Sub Terra
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Sub Terra
Czy ktoś z Was może zwrócił już uwagę na tą grę?
https://www.youtube.com/watch?v=Ars9NOIoEvg
Przypomina na pierwszy rzut Jaskinie jeśli chodzi o zasady eksploracji ale pominięto kwestię umiejętnego pakowania plecaka za to wzbogacono wszystko o wątek fabularny i losowość. Dla mnie zapowiada się ciekawie bo ta gra może mieć to coś czego w Jaskini trochę mi zabrakło.
Na youtube można znaleźć już zasady gry i przykładową rozgrywkę.
https://www.youtube.com/watch?v=Ars9NOIoEvg
Przypomina na pierwszy rzut Jaskinie jeśli chodzi o zasady eksploracji ale pominięto kwestię umiejętnego pakowania plecaka za to wzbogacono wszystko o wątek fabularny i losowość. Dla mnie zapowiada się ciekawie bo ta gra może mieć to coś czego w Jaskini trochę mi zabrakło.
Na youtube można znaleźć już zasady gry i przykładową rozgrywkę.
Re: Sub Terra
Na stronie KS są pliki do P&P oraz możliwość gry poprzez Tabletop.
Może pokusiłby się ktoś o przetłumaczenie instrukcji?
Może pokusiłby się ktoś o przetłumaczenie instrukcji?
Na samym dole KS jest informacja że instrukcja w języku polskim oczekuje na weryfikację - czyli jest szansa że będzie...może ktoś już się pokusił...
- Bart Henry
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 808 times
Wygląda ciekawie, więc mam nadzieję, że ktoś pokusi się na wydanie pełnej polskiej wersji. Pewnie będzie o to trudno, ale kto wie... Podbiję wątek, może jakieś wydawnictwo zauważy.
Wersja z kickstartera kusi przez już odblokowane bonusy - robią wrażenie. Dodatkowe figurki też robią klimat. Pierwsze recenzje pozytywne choć najchętniej posłuchał bym co Tom Vasel ma do powiedzenia. Z jednej strony mechanika poruszania się po jaskini nie do końca mnie przekonuje. Z drugiej strony podążające za najbliższą "ofiarą" bestie mogą sporo namieszać w tej mechanice - to może rzeczywiście dawać kopa i budować klimat...
1094% celu osiągnięte...i jeszcze tydzień....
https://boardgamegeek.com/geeklist/2193 ... tem5135534
https://boardgamegeek.com/geeklist/2193 ... tem5135534
- Siemlac
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
A nie chodzą jakieś słuchy o potencjalnej polskiej lokalizacji?
Zostało 40h... zastanawiam się nad wsparciem. Pracują nad polskim rulebookiem więc pytanie, czy będzie sens polskiego wydania.
Zostało 40h... zastanawiam się nad wsparciem. Pracują nad polskim rulebookiem więc pytanie, czy będzie sens polskiego wydania.
No i bam, bardzo mocno się zastanawiam czy nie wesprzeć :| Szkoda, że nie ma żadnego grupowego pledge'a, ale pewnie na zorganizowanie tego na forum i tak jest już za późno. Cenowo i tak nie wygląda to tragicznie, a sama gra mocno mnie zaciekawiła.
jeszcze 8 godzin.
wszedlem w wersje bez plastiku, uwazam ze nie jest tu potrzebny. gra wyglada ciekawie
dodatkowo nie wiadomo czy wogole bedzie wydana w retailu...
wszedlem w wersje bez plastiku, uwazam ze nie jest tu potrzebny. gra wyglada ciekawie
dodatkowo nie wiadomo czy wogole bedzie wydana w retailu...
Ja póki co postawiłem na Caver's Edition, cena rozsądna, zastanawiam się czy dodatki warte są tej dodatkowej stówy.
Ja też zaryzykowałem. Przy 7th continent byłem twardy postanowiłem poczekać na retail i trochę słabo wyszło... Wspólnych dostaw chyba nie przewidywali bo ceny wysyłek mają całkiem znośne jeśli chodzi o Unie Europejską.
To zagłębialiście się w to co dają dodatki? Poza dodatkowymi postaciami jak rozumiem tam są jakieś dedykowane "scenariusze"? Myślicie, że warto za tą stówkę dodatkową?
- _Berenice_
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 479 times
Warto - wprowadzają dodatkowe "tryby" rozgrywki. Już nie pamiętam dokładnie co, bo czytałam to z miesiąc temu, ale wsparłam z dodatkamiyac00b pisze:To zagłębialiście się w to co dają dodatki? Poza dodatkowymi postaciami jak rozumiem tam są jakieś dedykowane "scenariusze"? Myślicie, że warto za tą stówkę dodatkową?
Moja kolekcja
Planszówkowy PKS - gdzie planszówki kupujemy sami, a wy decydujecie, czy również chcecie wydać na nie swoje pieniądze!
ZnadPlanszy.pl - zapraszamy też do naszego bloga, gdzie także dzieją się różniste rzeczy :>
Planszówkowy PKS - gdzie planszówki kupujemy sami, a wy decydujecie, czy również chcecie wydać na nie swoje pieniądze!
ZnadPlanszy.pl - zapraszamy też do naszego bloga, gdzie także dzieją się różniste rzeczy :>
Dobra, przekonałaś mnie, Veteran's Pledge przyleci i do mnie :mrgreen:_Berenice_ pisze:Warto - wprowadzają dodatkowe "tryby" rozgrywki. Już nie pamiętam dokładnie co, bo czytałam to z miesiąc temu, ale wsparłam z dodatkami :wink:yac00b pisze:To zagłębialiście się w to co dają dodatki? Poza dodatkowymi postaciami jak rozumiem tam są jakieś dedykowane "scenariusze"? Myślicie, że warto za tą stówkę dodatkową?
Teraz tylko czekać do listopada albo i dłużej. Zapowiada się dobra klimatyczna gierka, fajnie będzie urozmaicić kooperację ze znajomymi tym tytułem ;)
- Lets_Grajmy
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 439 times
- Kontakt:
Mi to za bardzo przypomina Unknown, która pod względem mechaniki wydaje się być ciekawsza. Chyba przez kiepski projekt graficzny, prowadzenie kampanii i marketing nie osiągnęli takiego sukcesu jak Sub Terra. No i figurki! Drewniane meeple vs bajeranckie figurki.
Facebook: LET'S GRAJMY - Facebook
YouTube: LET'S GRAJMY - YouTube
Buycoffee: Jeśli sądzisz, że to co robię zasługuje na uznanie to --> Wspieraj kanał tutaj <--
YouTube: LET'S GRAJMY - YouTube
Buycoffee: Jeśli sądzisz, że to co robię zasługuje na uznanie to --> Wspieraj kanał tutaj <--
Do dodatków są już instrukcje do pobrania. Można zobaczyć o co w dodatkach chodzi. Ja wziąłem bo myślę że bardzo urozmaicą grę gdy podstawka się już ogra.
Wszystko na temat dodatków można znaleźć tu :
https://drive.google.com/drive/folders/ ... TFyUW1LSUk
Dzięki! Na pewno sprawdzę czy faktycznie warto.Saovine pisze:Do dodatków są już instrukcje do pobrania. Można zobaczyć o co w dodatkach chodzi. Ja wziąłem bo myślę że bardzo urozmaicą grę gdy podstawka się już ogra.
- AkitaInu
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 32 times
Poogladalem gameplay itp itd i jak na pierwszy rzut oka bylo super to potem qydalo mi sie powtarzalne i troche nudne. I jakies takie bez duszy zrezygnowalem po tym z zakupu
Wysłane z telefonu
Wysłane z telefonu