Nemesis - dyskusje na temat tłumaczenia
Re: Nemesis (Adam Kwapiński)
Teraz to są spekulacje bo może jest tak, że ja mam już te poprawione karty. Tylko nie sprawdzę tego teraz bo nie wiem jakie to karty są i mam je też po włosku.
- awawa
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 38 times
Ale chyba te błędy o których piszecie były w naszej wersji językowej i ciężko to zweryfikować jeśli pakiety są pomieszane z włoskimi. Któryś sklep zaczął może wysyłać drugą falę dodatków?
Granie na Bemowie
Poprawki dotyczą wyłącznie polskiej wersji językowej tj. tłumaczenia popełnionego przez Rebel. Wersja włoska - z tego co słyszałem - ma swoje własne błędy.
W każdym razie poprawione miały być karty:
- 2 × Ogień zaporowy (akcja zwiadowcy i kapitana)
- 1 × Ogień osłonowy (akcja żołnierza)
- 1 × Rozkaz (akcja kapitana)
- 3 × Pościg (akcja gracza-intruza)
- 1 × Stary druh (akcja Pilota)
- 1 × Niespodziewana okazja (cel korporacyjny)
W sumie 9 sztuk. Zielony kolor oznacza karty, które mi przysłano.
- DarkSide
- Has thanked: 596 times
- Been thanked: 247 times
A jest gdzieś zestawienie tych kart na zasadzie "JEST:" - "POWINNO BYĆ:" ?vojtas pisze: ↑17 mar 2020, 15:11 W każdym razie poprawione miały być karty:
W sumie 9 sztuk. Zielony kolor oznacza karty, które mi przysłano.
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%
-
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 93 times
Był plik do wydruku we własnym zakresie z poprawionymi kartami i informacja, że zostaną dostarczone osobom wspierającym w 2 fali. Kupujący wersję sklepową rozprowadzaną przez rebela dostali od razu.
@DarkSide
Norolim opracował poprawione wersje. Są w tym poście:
viewtopic.php?p=1158089#p1158089
Kilka(naście) postów wcześniej są też fotki błędnych kart, jeśli cię to interesuje.
Norolim opracował poprawione wersje. Są w tym poście:
viewtopic.php?p=1158089#p1158089
Kilka(naście) postów wcześniej są też fotki błędnych kart, jeśli cię to interesuje.
-
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 93 times
Męczyć, dusić i molestować. Muszą ogarnąć kontrolę jakości. Przy każdym zamówieniu jakieś błędy.
Re: Nemesis - dyskusje na temat tłumaczenia
Ile kart zostało poprawionych? W paczce, którą dostałem, są cztery (w poniższym spisie oznaczone na zielono). Wnioskowaliśmy na forum o 9 (lub najmniej 7). A konkretnie:
To jakieś niedopatrzenie przy wysyłce czy faktycznie 4 karty to wszystko, na co możemy liczyć?
Wygląda na to że każdy ma te same karty poprawione (tylko 4).
Mi najbardziej zależało na kartach akcji postaci, a tego nie ma.
Ktoś może potwierdzić że Rebel dosyłało inne karty do kupców wersji retail?
Mi najbardziej zależało na kartach akcji postaci, a tego nie ma.
Ktoś może potwierdzić że Rebel dosyłało inne karty do kupców wersji retail?
- REBEL.pl
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 740 times
- Kontakt:
Rebel do egzemplarzy sklepowych dodawał 9 kart, taka ilość także jest na pliku produkcyjnym. Dlaczego do wersji KS przyjechały 4 sztuki - to pytanie do Awaken Realms.vojtas pisze: ↑17 mar 2020, 22:20Ile kart zostało poprawionych? W paczce, którą dostałem, są cztery (w poniższym spisie oznaczone na zielono). Wnioskowaliśmy na forum o 9 (lub najmniej 7). A konkretnie:
To jakieś niedopatrzenie przy wysyłce czy faktycznie 4 karty to wszystko, na co możemy liczyć?
AR: "Najlepszy sposób na kontakt z naszym supportem to: https://gamefound.freshdesk.com/support/tickets/new"
Ostatnio zmieniony 18 mar 2020, 13:25 przez REBEL.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
wydawnictwo Rebel
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
Niech mi ktoś wyjaśni co się zmieniło w Niespodziewanej okazji? Bo patrzę i patrzę i różnic nie widzę.vojtas pisze: ↑17 mar 2020, 22:20Ile kart zostało poprawionych? W paczce, którą dostałem, są cztery (w poniższym spisie oznaczone na zielono). Wnioskowaliśmy na forum o 9 (lub najmniej 7). A konkretnie:
-
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 34 times
od tak vs. ot takShevei pisze: ↑18 mar 2020, 20:13Niech mi ktoś wyjaśni co się zmieniło w Niespodziewanej okazji? Bo patrzę i patrzę i różnic nie widzę.vojtas pisze: ↑17 mar 2020, 22:20Ile kart zostało poprawionych? W paczce, którą dostałem, są cztery (w poniższym spisie oznaczone na zielono). Wnioskowaliśmy na forum o 9 (lub najmniej 7). A konkretnie:
Też mi trochę to zajęło
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 2817 times
- Been thanked: 2500 times
- Kontakt:
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Utworzyłem ticket na AR i mi napisali, że wkrótce doślą brakujące zamienniki
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
Siema! Jako, że my też jesteśmy na tej grupie i czytamy wasze posty nie umkną naszej uwadze problem z Fixpakiem. Otóż istnieją dwa fixpacki: 4 kartowy zrobiony dla naszego partnera i 9 kartowy, który był przygotowany dla Awakenów. Niestety podczas konfekcji w fabryce nie wszystko poszło tak jak powinno i do Aftermath PL trafił 4 kartowy fix, a prawidłowe karty leżały sobie gdzieś w magazynie.
Karty zostały wysłane paczką lotniczą dziś z Chin, powinny być w przyszłym tygodniu u nas i jeśli wirusy, żłobki i szkoły pozwolą, przed końcem miesiąca u Was w domu.
Nie musicie zakładać ticketu w tej sprawie. Każdy dostanie poprawiony zestaw kart tak szybko jak to tylko możliwe!
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Dzisiaj dostałem fixpacka i nadal widzę, że w karcie żołnierza nadal jest błąd. Jego ogień osłonowy, stał się ogniem zaporowym, tym samym co u Kapitan i Zwiadowcy.
Dostałem paczkę z tydzień temu ale rozpakowałem elementy dopiero wczoraj. Karty: Rozkaz i ogień zaporowy/osłonowy nie pasowały mi, gdy tylko przeczytałem ich zasady. Zacząłem szukać erraty ale ten wątek wszystko wyjaśnia. Podziękowania dla wszystkich czujnych graczy. Skoro Wydawca dosyła poprawione wersje, to spokojnie czekam (zresztą wiedząc jak ma być, da się spokojnie z tym grać).
Odnośnie tłumaczenia gry, na szybko zauważyłem jeszcze, że na żetonach intruzów mam oznaczenie: 4 WARNING (analogicznie dla 1, 2, 3), natomiast w instrukcji na stronie 18 pokazano ten żeton w przetłumaczonej wersji: 4 UWAGA!
W sumie drobiazg bez wpływu na grę.
Dodatkowo człowiek się tak przyzwyczaja do prostych anglojęzycznych oznaczeń, że dopiero czytając instrukcję to zauważyłem (w dodatku KOSZMARY/POKŁOSIE anglojęzyczny zapis jest i na żetonach, i w instrukcji).
Odnośnie tłumaczenia gry, na szybko zauważyłem jeszcze, że na żetonach intruzów mam oznaczenie: 4 WARNING (analogicznie dla 1, 2, 3), natomiast w instrukcji na stronie 18 pokazano ten żeton w przetłumaczonej wersji: 4 UWAGA!
W sumie drobiazg bez wpływu na grę.
Dodatkowo człowiek się tak przyzwyczaja do prostych anglojęzycznych oznaczeń, że dopiero czytając instrukcję to zauważyłem (w dodatku KOSZMARY/POKŁOSIE anglojęzyczny zapis jest i na żetonach, i w instrukcji).
To już było wyjaśniane: nigdy nie wyprodukowano żetonów z napisem "UWAGA!". Można więc powiedzieć, że mamy grę w wersji dwujęzycznej.
Wyprodukowano, w mojej podstawce mają napis UWAGA!
https://drive.google.com/file/d/1Zj6FBt ... a19ld12gbF
Ciekawe. No to ktoś sobie nieźle leci w ciula. :>demiurg pisze: ↑14 kwie 2020, 21:58Wyprodukowano, w mojej podstawce mają napis UWAGA!
-
- Has thanked: 978 times
- Been thanked: 620 times
A to nie jest retail albo dodruk? Warning dotyczył na pewno wersji KS.vojtas pisze: ↑15 kwie 2020, 03:29Ciekawe. No to ktoś sobie nieźle leci w ciula. :>demiurg pisze: ↑14 kwie 2020, 21:58Wyprodukowano, w mojej podstawce mają napis UWAGA!