Hej,
szukam pilnie tłumaczenia (najlepiej w formie naklejek) kart ustaw do gry Cuba (najlepiej z dodatkiem El Presidente). Czy ktoś może ma?
Wklejki z tlumaczeniem do gry Cuba
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Re: Wklejki z tlumaczeniem do gry Cuba
No wlasnie wstyd mi teraz bardzo, ale szukalam dzis na bgg i nijak nie moglam znalezc Dziekuje!
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Nie ma za co!Aville pisze:No wlasnie wstyd mi teraz bardzo, ale szukalam dzis na bgg i nijak nie moglam znalezc Dziekuje!
Ok, to biorę łopatę i odkopuję temat. Czy Cubę z dodatkiem da się w pełni spolszczyć korzystając z materiałów z BGG? Bo rozważam wersję holenderską, ale właśnie od odpowiedzi na poprzednie pytanie uzależniam decyzję. Ktoś pomoże?
- garg
- Has thanked: 1575 times
- Been thanked: 1148 times
Jedyne elementy zależne językowo, to karty, ale są takie same u wszystkich graczy i wystarczy kartka z wyjaśnieniem dla każdego gracza. A inne karty z tekstami leżą na planszy i są jawne. Czyli jeśli masz polskie tłumaczenie, to nawet nie musisz robić na nic wklejek.
Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
- Gizmoo
- Has thanked: 2834 times
- Been thanked: 2748 times
Podpisuję się pod tym, co napisał Garg. Wklejki na BGG z tłumaczeniem są, ale czcionka na nich jest mało czytelna i są bardzo słabo spasowane rozmiarowo. Też miałem w planie "spolszczyć" swój egzemplarz, ale później stwierdziłem, że to nie ma sensu. Kart jest mało, a i tak po pierwszej rundzie przestaje się je czytać, tylko zagrywa się "po obrazkach". Wprawdzie inny język, niż angielski mi by uwierał, ale ostatnio kupiłem czeską wersję Whistle Mountain i da się to przeżyć.