HATE (Raphaël Guiton, Jean-Baptiste Lullien, Nicolas Raoult)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Marx
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 23 times
Re: Chronicles of Hate [CMON}
Ale w linku podanym przez Galatolol jest właśnie mnóstwo szczegółów na temat mechaniki w grze i samej rozgrywki. Tutaj mamy pojedynki i fazy pośrednie (intermission), w których się wzmacniamy,rozbudowujemy, planujemy. Może być całkiem ciekawie. I wbrew pozorom,.choc grę projektował p. Lang, nie jest.to żaden Blood Rage. No i klimat postapo.
Mnie też zdjęcie planszy nie zachwyca, ale wciąż czekam na więcej materiałów, w końcu to tylko jedna fotografia, i filmy z rozgrywką.
Pewnie ze względu na temat, Portal tego nie wyda.
Mnie też zdjęcie planszy nie zachwyca, ale wciąż czekam na więcej materiałów, w końcu to tylko jedna fotografia, i filmy z rozgrywką.
Pewnie ze względu na temat, Portal tego nie wyda.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2018, 10:07 przez Marx, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 88 times
- Kontakt:
Nikt tego nie wyda. Edycja na KSie ma by jedyna - nie będzie w sklepach.
Filmik: https://www.facebook.com/coolminiornot/ ... cation=ufi
Filmik: https://www.facebook.com/coolminiornot/ ... cation=ufi
- bubu
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Ja mam taką nadzieję, że skoro to egranizacja komiksu Smitha, który w CMON ma dość wysoką pozycję, to nie pozwoli zepsuć swojego dziecka nieudaną grą.
https://www.youtube.com/watch?v=jem01pRZNHI
LIVE: Unleash HATE: The Board Game with Léo from Mythic Games
LIVE: Unleash HATE: The Board Game with Léo from Mythic Games
- bubu
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
- kaimada
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 132 times
120$ + 20/30$ za transport.
Trochę szaleństwo jak za dwuosobową grę o której mało co w sumie wiadomo.
Trochę szaleństwo jak za dwuosobową grę o której mało co w sumie wiadomo.
- Wothan
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 16 times
Zobaczymy jakie będą kolejne SG, ale z treści wynika, że 5 i 6 plemię będzie raczej jako płatny Add-on. Gra ma być tylko na KS, więc z czasem jej wartość może wzrosnąć - jeśli oczywiście się okaże, że jest dobre
- pan_satyros
- Has thanked: 675 times
- Been thanked: 516 times
- Kontakt:
2-4 graczy, ale tylko 2 gra na raz... reszta robi um um ummmm.
idea rywalizacji o krainę w serii potyczek na zasadzie "turnieju" ciekawa, ale na oko dość uciążliwa w praktyce spotkań.
Póki co nie porwało mnie jakoś bardzo. Chyba spodziwałem się ciekawszego dizajnu po tak nietypowym komiksie, a tu jakieś leniwe tabelko-excele, mapa jak zdjęcie polskiej plaży i wioska rodem z heroes IV ...
idea rywalizacji o krainę w serii potyczek na zasadzie "turnieju" ciekawa, ale na oko dość uciążliwa w praktyce spotkań.
Póki co nie porwało mnie jakoś bardzo. Chyba spodziwałem się ciekawszego dizajnu po tak nietypowym komiksie, a tu jakieś leniwe tabelko-excele, mapa jak zdjęcie polskiej plaży i wioska rodem z heroes IV ...
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
- DDP
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 21 times
Obejrzałem video z rozgrywki. Grafika i tematyka mnie trochę odpychają ale pomysł samej kroniki ciekawy (różne scenariusze i cele w zależności od miejsca walki, porywanie ciał poległych, upgrade planszy ze zdobytych zasobów i kart postaci ala Mystic Vale). Nawet że to dwuosobówka nie przeszkadza. Jednak system walki jest rozczarowujący (wydaje się nudny i losowy). Rzut kością vs rzut kością - serio? Mamy 2018, nie było czegoś ciekawszego (choćby deck losowych kart który można ulepszać ala Gloomhaven)? Już widzę minę kogoś kto upgradował postać przez pół kroniki, a potem mu ją zabili i spalili w piecu bo rzucając w obronie 5 kośćmi miał same miecze i zasoby. Wiem że kości to zawsze losowość i rzuty się uśredniają ale mając tylko jeden hit point (plus zagrożenie perma death) i rzucając te same kości do obrony i ataku mogę w teorii zawsze trafiać przeciwne symbole. Może trochę przesadzam i nie ma to aż tak wielkiego wpływu na balans ale na pewno walka, która powinna być mięsem wydaje się być najsłabszym elementem. Poza tym granie scenariuszy na różne cele, a wygrywanie na końcu kroniki punktami wydają się trochę oderwane od siebie. Poczekam na zasady i filmik pełną rozgrywką, ale na razie nie zachęca (no i wykrakałem cenę z kosmosu 120$, dobrze że dolar stoi tak biednie;).
Zawsze gram o zwycięstwo!
- Galatolol
- Has thanked: 624 times
- Been thanked: 1030 times
- pan_satyros
- Kontakt:
Ta gra w założeniu ma być grana w grupie znajomych, by proces podboju był ciekawszy. Jakoś nie czułbym wielkiego funu wiedząc że jest tylko jeden wróg w całej krainie. A grania na 2 teamy raczej bym się nie podjął, zawsze byłaby pokusa faworyzowania. To chyba po prostu taki model rozgrywki. Pojedyncze potyczki ze znajomymi, niekoniecznie na tym samym spotkaniu.Zonexir pisze:More $$$ !!!
Gra wydaje się bardzo ciekawa, ale obawiam się, że ciężko będzie zagrać taką "kampanię" w więcej jak 2 osoby.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2018, 08:57 przez pan_satyros, łącznie zmieniany 1 raz.
Obejrzalem gameplay i po ekscytacji. Mechanicznie jest tak nieciekawie, sztampowo i bez wyobrazni, ze mam watpliwosci czy to nie jest trolololo. Oni umyslnie jechali po checkliscie najbardziej leniwych i oklepanych mechanizmow?
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Jasne, jasne, rozumiem. Chodziło mi bardziej o to, że rozegranie takiej kampanii w wiecje osób wymaga dużej ilości czasu i oczywiście kilku spotkań przez co może być problem by rozegrać takową (lub tylko ja mam taki problem wśród znajomych by kontynuować kapanię )pan_satyros pisze:Ta gra w założeniu ma być grana w grupie znajomych, by proces podboju był ciekawszy. Jakoś nie czułbym wielkiego funu wiedząc że jest tylko jeden wróg w całej krainie. A grania na 2 teamy raczej bym się nie podjął, zawsze byłaby pokusa faworyzowania. To chyba po prostu taki model rozgrywki. Pojedyncze potyczki ze znajomymi, niekoniecznie na tym samym spotkaniu.Zonexir pisze:More $$$ !!!
Gra wydaje się bardzo ciekawa, ale obawiam się, że ciężko będzie zagrać taką "kampanię" w więcej jak 2 osoby.
- pan_satyros
- Kontakt:
No i ja się z tobą w 100% zgadzam, dlatego własnie raczej sobie odpuszczę (szczególnie że i mechanicznie nie widzę cudów)Zonexir pisze:Jasne, jasne, rozumiem. Chodziło mi bardziej o to, że rozegranie takiej kampanii w wiecje osób wymaga dużej ilości czasu i oczywiście kilku spotkań przez co może być problem by rozegrać takową (lub tylko ja mam taki problem wśród znajomych by kontynuować kapanię )pan_satyros pisze:Ta gra w założeniu ma być grana w grupie znajomych, by proces podboju był ciekawszy. Jakoś nie czułbym wielkiego funu wiedząc że jest tylko jeden wróg w całej krainie. A grania na 2 teamy raczej bym się nie podjął, zawsze byłaby pokusa faworyzowania. To chyba po prostu taki model rozgrywki. Pojedyncze potyczki ze znajomymi, niekoniecznie na tym samym spotkaniu.Zonexir pisze:More $$$ !!!
Na razie patrząc na zawartość jest dobrze. Ok 60 bardzo szczegółowych figurek za 120 funtów. Czyli tyle, ile figurki w sklepie kosztują a tu jeszcze jakaś gra do tego... No i to cmon, więc pewnie wersja KS będzie do sprzedania za dobry pieniądz po dostawie
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
wyglada to na zcide w wersji player-vs-player. nie podoba mi sie. pass.
zcide lubie, ale 45 wersja tego samego - mam juz kilka jej odmian.
kampania stanela na 500k i krwawi z wolna na 600k...700k. s-goal'e tez slabe.
Gra na pewno bedzie sukcesem. i dobrze. na pewno jest dla niej miesce.
Tak naprawde - w im mniejszej liczbie egzemplarzy - tym bardziej ekskluzywnie (to i tak jest KS limited).
nemesis za to - poszlo jak burza. pobilo juz hate.
Fajnie, ze sie udalo. na Essen bylo duze zainteresowanie. a poczatek kampanii tylko to potwierdzil.
zcide lubie, ale 45 wersja tego samego - mam juz kilka jej odmian.
kampania stanela na 500k i krwawi z wolna na 600k...700k. s-goal'e tez slabe.
Gra na pewno bedzie sukcesem. i dobrze. na pewno jest dla niej miesce.
Tak naprawde - w im mniejszej liczbie egzemplarzy - tym bardziej ekskluzywnie (to i tak jest KS limited).
nemesis za to - poszlo jak burza. pobilo juz hate.
Fajnie, ze sie udalo. na Essen bylo duze zainteresowanie. a poczatek kampanii tylko to potwierdzil.
- Wothan
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 16 times
Pojawił się SG z dodatkową planszą do symultanicznych pojedynków co daje teoretycznie możliwość grania dla 4 osób na raz. Bardzo dobry i przemyślany SG. Zaczynam się coraz bardziej ślinić
Szkoda tylko że te figurki są tak samo brzydkie jak we wszystkich kampaniach CMON
3trolle -7.00% (chętnie pomogę ;)
- AkitaInu
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 32 times
Szkoda że nie wymyślili co zrobić jeżeli gra nieparzysta liczba graczyWothan pisze:Pojawił się SG z dodatkową planszą do symultanicznych pojedynków co daje teoretycznie możliwość grania dla 4 osób na raz. Bardzo dobry i przemyślany SG. Zaczynam się coraz bardziej ślinić
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Napić się piwa i czekaćAkitaInu pisze:Szkoda że nie wymyślili co zrobić jeżeli gra nieparzysta liczba graczyWothan pisze:Pojawił się SG z dodatkową planszą do symultanicznych pojedynków co daje teoretycznie możliwość grania dla 4 osób na raz. Bardzo dobry i przemyślany SG. Zaczynam się coraz bardziej ślinić