Gra cywilizacyjna na 2os
-
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 22 times
Gra cywilizacyjna na 2os
Czy jest jakaś gra cywilizacyjna która uczciwie nada się głównie do rozgrywek 2os?
-
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 22 times
- mat_eyo
- Has thanked: 865 times
- Been thanked: 1361 times
- Kontakt:
Re: Gra cywilizacyjna na 2os
Bo przecież TTA to gra dwuosobowa!Veridiana pisze:My gramy w nową TTA tylko na 2 osoby i jest cud miód i landrynki!
- warlock
- Has thanked: 1142 times
- Been thanked: 2168 times
"Nations" jest dla mnie całkiem dobra, ale właśnie jest ciężka. Graliśmy w nią we dwie osoby.
- warlock
- Has thanked: 1142 times
- Been thanked: 2168 times
Jeśli jesteś nieograna, to jest ciężka . Dla kogoś, kto jest zaprawionym graczem Nations jest łatwe (nieporównywalnie łatwiejsze od Cywilizacji: Poprzez Wieki).Ewcia76 pisze:"Nations" jest dla mnie całkiem dobra, ale właśnie jest ciężka. Graliśmy w nią we dwie osoby.
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 5 times
Czy fenonenalna to nie wiem - jednak na pewno świetnawarlock pisze:Bierz Cywilizację: Poprzez Wieki, FENOMENALNA gra na dwie osoby.
Na większą ilość osób też
- Edwardo
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 19 times
Cywilizacja poprzez wieki 3ed
Jestem Stanley i jestem planszoholikiem www.planszoholik.pl
A ja polecę Sid Meier's Civilization: Gra Planszowa. Co prawda raczej ze sobą nie pohandlujecie, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że gra chodzi na 2 osoby. Przy większej liczbie graczy po prostu czuje się jeszcze większy rozmach. Tak czy inaczej, mam za sobą kilkanaście partii na 2 osoby i polecam.
- kastration
- Has thanked: 108 times
- Been thanked: 431 times
Nawet nie o handel chodzi, moim zdaniem, ale inne aspekty gry też sprawiają, że zdecydowanie lepiej się gra na 3, a 4 osoby to już w ogóle, ale chodzi i na 2, jeśli ktoś nie gra non stop, to się nie powinien znudzić. Zasady jednak dość złożone, może to nie Cywilizacja, ale zdecydowanie też nie Wojna Narodów, w którą grać bardzo szybko się można nauczyć.StanleyStone pisze:A ja polecę Sid Meier's Civilization: Gra Planszowa. Co prawda raczej ze sobą nie pohandlujecie, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że gra chodzi na 2 osoby. Przy większej liczbie graczy po prostu czuje się jeszcze większy rozmach. Tak czy inaczej, mam za sobą kilkanaście partii na 2 osoby i polecam.
"Człowiek bez religii, jest jak ryba bez roweru"
Mia San Mia!
Mia San Mia!