Myślę, że będziemy siedzieć do białego rana, więc wpadaj śmiało. Jakby co - zaczep mnie po prostu w wiadomości priv tutaj o 16:00, to dam Ci znać, na jakim etapie jestesmy, ok? (odbieram privy na komórce)hutriel pisze:Mam 2 pytania.
1. Jeżeli pojawię się ok 17 to będzie jeszcze szansa do czegoś zasiąść? Wiem, że jeszcze stoliki nie rozpisane więc to raczej pytanie z gatunku sondowania planów innych graczy - czy wszyscy się dorwą do grania o 10 i po 17 nie będzie już nikogo i niczego do grania. Ze swojego regału mógłbym przytachać Gallerista lub Vinhosa.
2. Dlaczego w ten weekend???
[Warszawa]11.02 Gramy w trudne gry, kobyły, hardcory!
- KubaP
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 421 times
Re: [Warszawa]11.02 Gramy w trudne gry, kobyły, hardcory!
- Coen
- Has thanked: 463 times
- Been thanked: 138 times
Jak do białego rana, to ja też będę. Godziny wieczorne to u mnie jedyna możliwość grania. Żona i dzieci wcześniej nie puszczą
I też mam nadzieję, że gdzieś znajdę jakieś wolne miejsce
I też mam nadzieję, że gdzieś znajdę jakieś wolne miejsce
Mam takie gry,
a zastanawiam się jeszcze nad tymi
ⓘ 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗰𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗶𝘀 𝗳𝗮𝗹𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗶𝘀𝗹𝗲𝗮𝗱𝗶𝗻𝗴
a zastanawiam się jeszcze nad tymi
ⓘ 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗰𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗶𝘀 𝗳𝗮𝗹𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗶𝘀𝗹𝗲𝗮𝗱𝗶𝗻𝗴
Może spróbuj machnąć dopasowanie i wrzuć do 3 arkusza - zobaczymy co wyjdziecrsunik pisze:Osoba, która przynosi grę niekoniecznie może mieć ochotę w nią zagrać Tworzenie stolików polecam metodą (algorytmem) węgierskim jeśli chce się pisać od zera lub zwykłym solverem w excelu. Jedno i drugie mam pod ręką. Tak na szybko wyszło mi, że excel ma ciut przyjemniejszy w obsłudze interfejs
Pytanie kiedy i czy robić dopasowanie?
- hutriel
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 28 times
Dzięki, pewnie tak zrobię. Na wszelki zaś wpiszę się jednak w arkusz z informacją od której będę. Kto wie co algorytm węgierski wypluje.KubaP pisze:Myślę, że będziemy siedzieć do białego rana, więc wpadaj śmiało. Jakby co - zaczep mnie po prostu w wiadomości priv tutaj o 16:00, to dam Ci znać, na jakim etapie jestesmy, ok? (odbieram privy na komórce)
-
Ktoś chętny na Star Wars Imperial Assault, Axis&Allies 1940 lub World of Warcraft z dodatkami ?
Ja, ja!
P.s. Mam warcrafta i A&A Pacific. Chętnie przyniosę też Darkest Night z dodatkami. A już myślałem że przyjdą sami piekarze.
P.s. Mam warcrafta i A&A Pacific. Chętnie przyniosę też Darkest Night z dodatkami. A już myślałem że przyjdą sami piekarze.
-
Ja niestety odpadam, dzieci się pochorowały
Wypisałem się z arkusza.
Miłego grania dla wszystkich
Wypisałem się z arkusza.
Miłego grania dla wszystkich
Jak takie hardcorowe gry mają być to może i ja przyjdę a mogę zabrać np: Colonial europe empires overseas, Commands Color Epic, Conflict of Heroes: Guadalcanal lub Price of Honour lub Awakening the bear, Crown of roses, Espana 1936, Democracy under siege, Fires of Midway, Iron&Oak, Kutuzov, Smuta, Sword of Rome, Wyścig do Renu.
W razie czego chętnie zagrałbym np. w Battlestara lub inny ameritrash.
- Neoptolemos
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 961 times
Na Wyścig do Renu mogę się pisać. Na moje gry na razie nikt nie jest chętny
-
Ja z miłą chęcią dołączę. Mogę zabrać Vanuatu.
Niestety muszę odwołać przyjazd. Eh, życie rodzinne...
-
berem pisze:Jak takie hardcorowe gry mają być to może i ja przyjdę a mogę zabrać np: Colonial europe empires overseas, Commands Color Epic, Conflict of Heroes: Guadalcanal lub Price of Honour lub Awakening the bear, Crown of roses, Espana 1936, Democracy under siege, Fires of Midway, Iron&Oak, Kutuzov, Smuta, Sword of Rome, Wyścig do Renu.
Ja bym chętnie spróbował zagrać w Fires of Midway ale raczej w innym terminie niż jutro.
- hutriel
Ponieważ okazało się, że mam więcej czasu do dyspozycji to ja tam bym chętnie do Mare Nostrum przysiadł. O ile dopuszczasz do planszy ludzi bez (znajomości) zasad.Neoptolemos pisze:Na Wyścig do Renu mogę się pisać. Na moje gry na razie nikt nie jest chętny
- Neoptolemos
Jasne Sam grałem na razie raz, a zasady są całkiem proste (przynajmniej w porównaniu do innych spodziewanych tytułów )
- hutriel
Oj, bo ja przez "ciężkie gry" i "kobyły" zrozumiałem fizyczną wagę/rozmiar pudełek. W takim razie dopisałem się i do MN.Neoptolemos pisze:Jasne Sam grałem na razie raz, a zasady są całkiem proste (przynajmniej w porównaniu do innych spodziewanych tytułów )
Czy magiczny algorytm będzie jakoś układał stoliki? Fartownie zwolniła mi się sobota i z tego szczęścia nie wiem o której się pojawić.
Zawsze coś się znajdzie i o 10:00. U nas wolna miejscówka przy Odynie.hutriel pisze:Oj, bo ja przez "ciężkie gry" i "kobyły" zrozumiałem fizyczną wagę/rozmiar pudełek. W takim razie dopisałem się i do MN.Neoptolemos pisze:Jasne Sam grałem na razie raz, a zasady są całkiem proste (przynajmniej w porównaniu do innych spodziewanych tytułów )
Czy magiczny algorytm będzie jakoś układał stoliki? Fartownie zwolniła mi się sobota i z tego szczęścia nie wiem o której się pojawić.
Wypadło mi coś do załatwienia, będę pewnie ok 15.
EDIT : Jednak odpadam całkowicie. Nie czekajcie na mnie.
EDIT : Jednak odpadam całkowicie. Nie czekajcie na mnie.
- Neoptolemos
Było bardzo fajnie, dziękuję wszystkim współgraczom i organizatorom!
Szkoda że to tak daleko...
Szkoda że to tak daleko...
Gra jest epicka! Wyszlo 11 godzin w 7 osób razem z tłumaczeniem zasad, setupem i sprzataniem. Totally worth it!
-
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 25 times
Dzięki wielkie Ani i Kubie za organizację.
Dzięki za miłe towarzystwo, fajne granie, chęć pomocy komunikacyjnej ze strony wielu osób, oraz oczywiście ładowarkę Pianino choć rzeczywiście trochę rozstrojone umilało czas (przynajmniej mnie
Tylko Piotrek S. zachował się nieładnie i dzięki jakimś machlojkom w ostatniej rundzie cudem wydarł mi zwycięstwo
Dzięki za miłe towarzystwo, fajne granie, chęć pomocy komunikacyjnej ze strony wielu osób, oraz oczywiście ładowarkę Pianino choć rzeczywiście trochę rozstrojone umilało czas (przynajmniej mnie
Tylko Piotrek S. zachował się nieładnie i dzięki jakimś machlojkom w ostatniej rundzie cudem wydarł mi zwycięstwo