Opis polskiego wydawcy
źródło: http://icv2.com/articles/news/view/3404 ... tar-realms
Z tą szybkością to różnie bywa bo leczenia też wpadają duże. Z 1 punktu życia można mieć po chwili 21.Tygrys69 pisze: - szybsza niż SR, wpadają duże DMG, co też może być minusem
typem).
- brak kart wywalających trade zone. To troszkę boli, bo nie ma tak dużej kontroli nad tym co możemy kupić.
Hey!A jak Hero Realms ma się do Ascension (seria)?
Czy warto się nią zainteresować jeżeli ma się Ascension z kilkoma dodatkami?
Racja. Leczenia też jest sporo No i są Championi z gard, ale u nas często żyją jedną turę po czym padają jak muchy. Z tym trade to jednak wolałbym trochę kontroli. Nie wiem czy nie ma pod to jakiejś promki. Możliwe, że nadchodzący dodatek coś takiego doda.Z tą szybkością to różnie bywa bo leczenia też wpadają duże. Z 1 punktu życia można mieć po chwili 21.
Co do braku kart do odrzucania kart z marketu to wydaje mi się że dzięki temu w grze panuje większa różnorodność. Nie przewija się decku a korzysta z tego co jest. Wiele razy kupowałem to co było, bo nie mogłem nic odrzucić i odkrywałem ciekawe połączenia.
Co prawda zacząłem swoją przygodę od podstawki (trzecia edycja) i dodatków z nowej wersji, ale starsze grafiki też mi się podobają.Tygrys69 pisze: No i jeszcze grafiki. Obie mi się podobają HR bliżej do MTG, piękne i szczegółowe. Zaś Ascension wiadomo Przy czym ja UWIELBIAM grafiki Ascension - specjalnie zakupiłem jeszcze starą wersję RotF, żeby mieć starą rękę startową ;p
Nie grałem co prawda w HR ale znam dobrze SR i jest to gra która jest wzorowana na Ascension w jakiś 90% podstawowej mechaniki Jeśli posiadasz już Ascension z kilkoma dodatkami, kupując SR de facto kupujesz tą samą grę z inną grafiką. Na pewno plusem na rzecz SR jest to że podstawka zmieści ci się do kieszeni, więc jest to bardziej "mobilna" gra, którą łatwiej wziąść ze sobą do np. wybierając się do parku na rower.splocki pisze:A jak Hero Realms ma się do Ascension (seria)?
Czołem!splocki napisał(a):
A jak Hero Realms ma się do Ascension (seria)?
Nie grałem co prawda w HR ale znam dobrze SR i jest to gra która jest wzorowana na Ascension w jakiś 90% podstawowej mechaniki Jeśli posiadasz już Ascension z kilkoma dodatkami, kupując SR de facto kupujesz tą samą grę z inną grafiką. Na pewno plusem na rzecz SR jest to że podstawka zmieści ci się do kieszeni, więc jest to bardziej "mobilna" gra, którą łatwiej wziąść ze sobą do np. wybierając się do parku na rower.
- K.
Hidark_dar pisze:Hey guys,
I have the game with the Kickstarter promos, anyone interested in playing in Krakow?
W wątku do Star Realms dostałem taką informację, ale nie jest ona oficjalna:maciejo pisze:A będzie edycja PLQuba40 pisze:W czwartek zakupiłem HR, miałem czekać na polską edycję
Jiloo pisze:Szczerze mówiąc nie zapytałem, ale skoro SR normanie, to raczej HR też.playerator pisze:Podpieram.to czy zwyczajnie?Jiloo pisze:Rozmawiałem z GF na Planszówkach na narodowym. Powiedzieli, że chcą jeszcze w tym roku, ale nie podawali konkretnych terminów.