Dla EB była jeszcze broszura zwana artbookiem (po angielsku i w rzeczywistości wyglądająca całkiem inaczej niż na KS). Sama gra się nie różni.
Nanty Narking (Martin Wallace)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Re: Nanty Narking (Martin Wallace)
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Yhy:
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
także = też, również
Myślicie, że warto za te circa 260 zł? W sumie w świat dysku grałem kilka razy i było całkiem przyjemnie. NN kupiłbym bez zastanowienia poniżej 200 zł, ale chyba figurki tak mocno podbily cenę..
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 36 times
- Kontakt:
Nasza szersza recenzja gry: https://dicelandblog.pl/recenzja-230-nanty-narking/
Zgadzacie się z naszą opinią?
Zgadzacie się z naszą opinią?
-
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 21 times
- Losiek
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 203 times
Moim zdaniem zupełnie nie. Mam Świat Dysku i owszem zagram jeśli ktoś zaproponuje ale sam nie zaproponuję. Mechanika jest mocno średnia, brakuje balansu celów postaci i gra broni się tylko klimatem Świata Dysku. Jeśli tego klimatu zabraknie to dla mnie gra jest nie grywalna.
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 2812 times
- Been thanked: 2501 times
- Kontakt:
Jak ta gra ładnie trzyma cenę!
Na kickstarterze można ją było kupić za około 290zł, z metalowymi monetami. Do Polski wysyłka za darmo. Teraz patrzę sobie po internecie i widzę, że za wersję bez monet, trzeba zapłacić z wysyłką jakieś 300zł. A pewnie każdy sobie pomyślał, że w sklepach gra się pojawi za jakieś 2 stówki.
Nawet rozważałem zakup, ale mam trochę węża w kieszeni.
Na kickstarterze można ją było kupić za około 290zł, z metalowymi monetami. Do Polski wysyłka za darmo. Teraz patrzę sobie po internecie i widzę, że za wersję bez monet, trzeba zapłacić z wysyłką jakieś 300zł. A pewnie każdy sobie pomyślał, że w sklepach gra się pojawi za jakieś 2 stówki.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Udało mi się ją wyrwać w okolicach black friday w Gandalfie za ok. 250. Do niedawna bez problemu można było znaleźć używkę za 300 z monetami i to też wydaje się spoko opcja. Osobiście polecam i wydaje mi się że te 250 zł to uczciwa cena biorąc pod uwagę zawartość pudła. 300 za wersję 'tekturową' to już sporo. Nie wydaje mi się żeby gra taniała z czasem. Raczej warto przyczaić się na używkęCuriosity pisze: ↑28 sty 2020, 09:34 Jak ta gra ładnie trzyma cenę!
- ShapooBah
- Has thanked: 374 times
- Been thanked: 223 times
Nanty Narking to prawie jak Świat dysku:
Po parunastu dobrych latach drugi raz zasiadłem wczoraj do Ankh-Morpork, żeby zagrać w dwie osoby. W sumie bardziej z ciekawości niż z chęci.
Nie sądziłem, że jest to aż tak niezbalansowane. Granie postaciami innymi niż Lordowie (i Vimes) to praktycznie insta win. Jedna osoba to za mało, żeby kontrować Vetinariego czy smoka herbowego.
Gra wciąż sprawia mi wiele frajdy, ale raczej już nie do zagrania dla dwoje.
Po parunastu dobrych latach drugi raz zasiadłem wczoraj do Ankh-Morpork, żeby zagrać w dwie osoby. W sumie bardziej z ciekawości niż z chęci.
Nie sądziłem, że jest to aż tak niezbalansowane. Granie postaciami innymi niż Lordowie (i Vimes) to praktycznie insta win. Jedna osoba to za mało, żeby kontrować Vetinariego czy smoka herbowego.
- Valarus
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 20 times
Aż musiałem sprawdzić, bo byłem przekonany, że ta gra miała na pudle oznaczenie 3-4 jeżeli chodzi o graczy, ale nie, jednak 2-4. Kto by w to grał na dwie osoby?ShapooBah pisze: ↑12 paź 2020, 09:36 Nanty Narking to prawie jak Świat dysku:
Prawie jak grać Star Wars Rebellion na 4
Dokładnie ta gra trzyma poziom przy 3, 4 graczach. Fajny tytuł który w pudle zawiera 2 mini dodatki lub jak kto woli warianty gry.
Pierwsze wrażenia po zakupie i sprawdzeniu zawartości "biedniejszej" wersji bez figurkowej jest jak najbardziej na plus
za około stówkę dostajemy bardzo dobrze wykonaną grę i po obcowaniu już z poprzednią wersją z figurkami to nie odstaje ona wykonaniem od niej.
Żetony są grube i solidne nie można nic im zarzucić, jedyna wada która rzuciła mi się w oczy to ciężko będzie zamknąć to mniejsze pudło jeśli ktoś będzie chciał włożyć wszystkie znaczniki w standy.
Mi osobiście bardziej pasuje ten mniejszy format (więcej miejsca na nowe gry )
Gra jest stosunkowo lekka więc i wydanie jest według mnie odpowiednie, ciężko wydać 300 zł więcej za edycje z figurkami do tak prostej szybkiej gry, za różnice w cenie figurek można dostać prawie 3 podobne gry aczkolwiek jeśli komuś podoba się plastik to nie krytykuje bo wygląda piękniej.
Jeśli dodatkowe figurki będą w rozsądnej cenie również je dokupię
za około stówkę dostajemy bardzo dobrze wykonaną grę i po obcowaniu już z poprzednią wersją z figurkami to nie odstaje ona wykonaniem od niej.
Żetony są grube i solidne nie można nic im zarzucić, jedyna wada która rzuciła mi się w oczy to ciężko będzie zamknąć to mniejsze pudło jeśli ktoś będzie chciał włożyć wszystkie znaczniki w standy.
Mi osobiście bardziej pasuje ten mniejszy format (więcej miejsca na nowe gry )
Gra jest stosunkowo lekka więc i wydanie jest według mnie odpowiednie, ciężko wydać 300 zł więcej za edycje z figurkami do tak prostej szybkiej gry, za różnice w cenie figurek można dostać prawie 3 podobne gry aczkolwiek jeśli komuś podoba się plastik to nie krytykuje bo wygląda piękniej.
Jeśli dodatkowe figurki będą w rozsądnej cenie również je dokupię
Standy do wywalenia na starcie, a zamiast nich agenci i budynki wykonane z modeliny. Taka wersja jest w sam raz na wyjazdy, gdzie docenia się wszelkie małe pudła
niegrywalne na dwie osoby, najlepiej w 4 osoby, w trzy daje jeszcze radę
-
- Has thanked: 124 times
- Been thanked: 254 times
niegrywalne?? gralem na dwie osoby i dzialalo calkiem spoko, fakt ze bez szalu, ale na pewno nie niegrywalne
Cześć,
gdyby ktoś w ten weekend miał ochotę zagrać w nową edycję Nanty Narking, nauczyć się zasad albo po prostu zobaczyć grę. To zapraszam do HEX-a na niewielki event
Wszystkie szczegóły znajdziecie tu: https://www.facebook.com/events/505666340573891/
gdyby ktoś w ten weekend miał ochotę zagrać w nową edycję Nanty Narking, nauczyć się zasad albo po prostu zobaczyć grę. To zapraszam do HEX-a na niewielki event
Wszystkie szczegóły znajdziecie tu: https://www.facebook.com/events/505666340573891/
-
- Has thanked: 101 times
- Been thanked: 348 times
Dobrze pamiętam że figurki do NN mają się jeszcze pojawić osobno do kupienia? Zapowiadał coś takiego phalanx czy coś mi się pokręciło?
Też mi się wydaje, że widziałam gdzieś taką informację, ale teraz nie mogę nigdzie tego namierzyć
-
- Has thanked: 124 times
- Been thanked: 254 times
tak bylo zapowiadane, ale moze zmienili zdanie ze wzgledu na sprzedaz, bo ucichlo
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3521 times
- Been thanked: 3546 times
Podałbys zrodlo, bo wydaje mi sie, ze bardziej to były życzenia graczy niźli zapowiedź Phalanxa
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Wydaje mi się, że PHALANX gdzieś o tym wspominało, ale udało mi się znaleźć jedynie informację od Planszowych Newsów.
https://www.facebook.com/planszowenewsy ... 168148299/
-
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 34 times
Była tez mowa o tym w podcaście Radio Phalanx.AFM pisze: ↑01 cze 2021, 09:26Wydaje mi się, że PHALANX gdzieś o tym wspominało, ale udało mi się znaleźć jedynie informację od Planszowych Newsów.
https://www.facebook.com/planszowenewsy ... 168148299/
W odcinku - marcowe aktualności wydawnicze.
- addekk
- Has thanked: 44 times
- Been thanked: 103 times
Zagrałem pierwszy raz w nową wersję Nanty Narking i porównując do świata dysku wykonanie tragedia. Widoczność na planszy zerowa wszystko się zlewa, kolory na planszy podobne do siebie. Kartony wielkie i zajmujące pół planszy. Na plus tylko dodatkowe cele i poprawa balansu. Karty rysunki mają nijakie, ale tak najgorsze są te stendy na znaczniki które niszczą tekturę i na dodatek wszystkie są identyczne.
Dawno nie grało mi się w grę która lubię, bo świat dysku to jednen z fajniejszych fillerow, tak nieprzyjemnie przez możliwość porównania do pierwowzoru. I rozumiem że każda tekturka musi być inna bo są jakieś dodatki które wprowadzają zróżnicowane postacie. Tylko czy ktoś to porównał na stole samym wyglądem do pierwowzoru i stwierdził że jest okej ? Bo chyba nie grałem nigdy w nic co jest tak nieczytelne.
Dawno nie grało mi się w grę która lubię, bo świat dysku to jednen z fajniejszych fillerow, tak nieprzyjemnie przez możliwość porównania do pierwowzoru. I rozumiem że każda tekturka musi być inna bo są jakieś dodatki które wprowadzają zróżnicowane postacie. Tylko czy ktoś to porównał na stole samym wyglądem do pierwowzoru i stwierdził że jest okej ? Bo chyba nie grałem nigdy w nic co jest tak nieczytelne.
Weźże chodźże grać BGG