III MISTRZOSTWA WARSZAWY W PITCHCAR MINI 2008
Don Simon pisze:1. Czy eliminacje robimy przed wyscigiem, czy dowolnie, jak tylko ktos przyjdzie i znajedzie drugiego do mierzenia? (ja wole to drugie rozwiazanie)
Rozstawić tor od razu po przyjściu i jeździć, tylko niech ktoś zorientowany (np. draco) w wolnym czasie obserwuje kwalifikacje i spisuje wyniki.
Don Simon pisze:2. O ktorej odbywa sie wyscig (lub eliminacje+wyscig jesli w punkcie 1 wybrane zostanie pierwsze rozwiazanie)?
Eliminacje od rozłożenia toru, wyścig 19-20 jak wszystkim zainteresowanym uda się zakończyć swoje rozgrywki.
Don Simon pisze:3. Czy ktos przyniesie jutro klubowy egzemplarz?
Mr. Draco
Don Simon pisze:4. Rozumiem, ze druzyny tworzymy jutro i mozna do mistrozstw dolaczyc w kazdej chwili?
Tak. Tym razem tworzymy drużyny przez decyzje kierowców z kim chcą jechać. Dla tych co sobie nie ustalą wcześniej będziemy tworzyć jakoś przed wyścigiem. Ja np. w tym roku jadę w zespole z ja_nem. Nazwy teamów proponuję już losować, bo podejrzewam, że byłoby zbyt dużo chętnych do McLarena, Ferrari czy BMW Sauber
Tak więc zasady prawie jak ostatnio. W skrócie:
1. Jedziemy
6 tras w ciągu około 6 tygodni.
2. Wszystkie wyniki liczone są w dwóch kategoriach: klasyfikacja kierowców i klasyfikacja konstruktorów (team złożony z 2 kierowców)
3. Całkowity wynik to suma wyników z maksymalnie
4 najlepszych wyścigów dla danego kierowcy (dzięki temu jest większa elastyczność dla nas ciężko zapracowanych ludzi, którzy nie zawsze mogą być na spotkaniu).
4. Kolejność w przypadku remisu w wynikach jest roztrzygana przez całkowią liczbę wyścigów do jakiej sie zakwalifikowało, a kolejny remis przez całkowitą liczbę punktów (nie z 2/3, a ze wszystkich)
5. Pojedyńczy wyścig to kwalifikacje + główny wyścig
6. Kwalifikacje to przejazd jednego okrążenia. Liczy się minimalna liczba pstryknięć. Remisy roztrzyga czas przejazdu.
7. Do głównego wyścigu przechodzi
8 kierowców z najlepszymi wynikami w kwalifikacjach
8. Wyścig główny składa się z 3 okrążeń.
9. Punktacja jest jak w F1. 1 miejsce = 10 punktów., 2 = 8p, 3 = 6p, 4 = 5p., 5 = 4p., 6 = 3p., 7 = 2p., 8 = 1p.
10. Poszczególne zespoły tworzone są za wyborem i zgodą dwóch kierowców. Nazwy zespołów są losowane z puli nazw.
11. Do zespołów niepełnych lub pustych można się dołączać podczas trwania zawodów, o ile nie brało się udział jeszcze w tegorocznej edycji mistrzostw.
Tym razem (w odróżnieniu od 2 poprzednich edycji) nie idziemy na ilość zawodników, ale jakość całych zawodów. Stąd wszyscy, którzy chcą się bawić w turnieju są serdecznie zaproszeni, natomiast nie będzie biegania, krzyczenia, namawiania żeby jeszcze ktoś się dołączył. Mam nadzieję, że doświadczeni kierowcy z poprzednich edycji będą chcieli się dołączyć sami z siebie (tak jax to m.in do ciebie mrugnięcie okiem

), pamiętając jaka to była zawsze doskonała i emocjonująca zabawa. Nowe osoby też zachęcamy do spróbowania swoich sił. Przypominam tylko, żeby sobie odpowiednio organizować czas. Nie odchodzić od stołu, w którym toczymy już inną rozgrywkę, a nasi współgracze nie biorą udziału w zawodach i przeciwnie nie odchodzić od Pitchcara w trakcie rozgrywki gdy przeprowadzamy główny wyścig.