Czyli załóżmy, że zaatakowałbym biczem 3x - zużyłbym całą kondycję to i tak zmniejszam rzuty potwora o 2 ? Zmniejszam od pierwszego ataku ? i na kolejny i 3ci wychodzi juz bez efektu ? Czy pierwszy bez efektu i kolejne 2 z efektem ?Nie nakładasz tego efektu na siebie, tylko na potwora którego atakujesz. Potwór atakując w swojej turze będzie miał pomniejszone rzuty każdego swojego ataku o 1 lub 2 w zależności ile razy Ty go trafisz biczem.
Założyłem czysto hipotetyczną sytuacje w grze kiedy można by tego użyć.Czemu przed zamkniętymi drzwiami? Chyba, że zakładasz, że przed nadejściem kolejnej tury te drzwi zostaną otwarte/zniszczone inaczej nikogo nie trafisz za zamkniętymi drzwiami bo blokują line of sight. Co do reszta to moim zdaniem się zgadza, jest 8 kierunków do wyboru i atakujesz w linii prostej w danym kierunku.
Zagrałem 1,5 raza i to są już w większości pytania z tej rozgrywki, więc jak coś kolejnego się pojawi to wolę zapytać , niestety trochę trwa odpowiadanie więc jakbym miał grać i pytać to bym w jeden scenariusz kilka dni grałProponuję abyś pierw zagrał, oswoił się z grą bo od tego "przygotowywania" zaczynasz się gubić a mogę się założyć, że nawet jak uzyskasz odpowiedzi na wszystkie pytania to w trakcie rozgrywki zapomnisz / zacznie się mieszać / w ogóle nie trafisz na przedmioty / potwory o których działanie pytasz.
Jeszcze wróciłbym do ADJUSTABLE SCOPE : zużywam 2x kondycja żeby miec zasieg +4 i kładę żeton , czy kładę 2x żeton i zużywam jedną kondycje żeby tylko uruchomic ? - Sensowniej wydaje mi się pierwsza wersja
I pytanie do bicza : te 2 w kółeczku dotyczy jednego celu czy ilości użycia ? Jeśli zaatakuję 1 cel 2x i drugi 1x to sam decyduję który cel ma redukcję ataku czy 2x redukuje jednemu celowi i 1x dugiemu ? - Sensownie by było po prostu 2x bez względu na ilośc celów...?