Śliczna gra dla 2+ osób
-
- Has thanked: 1076 times
- Been thanked: 104 times
Śliczna gra dla 2+ osób
Słuchajcie, co by nie mówić, Święta się zbliżają. A ja nie chciałbym usłyszeć, że "nie kupisz prezentu, bo zamykamy wszystko", a potem jeszcze szaleństwo w grudniu, bo nie dość, że normalnie kurierzy mają masę roboty przed świętami, to jeszcze pandemia.
Dlatego szukam już teraz prezentów, a jednym z nich, ma być gra planszowa dla mojej drugiej połowy.
Czego oczekuję od gry:
1) Gra ma dobrze działać dla 2 osób, ponieważ będziemy na pewno w to grali we dwoje i fajnie by było, gdyby dało się w nią zagrać w więcej np. w czwórkę.
2) Gra ma być śliczna! Nie muszą być w niej figurki, ale ma być śliczna. Dziewczyna ostatnio mi mówiła "masz takie ładne gry", mając na myśli Takenoko, więc coś w tym rodzaju szukam.
3) Gra musi być dostępna na rynku polskim, więc nie chcę propozycji typu "tu masz wsparcie" lub "zaraz premiera", bo już z jedną grą się tak przejechałem, że miała być w tym miesiącu, a już ją przełożyli premierę na przyszły rok.
4) Osobiście nie lubię ciężkich euro gier, ale jak jest coś lżejszego to chętnie gram z dziewczyną.
5) Dobrze napisana instrukcja i przyswajalne zasady. Nie chcę, żeby rozgrywka zmieniała się w siedzenie nad instrukcją.
Niestety nie zamieszczę kolekcji dziewczyny, ponieważ jest ona długa, więc nie pamiętam z nazwy każdej gry. Jednak kojarzę okładki itp. zatem będę na pewno mógł odpisać, czy dana gra jest już w Jej kolekcji, czy nie.
Dlatego szukam już teraz prezentów, a jednym z nich, ma być gra planszowa dla mojej drugiej połowy.
Czego oczekuję od gry:
1) Gra ma dobrze działać dla 2 osób, ponieważ będziemy na pewno w to grali we dwoje i fajnie by było, gdyby dało się w nią zagrać w więcej np. w czwórkę.
2) Gra ma być śliczna! Nie muszą być w niej figurki, ale ma być śliczna. Dziewczyna ostatnio mi mówiła "masz takie ładne gry", mając na myśli Takenoko, więc coś w tym rodzaju szukam.
3) Gra musi być dostępna na rynku polskim, więc nie chcę propozycji typu "tu masz wsparcie" lub "zaraz premiera", bo już z jedną grą się tak przejechałem, że miała być w tym miesiącu, a już ją przełożyli premierę na przyszły rok.
4) Osobiście nie lubię ciężkich euro gier, ale jak jest coś lżejszego to chętnie gram z dziewczyną.
5) Dobrze napisana instrukcja i przyswajalne zasady. Nie chcę, żeby rozgrywka zmieniała się w siedzenie nad instrukcją.
Niestety nie zamieszczę kolekcji dziewczyny, ponieważ jest ona długa, więc nie pamiętam z nazwy każdej gry. Jednak kojarzę okładki itp. zatem będę na pewno mógł odpisać, czy dana gra jest już w Jej kolekcji, czy nie.
- charlie
- Has thanked: 69 times
- Been thanked: 65 times
Re: Śliczna gra dla 2+ osób
Z logicznych: Azul albo Reef. EDIT: wpisałem też Taluvę i Santorini, ale ciężko z dostępnością, z tego co widzę.
Poza tym, np.: Via Nebula, Osadnicy: Narodziny Imperium, Tokaido
Poza tym, np.: Via Nebula, Osadnicy: Narodziny Imperium, Tokaido
- Mortinista
- Has thanked: 248 times
- Been thanked: 158 times
Cześć,
Ładnych gier 2-osobowych/dobrze chodzących na 2 osoby jest cała masa. Dziewczyny są różne, jak różne są gry. Jedne wolą SF/Fantasy inne lekkie gry abstrakcyjne.
Z ciekawych tytułów, które są ładnie wykonane, proste w zasadach i sprawdziły się w graniu na 2 osoby :
a) Santorini
b) Azul
c) Sagrada
d) Mr. Jack
e) Capital
f) Minerały
g) Splendor
h) Queendomino
Z gier, które sprawdzają się na 2 osoby, jednak zyskują z większą ilością graczy "
a) Na skrzydłach
b) Everdell
c) Wsiąść do pociągu - Europa
d) Quadropolis
e) Detektyw
f) Szarlatani z pasikurowic
g) Pandemic : Cthulhu
h) Lewis & Clark
A jak pieniądze nie stanowią problemu i wydanie ponad 200 zł na grę przejdzie to polecam :
a) Posiadłość Szaleństwa
b) Great Western Trail
c) Magia i Myszy
d) Cyklady
e) Scythe
f) Endeavor
g) Viticulture
h) Agricola
Pozdrawiam i powodzenia z prezentem.
Ładnych gier 2-osobowych/dobrze chodzących na 2 osoby jest cała masa. Dziewczyny są różne, jak różne są gry. Jedne wolą SF/Fantasy inne lekkie gry abstrakcyjne.
Z ciekawych tytułów, które są ładnie wykonane, proste w zasadach i sprawdziły się w graniu na 2 osoby :
a) Santorini
b) Azul
c) Sagrada
d) Mr. Jack
e) Capital
f) Minerały
g) Splendor
h) Queendomino
Z gier, które sprawdzają się na 2 osoby, jednak zyskują z większą ilością graczy "
a) Na skrzydłach
b) Everdell
c) Wsiąść do pociągu - Europa
d) Quadropolis
e) Detektyw
f) Szarlatani z pasikurowic
g) Pandemic : Cthulhu
h) Lewis & Clark
A jak pieniądze nie stanowią problemu i wydanie ponad 200 zł na grę przejdzie to polecam :
a) Posiadłość Szaleństwa
b) Great Western Trail
c) Magia i Myszy
d) Cyklady
e) Scythe
f) Endeavor
g) Viticulture
h) Agricola
Pozdrawiam i powodzenia z prezentem.
-
Napisałem, że nie lubię ciężkich euro gier, więc nie szukam ślicznej euro gry, co raczej ślicznej gry Może to być śliczne euro, o ile spełnia pozostałe warunki
Pozwolę się odnieść do propozycji:
- Everdell - myślałem o tej grze, ale jak widzę masę dodatków, które są to zostawiam to na dalszą przyszłość
- Na skrzydłach - to jest pomysł, choć jeszcze się zastanowię.
- Nova Luna - hmm, raczej nie
- Abyss - no jeśli miałbym pewność, że nie podzieli losu innej gry, to bardzo chętnie.
- Azul - to był mój jeden z dwóch pomysłów.
- Sagrada - a to był drugi pomysł.
- Reef - o tej grze zapomniałem, poszukam.
- Santorini - no właśnie problem z dostępnością, z tego co widzę.
- Mr. Jack z dodatkiem zamówiłem ostatnio, ale jakoś coś nie tak jest z zamówieniem, możliwe że jednak sklep nie ma podstawki do Mr. Jacka...
- Queendomino - w sumie, kiedyś dziewczyna wspominała o graniu w Kingdomino na BGA.
- Szarlatani z pasikurowic - poszukam więcej informacji o tej grze, bo kiedyś tylko na szybko o niej czytałem.
Z wymienionych przez Was gier ja lub dziewczyna mamy:
- Splendor (Ona)
- Wsiąść do pociągu - Europa (Ona i ja, tylko ja mam z dodatkiem nawet)
- Lewis & Clark (ja)
- Magia i Myszy (ja, nawet mam Pluszowe Opowieści)
Everdell bez dodatków jest super.
Ja doszedłem do wniosku, że zamiast dodatków za 500 pln lepiej kupić np Na skrzydłach i Tapestry
Na skrzydłach miało dzisiaj debiut i jest dobrze
Ja doszedłem do wniosku, że zamiast dodatków za 500 pln lepiej kupić np Na skrzydłach i Tapestry
Na skrzydłach miało dzisiaj debiut i jest dobrze
- trance-atlantic
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 225 times
- Kontakt:
Oczywiście, że Terraformacja Marsa. Gra na zasadzie: zagraj kartę i wykonaj to, co jej na niej napisane. Temat jakoś specjalnie nie porywa, są ciekawsze (i bardziej kolorowe ), jeśli jednak chcecie grać wspólnie (bo wspólnie zasiedlacie planetę i podnosicie wskaźniki), ale osobno (bo każdy gra na własny rachunek), to będzie to na pewno gra dla was.
Around The Board - videoinstrukcje i przykładowe rozgrywki :)
Planszostrefa - 10%, Planszomania - 10%, 3trolle - 7%.|
Z tym Reefem i Santorini to bym uważał.
Jak dla mnie ten plastik wygląda paskudnie, tanio i tandetnie. Moja żona oceniła, że te gry są obrzydliwe i trafiło na sprzedaż.
Poza wymienionymi Everdell, Na Skrzydłach, Azul czy Viticulture, dodałbym Pracownię Snów. Obczaj sobie. Elementy są ładne a sama gra bardzo ciekawa.
Jak dla mnie ten plastik wygląda paskudnie, tanio i tandetnie. Moja żona oceniła, że te gry są obrzydliwe i trafiło na sprzedaż.
Poza wymienionymi Everdell, Na Skrzydłach, Azul czy Viticulture, dodałbym Pracownię Snów. Obczaj sobie. Elementy są ładne a sama gra bardzo ciekawa.
- Kurczu
- Has thanked: 350 times
- Been thanked: 83 times
To ja polecę PARKS
1) Gra działa bardzo dobrze na dwie osoby.
2) Gra jest śliczna! Są meple zwierząt, traye są jednymi z lepszych, jakie widziałem, a grafiki na kartach powalają. Swoją drogą grafiki powstały z okazji okrągłej rocznicy parków narodowych w USA, a dopiero później powstał pomysł na grę, więc to samo w sobie świadczy o rewelacyjnych grafikach
3) Gra jest dostępna na rynku polskim, znalazłem w planszomanii.
4) Gra zdecydowanie nie jest ciężka.
5) Zasady są dosyć proste, chociaż z góry ostrzegam, że gra jest w wersji anglojęzycznej, nie było polskiego wydania, ale twórcy zrobili bardzo fajną videoinstrukcję, gdzie zasady tłumaczy szop
1) Gra działa bardzo dobrze na dwie osoby.
2) Gra jest śliczna! Są meple zwierząt, traye są jednymi z lepszych, jakie widziałem, a grafiki na kartach powalają. Swoją drogą grafiki powstały z okazji okrągłej rocznicy parków narodowych w USA, a dopiero później powstał pomysł na grę, więc to samo w sobie świadczy o rewelacyjnych grafikach
3) Gra jest dostępna na rynku polskim, znalazłem w planszomanii.
4) Gra zdecydowanie nie jest ciężka.
5) Zasady są dosyć proste, chociaż z góry ostrzegam, że gra jest w wersji anglojęzycznej, nie było polskiego wydania, ale twórcy zrobili bardzo fajną videoinstrukcję, gdzie zasady tłumaczy szop
Ostatnio zmieniony 09 lis 2020, 19:50 przez Kurczu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 1304 times
- Been thanked: 1539 times
Space Hulknie lubię ciężkich euro gier, więc nie szukam ślicznej euro gry, co raczej ślicznej gry
Blood Bowl
Monsterpocalypse
Warcry
wszystkie raczej dla 2 osób, niestety. 4-osobowe warianty trochę na siłę (co nie znaczy, że się nie da). Ale śliczne i raczej lekkie i na pewno nie euro (losowość, konflikt, ocieka klimatem). MonPoc najbardziej angażujące intelektualnie i chyba najciekawsza, a w Polsce mało znana. SH i BB to dla odmiany gry-legendy w nowych, przepięknych wydaniach.
Lubię TĘ grę. (a nie "tą grę")
Kupiłem TĘ grę. (a nie "tą grę")
Wygrałem w TĘ grę. (a nie "tą grę")
Kupiłem TĘ grę. (a nie "tą grę")
Wygrałem w TĘ grę. (a nie "tą grę")
- anitroche
- Has thanked: 746 times
- Been thanked: 817 times
- Kontakt:
Vitticulture polecam bardzo, a poza tym Tang Garden jest prześliczne i bardzo sympatycznie się w to gra. Co prawda, dostępna tylko wersja angielska, ale elementy gry są niezależne językowo, a instrukcję po polsku masz na bgg i to nie tylko zwykły tekst w wordzie a całą oryginalną instrukcję z grafikami przetłumaczoną
"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Polecam Patchwork i Ogródek. Obie wyglądają dobrze, mają proste zasady i duże pokłady regrywalności. Z takich mniejszych, ale ładnych gier warto rzucić okiem na Gejsze.
Top 3 moich ulubionych gier dla dwóch osób: 1. Patchwork // 2. Splendor // 3. 7 Cudów Świata: Pojedynek
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/matten
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/matten
Grałem raz i powiem nigdy więcej. Nigdy bym nie pomyślałbym że można zasnąć przy planszówce, a grafika obleśna.Vitticulture
Za to wszystkie twoje wymagania spełnia na full Everdell.
EDIT. I jeszcze Osadnicy. Gwarantuję że w 100% będziecie zadowoleni.
- poooq
- Has thanked: 145 times
- Been thanked: 67 times
Jeśli za punkt odniesienia uznamy Takenoko, to idąc śladem grafików którzy przyłożyli się do niego odkryjemy dwie ścieżki:
Nicolas Fructus
Yuio
Może Arcadia Quest? Dla ukochanej nie ma co się szczypać
Nicolas Fructus
Yuio
Może Arcadia Quest? Dla ukochanej nie ma co się szczypać
Po co piać, gdy można grać?
Spoiler:
Również polecam Everdell, mam za sobą koło 20 partii z żoną, w dwie osoby chodzi dobrze, można również usiąść w więcej, piękna, solidnie wykonana, nie za trudna ale daje pole do kombinowania, z dodatków to polecam tylko małe: więcej więcej i legendy, za taką jakość wydania i dużą regrywalność cena jest ok
Z innych gier:
- 51 stan master set, jeśli dziewczyna woli klimat post apo niż cukierkowatych osadników, szybka rozgrywka, proste zasady, dużo kombinowania, dobre wykonanie, niska cena
- miasteczka Tiny towns, ładne duże karty, drewniane miniaturki budynków, wolę w więcej osób, ale na dwie też spoko, plus, że to prosta gra z z banalnymi zasadami, możecie zagrać praktycznie z każdym, my często gramy z mamą której się bardzo podoba, niby prosta gra, a masa przyjemnego kombinowania
- INIS jeśli to już ten etap związku, że chcecie trochę powalczyć, jak dla mnie piękne niebanalne wykonanie, i dobrze chodzi na dwie osoby (w więcej lepiej)
-Terraformacja Marsa, pewnie też się spodoba, świetna na dwie osoby, bardzo angażująca, mega regrywalność, tylko, że bardzo długa i nie jest przesadnie piękna
Z ładnych, ale trochę cięższych gier, u mnie na dwie osoby sprawdza się Agricola i Great Western Trail.
Z innych gier:
- 51 stan master set, jeśli dziewczyna woli klimat post apo niż cukierkowatych osadników, szybka rozgrywka, proste zasady, dużo kombinowania, dobre wykonanie, niska cena
- miasteczka Tiny towns, ładne duże karty, drewniane miniaturki budynków, wolę w więcej osób, ale na dwie też spoko, plus, że to prosta gra z z banalnymi zasadami, możecie zagrać praktycznie z każdym, my często gramy z mamą której się bardzo podoba, niby prosta gra, a masa przyjemnego kombinowania
- INIS jeśli to już ten etap związku, że chcecie trochę powalczyć, jak dla mnie piękne niebanalne wykonanie, i dobrze chodzi na dwie osoby (w więcej lepiej)
-Terraformacja Marsa, pewnie też się spodoba, świetna na dwie osoby, bardzo angażująca, mega regrywalność, tylko, że bardzo długa i nie jest przesadnie piękna
Z ładnych, ale trochę cięższych gier, u mnie na dwie osoby sprawdza się Agricola i Great Western Trail.
- roadrunner
- Has thanked: 260 times
- Been thanked: 275 times
Do podanych przez Ciebie kryteriów NIE polecam Everdell. Graficznie to oczywiście jedna z ładniejszych gier na rynku, ale to tylko powłoka. Everdell jest grą specyficzną (zajrzyj w recenzje, czy taka gra pasuje Wam w gusta) i co ważniejsze, ma pewne zastrzeżenia w mechanice (są pola akcji lepsze i gorsze, a losowość w doborze kart może w pewnych sytuacjach położyć komuś całą partię). Everdell nie ma waloru gry uniwersalnej. Opisy znajdziesz w serwisie bgg, wystarczy wpisać tytuł: https://www.boardgamegeek.com/boardgame/266192/wingspan
Dla 2+ osób rekomenduję Na skrzydłach, Castell (tylko z drugiej ręki, widziałem niedawno na forum za 130 złotych), Azul Witraże Sintry, Palec Boży, Viticulture + Toskania (przyjemne pastele na planszy + obłędne grafiki kart, z pozycji estetyki obcowanie z nią to przyjemność, a do tego świetnie się skaluje zależnie od liczby graczy), Coimbra, Londyn, Wizards of the Wild (tylko z drugiej ręki), Gugong, Rokoko, Fresco, Pory roku (dodruk wyczerpany, na forum regularnie trafiają się oferty), Abyss (wymieniłeś zastrzeżenia, ale to lekkie euro + jest interakcja, na parę trwa dość krótko, strona graficzna - wystarczy spojrzeć), Capital, Nine Tiles Panic, Alchemicy (najcięższa z wymienionych), Tokaido (łap podstawkę, póki jest), tym bardziej z Collector's Pack, Aura, Fotosynteza.
Celowo podałem gry o różnych mechanikach i tematykach, bo nie napisałeś konkretnie, jakie są wasze ulubione gry/ w co najczęściej gracie.
Dla 2+ osób rekomenduję Na skrzydłach, Castell (tylko z drugiej ręki, widziałem niedawno na forum za 130 złotych), Azul Witraże Sintry, Palec Boży, Viticulture + Toskania (przyjemne pastele na planszy + obłędne grafiki kart, z pozycji estetyki obcowanie z nią to przyjemność, a do tego świetnie się skaluje zależnie od liczby graczy), Coimbra, Londyn, Wizards of the Wild (tylko z drugiej ręki), Gugong, Rokoko, Fresco, Pory roku (dodruk wyczerpany, na forum regularnie trafiają się oferty), Abyss (wymieniłeś zastrzeżenia, ale to lekkie euro + jest interakcja, na parę trwa dość krótko, strona graficzna - wystarczy spojrzeć), Capital, Nine Tiles Panic, Alchemicy (najcięższa z wymienionych), Tokaido (łap podstawkę, póki jest), tym bardziej z Collector's Pack, Aura, Fotosynteza.
Celowo podałem gry o różnych mechanikach i tematykach, bo nie napisałeś konkretnie, jakie są wasze ulubione gry/ w co najczęściej gracie.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2020, 10:40 przez roadrunner, łącznie zmieniany 2 razy.
✓ Mam | ☢ Mogę zagrać | ✌ Udane transakcje: 100+ na forum, 6 na FB
Hejtowałem Kaskadię przed tym, jak się opamiętaliście. ;)
Sprzedam: dobre gry @Dział Handlu | Kupię: Tokaido: Rozdroża i inne @Kupię
100P |> Moje top ☯
100P |> Moje top ☯
- roadrunner
Rzadko to robię, ale tym razem muszę się odnieść: "śliczna" i "Terraformacja Marsa" w jednym wątku..
100P |> Moje top ☯
100P |> Moje top ☯
- trance-atlantic
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 225 times
- Kontakt:
Dla mnie gra wizualnie dobrze współgra z klimatem/tematem. Śliczna może nie jest, ale brzydka tym bardziej nie. Jak mam polecać komuś kolorowe wydmuszki przy których zaśnie z nudów... to ja już wolę postawić na TM.roadrunner pisze: ↑13 lis 2020, 10:36 Rzadko to robię, ale tym razem muszę się odnieść: "śliczna" i "Terraformacja Marsa" w jednym wątku..
Around The Board - videoinstrukcje i przykładowe rozgrywki :)
-
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie sugestie, choć niektóre gry zdecydowanie nie będą pasowały
Proszę też o podarowanie sobie wpisów i wymiany na zasadzie "Ta gra jest paskudna, nie graj." A potem leci w odpowiedzi "Mi ona pasuje, jest piękna". Ja sam ocenię, czy dana gra jest ładna, choć faktycznie Terraformacji Marsa nie nazwałbym ładną grą.
Poszukałem, pomyślałem i chciałbym jeszcze dopytać o wybór z tej już listy, gdzie prawie wszystkie gry zostały wymienione:
1) Azul - witraże Sintry
2) Sagrada
3) Pracownia Snów
4) Reef
5) Minerały
6) Reykholt
Właśnie chciałem zapytać o opinię na temat Reykholt?
Proszę też o podarowanie sobie wpisów i wymiany na zasadzie "Ta gra jest paskudna, nie graj." A potem leci w odpowiedzi "Mi ona pasuje, jest piękna". Ja sam ocenię, czy dana gra jest ładna, choć faktycznie Terraformacji Marsa nie nazwałbym ładną grą.
Poszukałem, pomyślałem i chciałbym jeszcze dopytać o wybór z tej już listy, gdzie prawie wszystkie gry zostały wymienione:
1) Azul - witraże Sintry
2) Sagrada
3) Pracownia Snów
4) Reef
5) Minerały
6) Reykholt
Właśnie chciałem zapytać o opinię na temat Reykholt?
- Lothrain
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 300 times
Gra niestety powtarzalna do bólu i czujesz, że po dwóch-trzech rozgrywkach widziałeś już wszystko. Nie ma ochoty do niej wracać.
Z Twojej wyselekcjonowanej listy patrzyłbym na pierwsze trzy tytuły i tam szukał. Osobiście kocham miłością wielką Pracownię Snów, ale dochodzi tu aspekt przestrzenny, który wielu osobom sprawia kłopot. Moja żona się odbiła, a do Sagrady, czy Azula siada bardzo chętnie.
- roadrunner
Lothrainowi warto ufać, Lothrain się zna.
Reef - dla turbomiłośników gier abstrakcyjnych. Fun i regrywalność skończyły się dla mnie na 1 partii. / Sagrada - dla fanatyków kości. Mogę zagrać przy okazji, nigdy nie kupię. / Reykholta nie znam, nie grałem.
Inne tytuły - kwestia indywidualna, czy zgrabne grafiki kryją mechanikę w spektrum Waszych zainteresowań/preferencji.
Z powodu atrakcyjnych cen na forum, rozważ też Diamenty. Nazwiska autorów => renoma. Lubię, uważam, że to niedoceniana gra dająca wiele frajdy - w parze i wiekszym gronie. Kasę zaoszczędzoną na drożyźnie, jaką jest Pracownia snów, zawsze możesz też wydać na Palec Boży. Poprzednio o nim zapomniałem, a jest równie spoko na 2 sztuki i większe grono.
Mechanizm wyboru kart modyfikujących punktację rundy przez graczy jest super, a regrywalność podnoszą różne "umiejki" bogów.
Polecam Azul Sintra.
Reef - dla turbomiłośników gier abstrakcyjnych. Fun i regrywalność skończyły się dla mnie na 1 partii. / Sagrada - dla fanatyków kości. Mogę zagrać przy okazji, nigdy nie kupię. / Reykholta nie znam, nie grałem.
Inne tytuły - kwestia indywidualna, czy zgrabne grafiki kryją mechanikę w spektrum Waszych zainteresowań/preferencji.
Z powodu atrakcyjnych cen na forum, rozważ też Diamenty. Nazwiska autorów => renoma. Lubię, uważam, że to niedoceniana gra dająca wiele frajdy - w parze i wiekszym gronie. Kasę zaoszczędzoną na drożyźnie, jaką jest Pracownia snów, zawsze możesz też wydać na Palec Boży. Poprzednio o nim zapomniałem, a jest równie spoko na 2 sztuki i większe grono.
Mechanizm wyboru kart modyfikujących punktację rundy przez graczy jest super, a regrywalność podnoszą różne "umiejki" bogów.
100P |> Moje top ☯
100P |> Moje top ☯
-
Dobra, dziękuję wszystkim za opinie i pomoc. Zdecydowałem się na Azul - Witraże Sintry, jeszcze ostatnio zacząłem się zastanawiam nad Calico, ale już zostanę przy Azulu
Diamenty może bym kupił kiedyś, ale nie teraz. Za bardzo martwią mnie negatywne opinie na temat trwałości skrzyń na kamienie.
Diamenty może bym kupił kiedyś, ale nie teraz. Za bardzo martwią mnie negatywne opinie na temat trwałości skrzyń na kamienie.