Gry do 0,5h
-
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 157 times
Gry do 0,5h
Witam.
Po ostatnich weekendach kiedy wpadają znajomi i odpalamy planszówki, zauważyłem że na półce brakuje tytułów dobrych na rozluźnienie po zagraniu w jakiś móżdżący tytuł (na poziomie Agricoli, czy innych tytułów Uwe Rosenberg).
Stwierdziłem, że muszę uzupełnić półeczkę fajnymi tytułami na 3-5 osób do pół godziny, dobrych na rozluźnienie.
Czy jesteście w stanie coś doradzić?
Po ostatnich weekendach kiedy wpadają znajomi i odpalamy planszówki, zauważyłem że na półce brakuje tytułów dobrych na rozluźnienie po zagraniu w jakiś móżdżący tytuł (na poziomie Agricoli, czy innych tytułów Uwe Rosenberg).
Stwierdziłem, że muszę uzupełnić półeczkę fajnymi tytułami na 3-5 osób do pół godziny, dobrych na rozluźnienie.
Czy jesteście w stanie coś doradzić?
Ostatnio zmieniony 02 gru 2015, 12:48 przez mecenas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: Gry do 0,5h
Szukam czegoż zdecydowanie łatwiejszego od 7 cudów, gdzie tłumaczenie zasad nie zajmie dłużej niż 5 minut i co będzie bardziej czystą rozrywką niż kombinowaniem
Nie ma szans na zmieszczenie sie w 30 min. Na pewno nie przy komplecie graczy, a i we 3 trzebaby podejmowac decyzje naprawde ekspresowo. Jeszcze do glowy przychodza mi Fasolki.ko2a pisze:wsiasc do pociagu europa
-
Wsiąść do pociągu wydaje mi się za złożona by odpalić jako rozluźnienie. Splendor tak samo.
Hanabi posiadam.
Światowy konflikt jakoś do mnie nie przemówił.
List miłosny jest dla dwóch graczy z tego co kojarzę, więc kompletnie się nie wpisuje.
6 bierze, fasolki i intryganci wydają się takimi tytułami, którymi mógłbym się zainteresować.
Hanabi posiadam.
Światowy konflikt jakoś do mnie nie przemówił.
List miłosny jest dla dwóch graczy z tego co kojarzę, więc kompletnie się nie wpisuje.
6 bierze, fasolki i intryganci wydają się takimi tytułami, którymi mógłbym się zainteresować.
Wręcz przeciwnie. W teorii dla 2+, jednak najlepiej zaczyna chodzić od 3 osób.mecenas pisze: List miłosny jest dla dwóch graczy z tego co kojarzę, więc kompletnie się nie wpisuje.
Od siebie poleciłbym Monopoly Deal.
Nie rozumiem czemu ta gra w ogóle się nie pojawia w propozycjach. Rozumiem niechęć do zwykłego Monopolu, ale deal to wersja karciana, która z planszówką ma poza nazwą niewiele wspólnego. Proste zasady, w sam raz na niecałe pół godziny. Można grać w dwie osoby jak i więcej. Gdyby się chciało z kolei zagrać w większym gronie, to można dokupić drugą sztuką i połączyć talie.
- detrytusek
- Has thanked: 466 times
- Been thanked: 1120 times
Splendor max 4 gracze.Peter128 pisze:Splendor, list miłosny, światowy konflikt, intryganci
"Nie ma sensu wiara w rzeczy, które istnieją."
Do sprzedania: Prime minister, Cooper-island pl
Wątek sprzedażowy
Do sprzedania: Prime minister, Cooper-island pl
Wątek sprzedażowy
Polecam wspomniany wyżej Love Letter (List Miłosny), Geniusza (Ingenious) albo Ucieczka: Świątynia Zagłady (gra trwa zawsze maksymalnie 10 minut)
Ja zamiast Listu Miłosnego (najlepiej działa w komplecie - na 4 osoby) polecę Zaginione Dziedzictwo "Prawie" to samo, ale... jest kilka "kronik", możne np dwie zmieszać i grać w 6 czy więcej osób. Mi też same zasady Dziedzictwa jakoś bardziej się podobają ze względu na końcową fazę dedukcji - nie musze mieć tego Dziedzictwa na ręku aby wygrać - wystarczy że wiem gdzie jest/kto je ma i będe pierwszym, który będzie dedukował gdzież ono się skrywa
Całkiem przyjemny przerywnik - Kotobirynt niby dla dzieci, ale jest odrobina kombinowania. Same zasady tłumaczy się w minutę.
Całkiem przyjemny przerywnik - Kotobirynt niby dla dzieci, ale jest odrobina kombinowania. Same zasady tłumaczy się w minutę.
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
- orzeh
- Has thanked: 127 times
- Been thanked: 194 times
- Kontakt:
Kotobirtnt i Prezencik są świetne, kotobirtnt wcale nie jest taki banalny na jakiego wyglada:)
-
Wielkie dzięki za powyższe propozycje.
Z tego co widzę to gry pokroju właśnie: List miłosny, kotobirynt, prezencik czy Monopoly deal to właśnie to czego szukałem, krótki i ciekawe, a przy tym przyjemne. Dzięki wielkie za pomoc.
Z tego co widzę to gry pokroju właśnie: List miłosny, kotobirynt, prezencik czy Monopoly deal to właśnie to czego szukałem, krótki i ciekawe, a przy tym przyjemne. Dzięki wielkie za pomoc.
-
-
- Has thanked: 1076 times
- Been thanked: 104 times
Pokój 25 to takie 30 minut z przyjemną rozgrywką
Zęby Smoka to też krótka gra, właśnie dla grona 3-5 osób.
Kragmortha też się spisuje na luźniejsze spotkania, choć długość partii zależy od ilości osób i tego jak szybko ktoś zgarnie 4 karty kary
Zęby Smoka to też krótka gra, właśnie dla grona 3-5 osób.
Kragmortha też się spisuje na luźniejsze spotkania, choć długość partii zależy od ilości osób i tego jak szybko ktoś zgarnie 4 karty kary
Imperium w 8 minut. Graliś... yyy... słyszałem o kolegach, którzy grali w to w biurze.
-
- Been thanked: 1 time
for sale jest super no i na drugim miejscu prezencik, ale osobiście wolałbym splendor bo to już nie filler a gra..