego bloga http://www.railsonboards.com/.
- hutriel
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 28 times
A to hipster. W wątku o hype wymieniać tytuły o których nikt nie słyszał. Do teraz... Kurczę kilka pozycji wygląda przeciekawie.magole pisze:Imperios Milenarios - piękna cywilizacja rodem z Argentyny, podobno jakiś europejski wydawca ma to na celowniku na ten rok
- magole
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 34 times
Bo inaczej musiałbym wymienić same dziwne tytuły zaczynające się na 18....hutriel pisze:A to hipster. W wątku o hype wymieniać tytuły o których nikt nie słyszał. Do teraz... Kurczę kilka pozycji wygląda przeciekawie.
A na poważnie to sam się nakręciłem jak to pisałem , to może być dobry rocznik
Zawsze chętnie zagram i zapraszam na naszego bloga http://www.railsonboards.com/.
- jax
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 254 times
Też to mam na dalekim radarze. O ile nie będzie Eklundowate ani LeavingEarthowate, powinno być dobrzemagole pisze: SpaceCorp - podbój kosmosu w wydaniu GMT, przy grze macza paluszki m.in. autor Dominant Species
Stopień kompilkacji chyba wystarczający żeby poczuć powiew realizmu a nie euro.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
- mauserem
- Has thanked: 254 times
- Been thanked: 169 times
- Kontakt:
leczę się z nadmiernego wpływu "hajpa" na moje plany
więc inaczej niż w zeszłym roku - nie nastawiam się na coś szczególnie - ot dam się zaskoczyć temu co się pojawi na stole
ale kilka rzeczy jest na uwadze... no i klasyki, które chciałbym sprawdzić:
1. This War of Mine (nie wsparłem - czekam na Galaktę) - tutaj się lekko emocjonuję
2. Troyes, Trajan - klasyk do sprawdzenia
3. Near and Far - bo od Laukata
4. Tiny Epic Quest - bardzo jestem ciekaw jak to się "wypiecze"
5. Lisboa - bo od Lacerdy
ale podchodzę w tym roku na luzie: nie zagram trudno, będzie inna okazja , zagram - fajnie
więc inaczej niż w zeszłym roku - nie nastawiam się na coś szczególnie - ot dam się zaskoczyć temu co się pojawi na stole
ale kilka rzeczy jest na uwadze... no i klasyki, które chciałbym sprawdzić:
1. This War of Mine (nie wsparłem - czekam na Galaktę) - tutaj się lekko emocjonuję
2. Troyes, Trajan - klasyk do sprawdzenia
3. Near and Far - bo od Laukata
4. Tiny Epic Quest - bardzo jestem ciekaw jak to się "wypiecze"
5. Lisboa - bo od Lacerdy
ale podchodzę w tym roku na luzie: nie zagram trudno, będzie inna okazja , zagram - fajnie
U mnie lista prezentuje się następująco:
1. Legendary Marvel
2. Chaos w Starym Świecie
3. Mage Knight
4. Wojownicy Podziemi
5.Scythe
1. Legendary Marvel
2. Chaos w Starym Świecie
3. Mage Knight
4. Wojownicy Podziemi
5.Scythe
- Ayaram
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 730 times
Tak serio? Nie mam pojęcia jak tak gra będzie wyglądać, ale już wiem na 100%, że to będzie najłatwiejsza do namówienia do zagrania gra everHazegiant pisze: Nie wiem, ale jak będą ładne figurki, cena nie zabije i będzie "jakakolwiek" mechanika to biorę Nie będę miał z kim w to grać, ale nie szkodzi bo GOKU
Jestem totalnie napalona na:
1. Food Chain Magnate - jak tylko wróci do sklepów bierę
2. Mechs vs. Minions - wykonanie mnie powaliło, koniecznie do kupna i sprawdzenia
3. Lisboa - kolejny Vital do kolekcji
4. Nowe wydanie CO2
Poza tym gry, które już mam, ale jeszcze nie zagrałam:
-> Vinhos - wypasione wydanie czeka grzecznie na półeczce
-> Great Western Trail
-> Najeźdźcy z Północy
-> Champions of Midgard
1. Food Chain Magnate - jak tylko wróci do sklepów bierę
2. Mechs vs. Minions - wykonanie mnie powaliło, koniecznie do kupna i sprawdzenia
3. Lisboa - kolejny Vital do kolekcji
4. Nowe wydanie CO2
Poza tym gry, które już mam, ale jeszcze nie zagrałam:
-> Vinhos - wypasione wydanie czeka grzecznie na półeczce
-> Great Western Trail
-> Najeźdźcy z Północy
-> Champions of Midgard
Przewrotnie napisze, ze moj plan na 2017 jest taki:
Zagrac przynajmniej raz w kazda gre w kolekcji (dyspensa zostanie dana tylko za nieogranie nowosci z grudnia 2017), tak aby polka wstydu zmienila nazwe na polka ogrania albo cos w stylu polka z ulubionymi eurosucharami W tej chwili kolejka na stol jest mega dluga
Zagrac przynajmniej raz w kazda gre w kolekcji (dyspensa zostanie dana tylko za nieogranie nowosci z grudnia 2017), tak aby polka wstydu zmienila nazwe na polka ogrania albo cos w stylu polka z ulubionymi eurosucharami W tej chwili kolejka na stol jest mega dluga
Kolekcja
brak polskich liter ;)
brak polskich liter ;)