Meeple? Gdzie można kupić
Meeple? Gdzie można kupić
Szukam możliwości uzyskania kilka dodatkowych drewnianych elementów do Carcassonne. Problem polega na tym, że samemu mi się nie chce ich wykonywać, a wolałbym po prostu kupić gotowe, pomalowane figurki. Potrzebne mi są trzy rodzaje figurek: coś na kształt złodzieja, domek i inny domek. Oczywiście potrzebne mi są te figurki w kolorach Caracassonne, czyli czarny, niebieski, zielony, czerwony, szary, żółty. Znacie jakieś sklepy, gdzie można zakupić takie akcesoria?
Widziałem, że można takie drewno kupić, chodzi o zestawy Fantasy Flight games. Nazywa się to wooden tokens, ale w jednym zestawie jest tych drewnianych figurek 50 (różne rodzaje itp). Wydaje mi się, że to trochę za dużo, szczególnie, że nawet kolory mi się za bardzo nie zgadzają.
Widziałem, że można takie drewno kupić, chodzi o zestawy Fantasy Flight games. Nazywa się to wooden tokens, ale w jednym zestawie jest tych drewnianych figurek 50 (różne rodzaje itp). Wydaje mi się, że to trochę za dużo, szczególnie, że nawet kolory mi się za bardzo nie zgadzają.
- farmer
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 94 times
Re: Meeple? Gdzie można kupić
Przychodzi mi do głowy sklep jednego z użytkowników, w którym sam czasem dokonuję zakupów .
pozdr,
farm
pozdr,
farm
Właśnie spojrzałem co ten sklep ma w ofercie. Jakoś mnie to nie przekonuje. Pionka w kształcie domu tam nie widzę, są pionki do Agricoli, ale znów nie w pożądanych kolorach i zdecydowanie za dużo. Może raczej musiałbym poszukać jakiegoś zakładu obróbki drewna?
Może tutaj: http://www.spielmaterial.de ? Mają np. cos, co sie nazywa "SET Carcassonne Figures". Niestety słaba kondycja PLN niezbyt sprzyja zakupom w innych strefach walutowych
Ten sklep jest już ciekawszy. Faktycznie kondycja złotego jakoś mnie nie zachęca do zakupów zagranicznych.
Tu jeszcze coś jest, ale niestety też zagraniczne: http://www.meeplesource.com/products.ph ... denmeeples
- akahoshi
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 26 times
Lekko odgrzebię temat.
Czy gdzieś w Polsce można zanabyć meeple w kształcie samochodów?
Poza naszym krajem znalazłem TUTAJ w fajnej cenie (0,10 €), ale koszt wysyłki (w porównaniu do ceny kilku znaczników, które potrzebuję) trochę odstrasza (7 € do 400g, 9 € do 900g).
Czy gdzieś w Polsce można zanabyć meeple w kształcie samochodów?
Poza naszym krajem znalazłem TUTAJ w fajnej cenie (0,10 €), ale koszt wysyłki (w porównaniu do ceny kilku znaczników, które potrzebuję) trochę odstrasza (7 € do 400g, 9 € do 900g).
Moja groteka
Nieoficjalne FAQ do Robinsona
"Kiedy jesteś martwy, to nie wiesz, że jesteś martwy. Stanowi to problem tylko dla innych. Kiedy jesteś głupi, jest dokładnie tak samo."
Michael E. Brown
"Kiedy jesteś martwy, to nie wiesz, że jesteś martwy. Stanowi to problem tylko dla innych. Kiedy jesteś głupi, jest dokładnie tak samo."
Michael E. Brown
- akahoshi
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 26 times
Dzięki Ci dobry człowieku.
A przeglądałem ofertę tego sklepu i gdzieś mi to uciekło.
Jeszcze raz dzięki.
A przeglądałem ofertę tego sklepu i gdzieś mi to uciekło.
Jeszcze raz dzięki.
Moja groteka
Michael E. Brown
Michael E. Brown