Nemesis - jakie koszulki?
Nemesis - jakie koszulki?
Ogólnie powiem Wam, że jak na wydane 450zł w wersji retailowej, to jestem jednak rozczarowany jakością wykonania niektórych elementów. Karty po jednej rozgrywce wyglądają jakby były grane rok. Muszę je zapakować w koszulki, pytanie tylko które? Jaki to jest dokładnie wymiar od Rebela? Nie mam od nich gier za bardzo, więc nie brałem dotąd żadnych koszulek.
Re: Nemesis (Adam Kwapiński)
Koszulkowałem dwa dni temu, ale nie w koszulki Rebela, bo przede wszystkim chciałem żeby karty w koszulkach zmieściły się do wypraski. Jedyne co może komuś przeszkadzać to że małe karty są na styk jeśli chodzi o wysokość albo nawet minimalnie wystają - dla mnie jest to do przeżycia, ale potrafię sobie wyobrazić, że komuś może to przeszkadzać.
Małe - Mayday Mini Chimera
Duże - Ultra Pro Standard Pro-fit 64x89
Małe - Mayday Mini Chimera
Duże - Ultra Pro Standard Pro-fit 64x89
U mnie
Małe mini european premium
Duże classic CG premium
od rebela. Zajmują więcej miejsca ale jakoś je mieszczę. Z koszulek karty nie wystają. Oceniam je na bardzo dobre. Do tego kapsle na monety do żetonów 24,5 mm dwa opakowania i 30,5 mm pięć opakowań.
Małe mini european premium
Duże classic CG premium
od rebela. Zajmują więcej miejsca ale jakoś je mieszczę. Z koszulek karty nie wystają. Oceniam je na bardzo dobre. Do tego kapsle na monety do żetonów 24,5 mm dwa opakowania i 30,5 mm pięć opakowań.
Koszulkuję wszystkie gry.... To była poprostu odpowiedź na czyjeś zapytanie. Może tak jak ja ktoś czuje potrzebę zrobienia tego. Ja zakoszulkowałem Nemesisa zaraz po wyjęciu z pudełka. Karty zawsze będą wyglądać jak nowe i bardzo się z tego cieszę.
A jak tasujesz karty? Jedna po drugiej? Najbardziej popularna i bardzo skuteczna metoda - Mash shuffling, zniszczyła by karty po kilku przetasowaniach.
Koszulki na karty są głównie do celów tasowania kart. W drugiej kolejności by zabezpieczyć przed ich macaniem i zabrudzeniem tłuszczem i innymi resztkami jedzenia (nie pisz że myjesz ręce lub nic nie jesz przy grach).
Nemesis ma kilka talii które musi być zawsze potasowane - Wydarzenia, Ataki, Infekcje, talie graczy, trzy talie przedmiotów. Wszystko to się tasuje.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2019, 13:21 przez Jools, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 29 times
Ja koszulkuje tylko talie , które się tasuje co turę. I rzeczywiście muszę przeprosić. Talie akcji mam przez to zakoszulkowana. Natomiast innych nie ruszam.
- miszczu666
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 174 times
- Kontakt:
Re: Nemesis - jakie koszulki?
Od siebie dodam, że mam wszystkie w koszulkach.
Jak na zdjęciu. Żadnych podgrzewań ani wycinań w insercie nie stosowałem.
Moje tłumaczenia plików pomocy, skrótów zasad: ***LISTA***
Lista zawiera pliki pomocne przy Scythe (z dodatkami), Nemesis, Wojna o Pierścień (z dodatkami), Star Wars Rebelia (z dodatkiem)
Lista zawiera pliki pomocne przy Scythe (z dodatkami), Nemesis, Wojna o Pierścień (z dodatkami), Star Wars Rebelia (z dodatkiem)
- brazylianwisnia
- Has thanked: 278 times
- Been thanked: 988 times
Re: Nemesis - jakie koszulki?
Tylko profit sa strasznie cienkie i kiepsko sie przez to tasuje. Nie ma to jak grube koszulki premium. Najlepiej matowe ja podgrzalem i rozepchnalem insert lyzeczka. Zajelo 10min bedac ostroznym.miszczu666 pisze: ↑05 paź 2019, 13:46 Od siebie dodam, że mam wszystkie w koszulkach.
Sprzedam:ATO, Oathsworn, Lords of Ragnarok,eurasy, inne
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430