Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zsuedama pisze: ↑06 kwie 2023, 13:02
Powoli kończymy bogów. I zacznie się prawdziwa zabawa - cała podstawka, 4 klany i duże potwory. Potem Ksy.
Spoiler:
Najbardziej podobają mi się dwie pierwsze z prawej. Czy je malowała ta sama osoba ? Fajny pomysł z tęczą na mieczu.
Nie, najbardziej po prawej malowałem ja, druga od prawej moja partnerka. Na tych figurkach najwięcej się dzieje jeżeli idzie o model - bronie, gadżety, zbroje, więc może dlatego najbardziej się podobają.
Cyel pisze: ↑11 kwie 2023, 12:05
Jest tęcza. Domyślam się, że to Heimdall i mu się Bifrost odbija w ostrzu. Fajny pomysł na taki detal!
A ja, zachęcony udanymi rozgrywkami (trochę wrażeń tutaj: KLIK ), zaopatrzyłem się w swój pierwszy Kill Team. Padło na Astartes z mojego ulubionego zakonu czyli White Scars.
Uzbrojenie sierżanta oczywiście na magnesach. Na razie pomalowałem wersje Chainsword+Plasma Pistol i Power Weapon+Bolt Pistol.
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 14 maja 2023, 09:14 przez Cyel, łącznie zmieniany 2 razy.
Lubię TĘ grę. (a nie "tą grę")
Kupiłem TĘ grę. (a nie "tą grę")
Wygrałem w TĘ grę. (a nie "tą grę")
Cyel pisze: ↑11 kwie 2023, 22:24
A ja, zachęcony udanymi rozgrywkami (trochę wrażeń tutaj: KLIK ), zaopatrzyłem się w swój pierwszy Kill Team. Padło na Astartes z mojego ulubionego zakonu czyli White Scars.
Uzbrojenie sierżanta oczywiście na magnesach. Na razie pomalowałem wersje Chaisword+Plasma Pistol i Power Weapon+Bolt Pistol.
Spoiler:
Za Szramy zawsze szacun
Jaka jest Twoja metoda na biały pancerz?.
andrzejstrzelba pisze: ↑11 kwie 2023, 22:34
Jaki rozmiar magnesów używasz do łączenia elementów figurek ?
To zależy.
Do dużych rzeczy, np wieżyczki pojazdów, duże bronie na pojazdach/potworach albo po prostu by model był łatwiejszy w przewożeniu używam (grubość x szerokość)1mm x10mm
Spoiler:
Do broni większego kalibru (też pojazdy/potwory) zazwyczaj będą to 3mm x 5 lub 6mm. Jeśli części są metalowe a nie plastki/resin to też jest minimum.
Spoiler:
(skrzydła też magnesowane)
Dla piechoty używam 1mm x 3mm. To akurat rozmiar ok dla nadgarstków Space Marines. Mam też mniejsze, ale nie wierzę, że będą dostatecznie trzymać. Jeśli nadgarstki są za wąskie, montuję te 1x3 ale w barkach.
Spoiler:
w barku
w barkach i nadgarstkach - 4 opcje uzbrojenia
BasiekD pisze: ↑12 kwie 2023, 09:43
Za Szramy zawsze szacun
Jaka jest Twoja metoda na biały pancerz?.
Chciałem szybko, więc najpierw zrobiłem podkład sprayem Grey Seer, potem zenithal sprayem White Scar. Najdłużej zajęło mi malowanie linii na łączeniach elementów - kontrastem Gryph Charger Grey. Pod koniec całego malowania trochę koloru dodałem bardzo rozwodnionymi Nuln Oilem i Aggaros Dunes.
Vaspher pisze: ↑14 kwie 2023, 16:59
Wygladają świetnie! Jaki orientacyjnie koszt takiego pomalowania figurek? Tyle co core ATO w Late Pledge?
Poniżej 800zł. Jak o same figurki ATO pytasz. Z KDM 300zł jakoś wyszło. Ja ziomeczka polecam. Choć jak mu napędzę klientów to sam będę miał problem z kolejną paką figurek do pomalowania
Też się pochwalę... nie wiem czy jest czym ale co tam.
Kobitki do gry Dead Man's Hand - jedna z nich trzyma lampę naftową. Na razie jest wygaszona, ale myślę czy nie spróbować zrobić jej świecącej się i nauczyć się malować oświetlenie (nigdy tego jeszcze nie robiłem i boję się że spierdzielę sobie całkiem ładną figurkę którą już mam). Co sądzicie, jest sens?
Tak! Wiem, abstrakcja jeśli chodzi o cthulhu ;/
Jeśli zielony wg mnie jest znośny, to przesadziłem z tym „niebieskim” .. jak go dokończyć, poprawić, żeby jakoś kolory się „trzymały kupy” żeby był bardziej spójny bo teraz wyglada jak papuga czy punk podczas festiwalu w Jarocinie …
Pomyślałem, żeby grzywę i te wypustki które są białe zrobić na fiolet żeby pasowały do tułowia ?
Co,poradziecie ? Może później zalać washem ? Czy jakiś brush ? Kompletnie się z tym pogubiłem a nie chce mi się już malowac od nowa ;/
W zielonym masz konsekwentnie wymalowane - idzie zielony i przechodzi do pomarańczowego/czerwonego.
W niebieskim masz niebieski i potem w fioletowo czerwony ale potem też ten biały i zielony. Ja bym chyba zrobił jak zielonego - czyli poszedł niebiski i potem przechodzenie we fiolety i czerwienie (na tym co teraz jest białe i idzie w zielony).
Ale niech się wypowie ktoś kto więcej wie o malowaniu.
..zacząłem malować Massive Darkness:Hellscape. Jakość szeregowych mobków raczej słaba, duże potwory fajne. Jak na planszówkę może być, do RPG czy Reign in Hell też będą jak znalazł.
Mobki szybko, kontrastami, bo szkoda czasu i wysiłku na nie, przy tej jakości figurek. Duże potwory spróbuję trochę bardziej dopracować. Na początek kozy i tukan.
Spoiler:
Do powyższych figurek z Massive Darkness: Hellscape dołączyła banda zombie. Tak jak satyry - niemal wszystko Contrastami.
Malowania Massive Darkness2 ciąg dalszy:
Spoiler:
Kontynuacja Massive Darkness z pewnym opóźnieniem, bo w międzyczasie wkradły się poboczne projekty.
Przyznam, że mam już trochę dość malowania wszystkiego na szybko i na chamsko...ale taką mam kolejkę oczekujących, że ciągle mam wrażenie, że jakbym chciał się do czegoś przyłożyć i pomalować starannie i szczegółowo, to nigdy się nie doczekam na wyczyszczenie backloga MD2 maluję od premiery i nadal jestem jakoś w połowie dopiero... Obiecuję sobie, że pierwszy własny projekt do Kill Teama, jeśli będzie miał miejsce, będzie zrobiony porządnie - konwersje, dokładne malowanie itp.
A na razie dalej leci chamówa Contrastami Diabełki z Massive Darkness 2
Spoiler:
Po Killteamowej przerwie powrót do Massive Darkness 2. Miał być taki szybki projekt z tym Massive Darkness a ciągnie się miesiącami już, bo wciąż coś innego mnie odrywa - a to upgrady armii do Warmachine w nowej edycji a to nowy Kill Team...
Ale z drugiej strony dużo już nie zostało -jedna grupa szkieletów, 3 duże potwory i 6 bohaterów
Nowe grupy potworów i wszystko co pomalowane jak dotąd poniżej w Spoilerze:
Spoiler:
Postanowiłem w prosty sposób polepszyć 3D kafle do TM nakładając tylko wash i highlighty drybrushem. Zachęciło mnie to tym bardziej, bo zauważyłem, że na BGG zrobili podobnie tak wiec, po dokładnym umyciu każdego kafelka, nałożyłem odpowiednie shade na konkretne typy terenu, potem zrobiłem highlighty drybrushem i viola efekt jak na moje oczy jest znakomity, jedynie wulkan i grzyba atomowy zyskał lepszy upgrade, zainspirowalem się fotkami na BGG