Nemesis (Adam Kwapiński)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- raj
- Administrator
- Has thanked: 310 times
- Been thanked: 946 times
- Kontakt:
Re: Nemesis (Adam Kwapiński)
Czy jest jakaś różnica między core boxami z KS i retailem Rebela?
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
-
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 93 times
- brazylianwisnia
- Has thanked: 278 times
- Been thanked: 988 times
Wersja KS ma dodane:
Komiks z kampanią coop, talia kart z grafikami etherfields oraz moneta Do Tainted Grail.
Poza tym nie ma różnic w samym core boxie.
Sprzedam:ATO, Oathsworn, Lords of Ragnarok,eurasy, inne
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
Nawet ten pakiet kart dokładają jak się nie mylę oddzielnie, a nie w pudełku (mogę się mylić:).
Do samej gry to żal tylko byłoby tylko tego komiksu.
A dla jasności to w wersji KS w dodatkowej paczce był:
- artbook z Tainted Grail
- moneta metalowa do Tainted Grail
- kart do gry z grafikami z Etherfields (tak btw rosa takiej sobie jakości według mnie, a są to klasyczne kart do gry - były do kupienia w kampanii samego Etherfields jako addon)
- ...i właśnie "niedopowiedziane historię" - kampania kooperacyjna z zasadami (1 część, podobno to bonus ponad to co na KS było - nie zdziwię się jeśli będzie potem ta kampania na sprzedaż jako dodatek:-)) - zawiera to komiks z zasadami (kolejne misje) + arkusz A4 z żetonami do tej kampanii (karton).
Karty, który były dodawane do wersji sklepowej będą (mają być) z dodatkami z KS dosłane.
A same "coreboxy" faktycznie nie mają różnic (...jak dla mnie gra jest naprawdę na wypasie i chyba czekam głównie na postacie dodatkowe jako większą różnorodność... )
Do samej gry to żal tylko byłoby tylko tego komiksu.
A dla jasności to w wersji KS w dodatkowej paczce był:
- artbook z Tainted Grail
- moneta metalowa do Tainted Grail
- kart do gry z grafikami z Etherfields (tak btw rosa takiej sobie jakości według mnie, a są to klasyczne kart do gry - były do kupienia w kampanii samego Etherfields jako addon)
- ...i właśnie "niedopowiedziane historię" - kampania kooperacyjna z zasadami (1 część, podobno to bonus ponad to co na KS było - nie zdziwię się jeśli będzie potem ta kampania na sprzedaż jako dodatek:-)) - zawiera to komiks z zasadami (kolejne misje) + arkusz A4 z żetonami do tej kampanii (karton).
Karty, który były dodawane do wersji sklepowej będą (mają być) z dodatkami z KS dosłane.
A same "coreboxy" faktycznie nie mają różnic (...jak dla mnie gra jest naprawdę na wypasie i chyba czekam głównie na postacie dodatkowe jako większą różnorodność... )
- raj
- Administrator
- Has thanked: 310 times
- Been thanked: 946 times
- Kontakt:
Czyli te poprawione karty, które retailowcy dostają już teraz, KSowcy dostaną dopiero za kilka miesięcy?
To tak trochę słabo...
To tak trochę słabo...
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Wieści o poprawionych żetonach silników:
Customer Support pisze:otrzymaliśmy informację z naszej drukarni w Chinach, że z powodu problemów na linii produkcyjnej poprawione tokeny silników zostaną wysłane do nas dopiero 20 października. Kiedy tylko otrzymamy poprawione komponenty, zaczniemy ich wysyłkę. W imieniu całej firmy bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację i opóźnienie.
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
-
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 59 times
i czekamy na nową stróżówkę
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Heh, stróżówka już weszła do naszego słownika.
Oby tylko Rebel udostępnił instrukcję i treść kart przed wysłaniem plików do drukarni.
-
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 29 times
Znalazłem soundtrack nemesisa na spotyfy. Jakby Ktoś byłby zainteresowany [url.] https://open.spotify.com/playlist/18ZZK ... 3OxY0LfTlA [/url]
Zastanawiałem się obecnie nad zakupem tej gry i czytając ten dział widzę, że mają wyjść jakieś poprawki. Na Allegro jest wersja "NEMESIS PL Gra planszowa Kooperacja + FixPack" https://allegro.pl/oferta/nemesis-pl-gr ... 8438522640 Co to jest ten FixPack? W opisie aukcji nie ma informacji. Jak dużo zmienia ten FixPack i czy warto poczekać jeszcze jakiś czas przed zakupem tej gry?
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
FixPack to kilka poprawionych kart, które miały błędy.Łukasz83 pisze: ↑20 wrz 2019, 10:51 Zastanawiałem się obecnie nad zakupem tej gry i czytając ten dział widzę, że mają wyjść jakieś poprawki. Na Allegro jest wersja "NEMESIS PL Gra planszowa Kooperacja + FixPack" https://allegro.pl/oferta/nemesis-pl-gr ... 8438522640 Co to jest ten FixPack? W opisie aukcji nie ma informacji. Jak dużo zmienia ten FixPack i czy warto poczekać jeszcze jakiś czas przed zakupem tej gry?
Ja polecam śledzenie grupy gry planszowe na fb, wczoraj ktoś sprzedawał Nemesis za 400 zł Spokojnie mozna dostać podstawowa wersje za 450.
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Lost Death
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
jak sobie teraz ogarnąć ten FixPack?
Swoją wersje KS PL zakupiłem w sklepie internetowym, wersja Full-wypas (dodatki, intruder, odblokowane cele itd.) mam się upominać teraz w sklepie o te poprawione karty czy po prostu czekać na dodatki?
Swoją wersje KS PL zakupiłem w sklepie internetowym, wersja Full-wypas (dodatki, intruder, odblokowane cele itd.) mam się upominać teraz w sklepie o te poprawione karty czy po prostu czekać na dodatki?
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2019, 19:05 przez Lost Death, łącznie zmieniany 1 raz.
„Natura dała nam jeden język, a dwoje uszu, abyśmy słuchali dwa razy tyle, co mówili”
-
Jak z ks to wszyscy z automatu dostaną.Lost Death pisze: ↑23 wrz 2019, 18:46 jak sobie teraz ogarnąć ten FixPack? Czekam na polskie wersje dodatków, myślicie, że dostanę te karty w raz z tymi dodatkami? czy muszę się upomnieć?
- Lost Death
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
chodzimi o to, że wersja co prawda jest KS ale zakupiona w zwykłym sklepie internetowym.
„Natura dała nam jeden język, a dwoje uszu, abyśmy słuchali dwa razy tyle, co mówili”
-
To pewnie też z tego sklepu przyjdą do ciebie dodatki. To i poprawione karty też będą.Lost Death pisze: ↑23 wrz 2019, 19:06 chodzimi o to, że wersja co prawda jest KS ale zakupiona w zwykłym sklepie internetowym.
- BartoszK
- Has thanked: 28 times
Rozumiem, że dotyczy do wersji retail.playerator pisze: ↑12 wrz 2019, 15:53 Wieści o poprawionych żetonach silników:
Customer Support pisze:otrzymaliśmy informację z naszej drukarni w Chinach, że z powodu problemów na linii produkcyjnej poprawione tokeny silników zostaną wysłane do nas dopiero 20 października. Kiedy tylko otrzymamy poprawione komponenty, zaczniemy ich wysyłkę. W imieniu całej firmy bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację i opóźnienie.
Czy wiadomo coś na temat tych kafli w wersji KS?
Przed zagraniem zapoznaj się z treścią instrukcji dołączonej do opakowania,
bądź skonsultuj się z twórcą lub wydawcą,
gdyż każda gra niewłaściwie zagrana zagraża twojej opinii lub zdrowiu.
bądź skonsultuj się z twórcą lub wydawcą,
gdyż każda gra niewłaściwie zagrana zagraża twojej opinii lub zdrowiu.
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Informacja dotyczy wersji KS. Problem zgłosiłem tutaj.
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
także = też, również
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 682 times
- Been thanked: 1054 times
-
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 93 times
Pliki p&p w języku polskim https://www.dropbox.com/sh/9t72um9uobn0 ... Dr-ka?dl=0
-
Przydało by się dodać, że mówimy tutaj o dodatkach z kampanni.Fenrisek83 pisze: ↑11 paź 2019, 07:16 Pliki p&p w języku polskim https://www.dropbox.com/sh/9t72um9uobn0 ... Dr-ka?dl=0
-
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 17 times
Czy poprawione karty, karta postaci (errata) i silniki będą automatycznie dodawane do dodatków z ks?
Czy dodatki Carnomorphs, Terrain czy Script Comic Book będą dostępne w późniejszej sprzedaży? Pytam o wersje PL.
Dzięki
Czy dodatki Carnomorphs, Terrain czy Script Comic Book będą dostępne w późniejszej sprzedaży? Pytam o wersje PL.
Dzięki
- Jareks1985
- Has thanked: 95 times
- Been thanked: 145 times
Fix Pack Rebel rozsyła wraz z grami do sklepów, więc jeśli masz retail i nie dostałeś fixpacka musisz sie zgłosic wo wydawcy.MajkelEryk pisze: ↑18 paź 2019, 00:53 Czy poprawione karty, karta postaci (errata) i silniki będą automatycznie dodawane do dodatków z ks?
Dzięki
Fix pack obejmuje tylko karty
Carnomorphs oraz Voidsiders, Aftermath będą dostępne w sprzedaży, natomiast komiks i Terrain ponoć nie.
-
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 17 times
A wersja ks? Trzeba samemu się upomnieć czy wyślą ze streach golami?Jareks1985 pisze: ↑18 paź 2019, 11:31Fix Pack Rebel rozsyła wraz z grami do sklepów, więc jeśli masz retail i nie dostałeś fixpacka musisz sie zgłosic wo wydawcy.MajkelEryk pisze: ↑18 paź 2019, 00:53 Czy poprawione karty, karta postaci (errata) i silniki będą automatycznie dodawane do dodatków z ks?
Dzięki
Fix pack obejmuje tylko karty
Carnomorphs oraz Voidsiders, Aftermath będą dostępne w sprzedaży, natomiast komiks i Terrain ponoć nie.